Οι 22 καλύτεροι προορισμοί για ταξίδι το 2022

Οι 22 καλύτεροι προορισμοί για ταξίδι το 2022

22 μέρη του κόσμου που ενώνουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του πλανήτη

Βρισκόμαστε στο σημείο όπου σκεφτόμαστε μετά από δύο χρόνια πανδημίας τον προορισμό εκείνο που θα περάσουμε φέτος τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Το CNN Travel όπως κάθε χρόνο έφτιαξε τη δική του λίστα με τους 22 καλύτερους προορισμούς της χρονιάς. Μερικές προτάσεις είναι μακρινές, άλλες πιο κοντινές, κάποιες ονειρικές, όλες όμως είναι υπέροχες και τις βάλαμε ήδη στη λίστα μας. Ρίξε μία ματιά, πάρε ιδέες και πού ξέρεις μπορεί από εδώ να γεννηθεί το επόμενο μεγάλο σου ταξίδι.

Τα ταξίδια είναι το καλύτερο πανεπιστήμιο και όχι άδικα αφού ανοίγει διάπλατα τους πνευματικούς μας ορίζοντες. Κάποιοι μάλιστα λένε πως άλλο ταξιδιώτης και άλλο τουρίστας από τον καθένα μας εξαρτάται τι επιθυμούμε να είμαστε και πως θέλουμε να ταξιδεύουμε. Ας δούμε λοιπόν τη λίστα του CNN Travel και ας πάρουμε μερικές πολύ καλές ιδέες για μακρινά ταξίδια. 

1

Αντίγκουα και Μπαρμπούντα

Το μικρό νησιωτικό έθνος των δύο μικρών νησιών είναι ευλογημένο με ατελείωτες παρθένες παραλίες με ροζ και άσπρη άμμο. Η Αντίγκουα είναι γνωστή ως το νησί με μία παραλία για κάθε μέρα του χρόνου. Η μικρότερη Μπαρμπούντα ήταν από τους αγαπημένους παραθεριστικούς προορισμούς της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Είναι, επίσης, το νησί στο οποίο ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο είναι συνιδιοκτήτης ενός resort μαζί με τον Αυστραλό δισεκατομμυριούχο, Τζέιμς Πάρκερ. Εδώ, το κρίκετ είναι το σημαντικότερο άθλημα κι αυτό σημαίνει ότι τα England Tests που θα γίνουν μέσα στο 2022 στην Αντίγκουα είναι το πιο πολυαναμενόμενο event της χρονιάς. Επίσης, η χώρα κερδίζει αναγνώριση για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος. Τα πλαστικά μίας χρήσης απαγορεύονται ενώ στην νοτιοδυτική ακτή της Αντίγκουα υπάρχει ο λεγόμενος «Πράσινος Διάδρομος»: δηλαδή μία σειρά από ξενοδοχεία, resorts και επιχειρήσεις φιλικές προς το περιβάλλον.

Νησιά Μπισάγκος, Γουϊνέα-Μπισάου

Aυτό μαγικό αρχιπέλαγος των 88 νησιών από τα οποία κατοικούνται μόνο τα 23 και απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από τις ακτές της Γουϊνέας στη δυτική Αφρική είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα μέρη του κόσμου. Στα νησιά Μπισάγκος η κοινωνία είναι μητριαρχική. Οι γυναίκες διαλέγουν τους συζύγους τους, είναι εκείνες που πρέπει να κάνουν πρόταση γάμου, χτίζουν οι ίδιες τα σπίτια τους και διευθύνουν τις οικογένειες. Λίγοι τουρίστες μπορούν να φτάσουν σε ένα μέρος που έχει πάρει τον χαρακτηρισμό «Αποθέμα Βιόσφαιρας» από την UNESCO. Όσοι, όμως, τα καταφέρουν ανταμείβονται με αψεγάδιαστες παραλίες, μεγάλα πάρκα με οργιώδη φύση και ήρεμα γαλανά νερά. Επίσης, στο νησιωτικό σύμπλεγμα υπάρχει εκπληκτική παρουσία άγριων ζώων. Ανάμεσά τους σπάνια προστατευόμενα είδη όπως ο κροκόδειλος του Νείλου, o αφρικανικός μανάτος και εκατοντάδες είδη πουλιών.

