Ο καλλιτέχνης Millo επέστρεψε στην Κύπρο με ένα μοναδικό έργο (Φωτογραφίες)

Ο καλλιτέχνης Millo επέστρεψε στην Κύπρο με ένα μοναδικό έργο (Φωτογραφίες)

Το έργο "Surround” κοσμεί πλέον τον υδάτινο πύργο της Γεροσκήπου

Με μια νέα, υπέροχη τοιχογραφία επέστρεψε στην Κύπρο ο Ιταλός καλλιτέχνης Millo.

O γνωστός, Ιταλός street artist παρουσίασε τη φανταστική τοιχογραφία που δημιούργησε στον υδάτινο πύργο της Γεροσκήπου στην Πάφο με μια ανάρτηση του στον λογαριασμό του στο Facebook. Το έργο ονομάζεται “Surround”, είναι εμπνευσμένο από το μύθο της θεάς Αφροδίτης και για άλλη μια φορά είναι υπέροχο. 

Όπως ανέφερε ο καλλιτέχνης για το έργο του:  

“Εδώ είναι η τελευταία μου τοιχογραφία, σε ένα υδάτινο πύργο στη Γεροσκήπου της Κύπρου.

Περιτριγυρισμένη από το νερό, όπως και το νησί που το φιλοξενεί, μια γυναικεία φιγούρα που κοιτάζει μπροστά, ενώ όλες οι ζωές περνούν από τα χέρια της.

Ένας ευγενής φόρος τιμής στη φιγούρα της θεάς Αφροδίτης (καθώς εδώ σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία βρίσκονταν οι ιεροί κήποι της) με στόχο να υπογραμμιστεί ο ρόλος και η σημασία του νερού - του πραγματικού πρωταγωνιστή - όχι μόνο στην τοιχογραφία, αλλά σε όλη την Κύπρο, η οποία βρίσκεται σε μια τόσο μοναδική θέση στη Μεσόγειο θάλασσα, αλλά και που εξακολουθεί να καταπολεμά τις δραματικές ελλείψεις νερού στην Ευρώπη.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην πόλη της Γεροσκήπου και στον αείμνηστο δήμαρχο της, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, για την πρόσκληση να ζωγραφίσω σε ένα τόσο απαιτητικό χώρο. Ευχαριστίες επίσης και στον Γιάννη Σακέλλη για τη σπουδαία δουλειά που έκανε ως επιμελητής”. 

Διάβασε Επίσης: Σε τελικές διαπραγματεύσεις για να πρωταγωνιστήσει στο Minecraft ο Jason Momoa

3

3

1

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός καλλιτέχνης είχε δημιουργήσει και στο παρελθόν ένα τεράστιο γκράφιτι που κοσμούσε τον τοίχο μιας πολυκατοικίας στην Πάφο, το οποίο μετά από λίγο καιρό αντικαταστάθηκε με λευκό χρώμα προκαλώντας αρκετές αντιδράσεις. 

Διάβασε Επίσης: H Δρ. Λίντα Παπαδόπουλος έρχεται στο Life Changing Ideas

Πηγή φωτογραφιών 

Loader