Οι χαλαρώσεις που έρχονται «κρίνουν» την πλήρη άρση των μέτρων

Οι χαλαρώσεις που έρχονται «κρίνουν» την πλήρη άρση των μέτρων

Πότε θα αποχωριστούμε πλήρως τις μάσκες;

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Θα μπορούσε κανείς να πει πως δύο και πλέον χρόνια με την πανδημία στη ζωή μας, διδαχθήκαμε πολλά. Παρά τις χαλαρώσεις όμως, αυτό που τονίζουν οι ειδικοί είναι πως «θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό» και πως η πανδημία σε καμία περίπτωση δε θα εξαφανιστεί από τη μία ημέρα στην άλλη.

Σήμερα, αναμένεται να σταλεί η εβδομαδιαία ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας σε σχέση με τους θανάτους και τα κρούσματα που καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα. 

Θυμίζουμε ότι από τις 15 Απριλίου μέχρι και την 21η Απριλίου, καταγράφηκαν συνολικά 18 θάνατοι και 6.115 νέα περιστατικά κορωνοϊού. 

Τη δεδομένη στιγμή αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ανακοίνωση των κρουσμάτων καθώς θα διαφανεί κατά πόσο υπήρξε διασπορά του ιού τις ημέρες του Πάσχα.

Διάβασε Επίσης: Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι η Γαλλίδα καλόγρια André

Πάντως το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής δρ Πέτρος Καραγιάννης, μιλώντας στην Offsite χαρακτήρισε φυσιολογικό να παρατηρηθεί μικρή αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων.

Συνεχίζοντας ο ίδιος εκτιμά πως και να υπάρξει αύξηση στα κρούσματα, δε θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας ώστε να πρέπει να παρθούν αποφάσεις για μέτρα.

Στο μεταξύ, όπως πληροφορείται η Offsite, δεν έχει καθοριστεί κάποια συνάντηση μεταξύ του υπουργού Υγείας μαζί με τους ειδικούς. Και αυτό μπορεί να θεωρηθεί και αναμενόμενο καθώς ήδη έχουν αποφασιστεί και οι επόμενες χαλαρώσεις οι οποίες θα ισχύουν από 15 Μαΐου. 

Ερωτηθείς ο δρ Καραγιάννης πότε θα πετάξουμε τις μάσκες και από τους εσωτερικούς χώρους και πότε θα καταργηθεί πλήρως το Safepass, μας ανέφερε πως αυτά τα μέτρα αναμένεται να εξεταστούν σε μεταγενέστερο στάδιο. Θα πρέπει πρώτα να δοθεί χρόνος ώστε να φανεί κατά πόσο θα εξακολουθήσει να είναι καλή η επιδημιολογική εικόνα και μετά τις νέες χαλαρώσεις που θα ισχύουν από τα μέσα Μαΐου. 

 

Διάβασε Επίσης: 7 απορίες σε μια Senior Account Manager

Ένα από τα θετικά, κατά τον δρ Καραγιάννη, είναι το γεγονός πως δε φαίνεται να έχει εντοπιστεί κάποια μετάλλαξη του ιού η οποία θα μπορούσε να είναι η αιτία για πισωγύρισμα των επιδημιολογικών εικόνων των χωρών, όπως έγινε με την Όμικρον και Όμικρον 2.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

Loader