6

Νησί του Ακρωτηρίου Μπρετόν, Νέα Σκωτία, Καναδάς

Το νησί συνδέεται με τον ηπειρωτικό Καναδά με μία γέφυρα-διάδρομο μήκους περίπου 1400 μέτρων και φημίζεται για τα γραφικά τοπία και τις ιστορικές τοποθεσίες του. Στα highlights του νησιού, βρίσκεται το Εθνικό Πάρκο Cape Breton Higlands με τους πράσινους λόφους και τις εντυπωσιακές παραλίες. Ένα άλλο σημαντικό αξιοθέατο είναι το Οχυρό του Λούισμπουργκ. Τον 18ο αιώνα, την εποχή που το νησί ήταν γαλλική αποικία, ήταν η πρωτεύουσά του. Ακόμα, το νησί φημίζεται και για τις γαστρονομικές προτάσεις του. Oι ταξιδιώτες έρχονται σε επαφή με τις παραδόσεις και τα έθιμα των Πρώτων Εθνών που επιβιώνουν σε αυτή την περιοχή εδώ και 10.000 χρόνια.

2

Κολόμπο, Σρι Λάνκα

Το Κολόμπο είναι μία «παρεξηγημένη πόλη», σημειώνει το CNN. Ενώ είναι η μεγαλύτερη πόλη της χώρας της, δεν είναι η πρωτεύουσά της. Πολλοί τουρίστες που φτάνουν στη Σρι Λάνκα, αποφεύγουν να το επισκεφτούν προτιμώντας τις υπέροχες παραλίες του νησιού αλλά και επισκέψεις σε φάρμες τσαγιού. Το 2022, όμως, είναι η χρονιά για να γνωρίσετε τις «υποτιμημένες» γωνιές του Κολόμπο, στις οποίες συγκαταλέγονται σπουδαία αξιοθέατα. Είναι, επίσης, η χρονιά που στην πόλη θα ανοίξουν μεγάλα νέα ξενοδοχεία από παγκόσμια brands όπως το Grand Hyatt.

2

Χιλή

Η Χιλή είναι κορυφαία χώρα στον οικοτουρισμό σε παγκόσμιο επίπεδο και ένας πραγματικός παράδεισος για όποιον αγαπά τις περιπετειώδεις διακοπές. Στο βόρειο κομμάτι της, η έρημος Ατακάμα, προσφέρει απόκοσμα τοπία και μοναδικά ηλιοβασιλέματα. Νοτιότερα υπάρχει η αγριάδα της Παταγονίας με τους φημισμένους παγετώνες, τους καταρράκτες και πλήθος άγριων ζώων. Δεν είναι τυχαίο ότι στη Χιλή βρίσκονται και δύο μέρη τα οποία ο ΟΗΕ συμπεριέλαβε στη λίστα “Best Tourism Villages” για το 2021. Το ένα είναι η Πίκα που είναι φημισμένη για τα εσπεριδοειδή της και για τις θερμές πηγές της και το άλλο είναι το Πουέρτο Γουίλιαμς, η νοτιότερη πόλη του κόσμου.

Ντιζόν

Αν και η Λιόν θεωρείται η πρωτεύουσα της γαλλικής γαστρονομίας, η Ντιζόν ήταν πάντα ένας πολύ σημαντικός προορισμός για όσους αγαπούν το φαγητό. Η πόλη που έδωσε το όνομά της στη μουστάρδα έχει μερικά πανέμορφα παλάτια χτισμένα τον 18ο αιώνα κι έναν εντυπωσιακό καθεδρικό ναό. Αλλά ας επιστρέψουμε στο φαγητό.Τον Μάιο του 2022 θα εγκαινιαστεί εδώ το Cité Internationale de la Gastronomie et du Vin. Ένα σύμπλεγμα 70.000 τετραγωνικών μέτρων από ιστορικά κτήρια που θα είναι αφιερωμένα στην γαλλική γαστρονομία και το γαλλικό κρασί. Φυσικά, αν βρεθείτε στη Βουργουνδία, πρέπει να επισκεφθείτε και τους αμπελώνες και τα οινοποιεία της.

