Ο OHE προειδοποιεί για κίνδυνο παγκόσμιου λιμού λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Ο OHE προειδοποιεί για κίνδυνο παγκόσμιου λιμού λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

«Πρέπει να πω πως ανησυχώ βαθιά, ειδικότερα για τους κινδύνους»

Την ανησυχία του για παγκόσμιο λιμό εξέφρασε ο ΟΗΕ λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Guterres, εξέφρασε χθες Τετάρτη, βαθιά ανησυχία για τον κίνδυνο εκτεταμένου λιμού, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία απειλεί την επισιτιστική ασφάλεια σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία άλλαξε τα δεδομένα παγκόσμια εκτοξεύοντας τις διεθνείς τιμές των σιτηρών, των μαγειρικών ελαίων, των καυσίμων και των λιπασμάτων. Την ίδια στιγμή, τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποιούν ότι οι αυξήσεις των τιμών θα επιδεινώσουν την επισιτιστική κρίση στην Αφρική.

Διάβασε Επίσης: «Ο πατέρας μας»: Η νέα αληθινή ιστορία που παρουσιάζει το Netflix

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο έχει διαταράξει τις μεταφορές στη Μαύρη Θάλασσα, μια κύρια διαδρομή για τα σιτηρά και άλλα εμπορεύματα, μπλοκάροντας τις εξαγωγές από την Ουκρανία και τη Ρωσία.

«Πρέπει να πω πως ανησυχώ βαθιά, ειδικότερα για τους κινδύνους, ο λιμός να επεκταθεί σε διάφορα μέρη του κόσμου εξαιτίας της δραματικής κατάστασης επισιτιστικής ασφάλειας που αντιμετωπίζουμε λόγω του πολέμου στην Ουκρανία», είπε ο Guterres.

Διάβασε Επίσης: Τα Loud Room Episodes είναι τα πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής που θα σου μείνουν αξέχαστα

«Αυτός ο πόλεμος δεν θα διαρκέσει για πάντα. Θα έρθει η ώρα που θα διεξαχθούν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις. Δεν το βλέπω αυτό στο άμεσο μέλλον. Αλλά μπορώ να πω ένα πράγμα. Δε θα τα παρατήσουμε ποτέ» πρόσθεσε ο Guterres. 

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

Loader