Ο Τζέιμς Φράνκο ενσαρκώνει τον Φιντέλ Κάστρο στην ταινία «Alina of Cuba»

Ο Τζέιμς Φράνκο ενσαρκώνει τον Φιντέλ Κάστρο στην ταινία «Alina of Cuba»

Η δήλωση για την επιλογή του ηθοποιού από την κόρη του Φιντέλ, Αλίνα Φερνάντεζ.

Η κόρη του Φιντέλ Κάστρο, Αλίνα Φερνάντεζ δήλωσε στο Deadline ότι στηρίζει την επιλογή του Τζέιμς Φράνκο, ο οποίος θα ενσαρκώσει τον ιστορικό ηγέτη της κουβανικής επανάστασης στην ταινία «Alina of Cuba», τα γυρίσματα της οποίας αρχίζουν στις 15 Αυγούστου, στην Κολομβία, σε Καρταχένα και Μπογκοτά.

«Πέρα από τις ικανότητες και το ταλέντο του, ο Τζέιμς Φράνκο έχει μια προφανή φυσική ομοιότητα με τον Φιντέλ Κάστρο», είπε η Φερνάντεζ για τον Αμερικανό ηθοποιό με τις πορτογαλικές ρίζες, ο οποίος έχει στις αποσκευές του μία υποψηφιότητα για Όσκαρ για τον ρόλο του στην ταινία του Ντάνι Μπόιλ «127 Ώρες».

«Βρίσκω το καστ εξαιρετικό» πρόσθεσε, λέγοντας επίσης ότι είναι περήφανη που «το πρότζεκτ περιλαμβάνει σχεδόν εξ ολοκλήρου Λατίνους, τόσο μπροστά όσο και πίσω από την κάμερα».

7

Η Αλίνα είναι καρπός του έρωτα του Φιντέλ και της Ναταλία Ρεβουέλτα, μίας όμορφης και πλούσιας κοσμικής, η οποία όταν γνωρίστηκε με τον νεαρό επαναστάτη ήταν παντρεμένη με τον γιατρό Ορλάντο Φερνάντεζ -όπως και ο Φιντέλ με την Μίρτα Ντιάζ Μπάλαρντ. Η «Νάτι» βοήθησε στη χρηματοδότηση της επανάστασης και έζησε ένα φλογερό έρωτα με τον Φιντέλ. Μετά τη γέννηση της κόρης τους το 1956 και την επιστροφή του Κάστρο από την εξορία στο Μεξικό, η Ρεβουέλτα συνέχισε να στηρίζει την κουβανική επανάσταση, αλλά δεν συνέχισε τη σχέση μαζί του.

Η Αλίνα, που έμαθε ότι είναι κόρη του Κάστρο σε ηλικία δέκα ετών, όταν μετά από χρόνια μυστικών επισκέψεων του ηγέτη στο σπίτι της, η μητέρα της αποκάλυψε ότι ο «Κομαντάντε» ήταν ο βιολογικός της πατέρας, υπήρξε από τους έντονες επικριτές του, και το 1993 εγκατέλειψε μεταμφιεσμένη την Κούβα για την Ισπανία - το γεγονός είχε γίνει πρωτοσέλιδο στον παγκόσμιο Τύπο- ενώ στη συνέχεια, εγκαταστάθηκε στο Μαϊάμι.

Την ταινία που θα αφηγηθεί την ιστορία της Αλίνα, σκηνοθετεί ο Μιγκέλ Μπαρδέμ, σε σενάριο του Χοσέ Ριβέρα («Ημερολόγια Μοτοσικλέτας») και του βραβευμένου με Πούλιτζερ, Νίλο Κρουζ.

Την Αλίνα θα υποδυθεί η Άνα Βιγιαφάνιε και τη μητέρα της, Ναταλία Ρεβουέλτα η Μία Μαέστρο.

Οι δηλώσεις της Αλίνα Φερνάντεζ έρχονται μετά την αντίδραση του βραβευμένου με Primetime Emmy, ηθοποιού Τζον Λεγκουιζάμο, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεση του στα social media για την επιλογή του Τζέιμς Φράνκο στον ρόλο του Φιντέλ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων, «Δεν έχω πρόβλημα με τον Φράνκο, αλλά δεν είναι Λατίνος!».

Πηγή: huffingtonpost.gr

Loader