Κόλπος Ντίσκο, Γροιλανδία

Οι φάλαινες, τα τεράστια παγόβουνα, ένας παγετώνας που κινείται γρήγορα και πάρα πολλά έλκηθρα είναι τα χαρακτηριστικά αυτής της γωνιάς της δυτικής ακτής της Γροιλανδίας. Εδώ βρίσκεται ο Παγετώνας και το Φιόρδ Ιλούλισσατ τα οποία έχουν ανακηρυχθεί Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Όχι μόνο εξαιτίας της εντυπωσιακής όψης τους αλλά και επειδή μελετώνται από τους επιστήμονες για 250 χρόνια και υπήρξαν καθοριστικά για να καταλάβουν οι επιστήμονες την επίδραση της κλιματικής αλλαγής. Η Γροιλανδία είναι από τα μέρη του πλανήτη που πρέπει να βάλει στους ταξιδιωτικούς στόχους του οποιοσδήποτε λατρεύει τη φύση και τα μοναδικά δημιουργήματά της. Και επειδή ο τουρισμός στη χώρα αυξάνεται, αυτή την περίοδο χτίζονται αρκετά αεροδρόμια. Έτσι, η Γροιλανδία θα γίνει πιο εύκολα προσβάσιμη στους ξένους ταξιδιώτες, ενώ επειδή θα είναι τοποθετημένα διάσπαρτα στην τεράστια έκτασή της, θα αποφευχθεί ο υπερτουρισμός.

Τα Εθνικά Πάρκα της Γκαμπόν

Ο Αμαζόνιος και οι συνέπειες της αποψίλωσης του τεράστιου δάσους του παίρνουν περισσότερη δημοσιότητα, όμως η λεκάνη απορροής του ποταμού Κονγκό, ο λεγόμενος και «πνεύμονας της Αφρικής» είναι το δεύτερο μεγαλύτερο τροπικό δάσος του πλανήτη και μία πολύτιμη πηγή που κινδυνεύει από αποψίλωση. Τα Εθνικά Πάρκα της Γκαμπόν καλύπτουν πάνω από το 10% της έκτασης της χώρας και το 2022 συμπληρώνουν 20 χρόνια ύπαρξης. Ένα από αυτά, το Ivindo, ήταν η τελευταία προσθήκη της χώρας στη λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Πρόκειται για 900.000 στρέμματα με υπέροχα ποτάμια, καταρράκτες και δάση στα οποία ζουν γορίλες, λεοπαρδάλεις, παγκολίνοι, αλλά και ο απειλούμενος αφρικανικός ελέφαντας τους δάσους.

5

Ιορδανία

Λίγα χρόνια πριν, η θαυμαστή αρχαία πόλη της Πέτρας κινδύνευε να γίνει θύμα της ίδιας της επιτυχίας της καθώς ο υπερτουρισμός απειλούσε τα κομψά οικοδομήματά της και σίγουρα απομάκρυνε τους ντόπιους από τον παραδοσιακό τρόπο ζωής τους. Όμως οι αναταραχές στην ευρύτερη περιοχή και η πανδημία που ακολούθησε, σήμαιναν ότι η Πέτρα και όλη η Ιορδανία ψάχνουν ξανά τους επισκέπτες. Σίγουρα ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο θα επιστρέψουν σε αυτό το στολίδι, ας ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει με τον πρέποντα σεβασμό. Μία άλλη εκδρομή που αξίζει σίγουρα, είναι το μοναδικό τοπίο της Νεκράς Θάλασσας, ένα άλλο οικοσύστημα που απειλείται από τον μοντέρνο τρόπο ζωής. Εδώ η αιτία είναι η ανεξέλεγκτη αποστράγγιση των υδάτων.

3

Λάχτι, Φιλανδία

Η Φιλανδία αξιολογείται συχνά σε διάφορες λίστες ως «η πιο χαρούμενη χώρα του κόσμου». Το Λάχτι, μία πόλη χτισμένη στις όχθες μίας λίμνης είναι ένα μέρος που θα νιώσετε εύκολα χαρούμενοι. Η 8η μεγαλύτερη πόλη της Φιλανδίας απέχει 100 χιλιόμετρα από το Ελσίνκι και είναι καταπράσινη. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Διαθέτει πανέμορφα πάρκα, περιβάλλεται από δάση και πηγές νερού, έχει υπέροχα μονοπάτια για πεζοπορικές διαδρομές. Και ήταν η πρώτη φιλανδική πόλη που επιλέχτηκε ως Πράσινη Πρωτεύουσας της Ευρώπης όταν εγκατέλειψε τον άνθρακα ως καύσιμο και προσέφερε στους κατοίκους της δωρεάν εισιτήρια για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τρόφιμα αν υιοθετούσαν φιλικές προς το περιβάλλον συνήθειες. Μάλιστα το νερό που τρέχε στις βρύσες των σπιτιών της πόλης έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO «το καλύτερο πόσιμο νερό του κόσμου».

Munga-Thirri-Simpson Desert, Αυστραλία

Όσοι θέλουν να ζήσουν μία μοναδική off-road εμπειρία ζωής πρέπει να επισκεφτούν το νεότερο και πλέον μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της Αυστραλίας. Με έκταση 36.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων περιλαμβάνει κομμάτι της φημισμένης ερήμου Σίμπσον. Ο μόνος τρόπος για να επισκεφθείτε αυτό το θαυμαστό μέρος είναι με ένα υψηλής αντοχής 4×4 ώστε να έχετε πρόσβαση στις μικρές λίμνες, τους εκπληκτικούς κόκκινους αμμόλοφους και πράσινα λιβάδια που γεμίζουν από πουλιά.

4

Νάπολη, Ιταλία

Η Νάπολη είναι ο καλύτερος τρόπος να δεις την Ιταλία. Την παλιά και τη μοντέρνα. Η πίτσα γεννήθηκε εδώ, η Σοφία Λόρεν μεγάλωσε στους πλακόστρωτους δρόμους της. Τα σκούτερ κάνουν ζιγκ ζαγκ σε δρόμους με παλάτια που χτίστηκαν όταν η πόλη ήταν ανεξάρτητο κράτος. Και φυσικά η αρχαιά πόλη της Πομπηίας στην οποία μάλιστα υπάρχουν και νέα ευρήματα είναι ένα must για κάθε φίλο της ιστορίας. Αλλά γιατί να επιλέξει κανείς να πάει τώρα; Γιατί η Νάπολη αναπτύσσεται συνεχώς. Συνοικίες της πόλης της οποίας παλαιότερα απέφευγαν οι τουρίστες, όπως η Sanita, έχουν πλέον μετατραπεί σε τόπους όπου ανθίζει η διασκέδαση και ο πολιτισμός.

Oλαταϊτάμπο, Περού

Μια εκδρομή σε ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα του κόσμου δεν πρέπει να έχει στόχο μόνο τον τελικό προορισμό. Και εδώ έρχεται το Oλαταϊτάμπο, το οποίο είναι μια κωμόπολη στο δρόμο για το Μάτσου Πίτσου και τιμήθηκε και αυτό ως “Best Tourism Villages από τα Ηνωμένα Έθνη. Βρίσκεται στην Ιερή Κοιλάδα κι έχει τα δικά του μνημεία από την εποχή των Ίνκας. Η πόλη συνδυάζει τη feelgood ατμόσφαιρα με το ταξίδι στην ιστορία. Και επειδή το Περού σταδιακά θα γεμίσει ξανά από τουρίστες, ίσως το 2022 είναι η κατάλληλη χρονιά για να προλάβετε να το δείτε με μία πιο «ντόπια» ματιά.

Ορκάδες, Σκωτία

Ένα αρχιπέλαγος 70 νησιών λίγο μακριά από τις βορειότερες ακτές της ηπειρωτικής Σκωτίας με εντυπωσιακά βράχια, πλούσια πανίδα και μερικά σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία. Το μεγαλύτερο από τα νησιά λέγεται Μέινλαντ και σε αυτό υπάρχουν αρκετά σημαντικά νεολιθικά μνημεία, ηλικίας 5.000 ετών -κι αυτά στη λίστα της Unesco. Aνάμεσα τους, είναι ο Τύμβος Μέισοου και ο αινιγματικός «Κύκλος του Μπρόντγκαρ». Είναι προσβάσιμα δια θαλάσσης και αέρος από την ηπειρωτική Σκωτία ενώ εδώ υπάρχει και η συντομότερη εμπορική επιβατική πτήση του κόσμου. Ενώνει δύο από τα νησιά που απέχουν μεταξύ τους 1,7 μίλια και διαρκεί 2 λεπτά.

7

Όσλο, Νορβηγία

Η πρωτεύουσα της Νορβηγίας είναι η σκανδιναβική πόλη που θα λατρέψουν οι φίλοι των τεχνών. Στις 11 Ιουνίου εγκαινιάζεται το νέο Εθνικό Μουσείο που θα είναι το μεγαλύτερο μουσείο τεχνών στις Βόρειες Χώρες. Οι συλλογές από τρία προϋπάρχοντα μουσεία ενώνονται σε ένα μοντέρνο κτήριο, με εξαιρετική θέα προς το φιόρδ της πόλης. Επίσης, τον περασμένο Οκτώβριο εγκαινιάστηκε εδώ το νέο μουσείο για τον Έντβαρτ Μουνκ, έναν από τους μεγαλύτερους ζωγράφους της ιστορίας. Αν θέλετε να απομακρυνθείτε από την μεγάλη πόλη, σας προτείνουμε την όμορφη κωμόπολη Rjukan σε απόσταση περίπου 3 ωρών και με υποδομές για χειμερινά σπορ.

Παλάου

Το 2021 το Παλάου ήταν μία από τις πετυχημένες ταξιδιωτικά χώρες, κάτι εξαιρετικά δύσκολο. Ένας από τους λόγους που το μικρό νησί του των 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων και των 18.000 κατοίκων κατάφερε να επιτύχει ως τουριστικός προορισμός είναι το ότι εδώ η προστασία του περιβάλλοντος και η προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη, δεν είναι απλώς προτεραιότητα: είναι ενταγμένη σε κάθε κομμάτι της ζωής. Όλοι οι επισκέπτες στη χώρα πρέπει να υπογράψουν την «Δέσμευση» του Παλάου. Μία διαβεβαίωση ότι θα συμπεριφέρονται με υπευθυνότητα προς το περιβάλλον κατά την παραμονή τους εκεί και θα κάνουν ότι απαιτείται για να δημιουργήσουν τη μικρότερή δυνατή όχληση. Το κείμενο έχει γραφτεί από μαθητές της χώρας ως υπενθύμιση ότι οι αποφάσεις που παίρνουμε δεσμεύουν και τις επόμενες γενιές. Όταν φτάσει κανείς στο μικρό νησί του Ειρηνικού καταλαβαίνει κανείς τον στόχο της δέσμευσης βλέποντας το καθηλωτικό τοπίο.

Νησί Πενάγκ, Μαλαισία

Η πανδημία μας στέρησε και ένα από τα καλύτερα μέρη της Ασίας για γαστρονομικό τουρισμό. Στα εστιατόρια του νησιού θα βρείτε παραδοσιακά μαλαισιανά, κινέζικα και ινδικά πιάτα. Και βέβαια υπάρχει η κουζίνα peranakan που συνδυάζει όλες αυτές τις επιρροές. Η πρωτεύουσα του νησιού, η Τζορτζτάουν είναι γεμάτη από αριστοτεχνικά κομψοτεχνήματα. Και αυτά σε πολλά στυλ και με διαφορετικές επιρροές. Παλιά βρετανικά μέγαρα, κλασικά κινεζικά καταστήματα, μουσουλμανικά τζαμιά. Και σε όποιον αρέσει η πεζοπορία και η φύση πρέπει να επισκεφθεί τον λόφο του νησιού. Σε αυτόν θα δείτε πάνω από 200 είδη ορχιδέας.

3

Εθνικό Πάρκο Γελοουστόουν, ΗΠΑ

Το πρώτο Εθνικό Πάρκο στον πλανήτη έχει αρκετά θαύματα και αξιοπερίεργα ώστε όποιος το επισκέπτεται θέλει να επιστρέψει ξανά εκεί. Kαι φέτος κλείνει 150 χρόνια ζωής. Αυτό σημαίνει πως πέρα από τα άγρια ζώα, όπως λύκους, αρκούδες, βίσωνες και μεγάλα ελάφια που μπορεί να δει ο ταξιδιώτης, λόγω της επετείου, προγραμματίζονται μια σειρά από δραστηριότητες από τον Μάρτιο έως τον Απρίλιο, που εστιάζουν τη σύνδεση της γης με τις φυλές των ιθαγενών πληθυσμών και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν τα οικοσυστήματα στο μέλλον.

Νότια Αφρική

Είναι από τους προορισμούς που χτυπήθηκαν περισσότερο από την πανδημία. Ενώ οι περισσότεροι προορισμοί τουλάχιστον μπορέσαν να κινηθούν τη θερινή περίοδο, η high season για τη Νότια Αφρική είναι από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο. Κάτι που σήμαινε πως και πέρυσι χτυπήθηκε από τα αυξημένα χειμερινά κύματα του ιού.

7

Κέιπ Τάουν

Φέτος, όπως σημειώνει το CNN, η αμοιβή της χώρας για την έγκαιρη προειδοποίηση των Νοτιοαφρικανών επιστημόνων για τη μετάλλαξη Όμικρον ήταν ο αποκλεισμός της χώρας από τον υπόλοιπο κόσμο -άλλο ένα μεγάλο χτύπημα στην τουριστική βιομηχανία της χώρας.

Τούλσα, Οκλαχόμα, ΗΠΑ

Ακούγεται περίεργο να προτείνουμε σε κάποιον Έλληνα να ταξιδέψει σε μια πόλη της Οκλαχόμα, όμως οι φίλοι της ροκ μουσικής αξίζει να προγραμματίσουν ένα ταξίδι. Τον Μάιο του 2022 θα λειτουργήσει εδώ το Bob Dylan Center. Θα είναι το σπίτι για πάνω από 100.000 πολιτιστικούς θησαυρούς που δημιούργησε ή είχε στην κατοχή του ο Μπομπ Ντίλαν για επτά δεκαετίες. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν αυθεντικές παρτιτούρες ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις, κινηματογραφημένες συναυλίες και άλλα πολλά. Και βέβαια η περιοχή προσφέρεται για πεζοπορία με ατελείωτα μονοπάτια και διαδρομές κοντά στον ποταμό Άρκανσο.

Άγιος Ευστάθιος

Ένα μικρό νησί στην Καραϊβική που είναι δήμος της Ολλανδίας και χρησιμοποιεί σαν νόμισμα το δολάριο των ΗΠΑ. Στο νησί υπάρχει ένα εντυπωσιακό ηφαίστειο που προσφέρεται για πεζοπορία. Έως τώρα, οι περισσότεροι επισκέπτες που έρχονταν εδώ ήταν τολμηροί δύτες που ήθελαν να εξερευνήσουν τα νερά του νησιού στα οποία υπάρχουν από παλαιά ναυάγια έως μεγάλα μπαρακούντα και παραλίες. Όμως το 2022 αναμένεται να ανοίξει το Golden Rock, ένα luxury ξενοδοχείο που έχει το όνομα του «ψευδώνυμου» του νησιού και αναμένεται να αλλάξει το προφίλ των επισκεπτών.

4

Βαλένθια, Iσπανία

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας ανακηρύχθηκε World Design Capital για το 2022. Η παραθαλάσσια πόλη και σημαντικό λιμάνι σκοπεύει να πετύχει ουδέτερο αποτύπωμα εκπομπών άνθρακα έως το 2025. Να επισκεφθείτε την Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών, ένα αρχιτεκτονικό συγκρότημα διασκέδασης, αναψυχής και πολιτισμού, έργο του Σαντιάγο Καλατράβα, του διάσημου αρχιτέκτονα που γεννήθηκε εκεί.

Πηγή

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας

Πηγή φωτογραφιών

Loader