Οι πολίτες στη Νότια Κορέα θα «γίνουν» νεότεροι κατά ένα έτος

Οι πολίτες στη Νότια Κορέα θα «γίνουν» νεότεροι κατά ένα έτος

Το διαφορετικό σύστημα μέτρησης της ηλικίας

Στη Νότια Κορέα η ηλικία μετριέται με τρεις διαφορετικούς τρόπους, προσθέτοντας συχνά ένα ή δύο χρόνια στο σύστημα που χρησιμοποιείται παγκοσμίως.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέα, Yun Shock Gen στη σημερινή του ορκωμοσία ανακοίνωσε πως οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία άμεσα, να «γυρίσουν» το βιολογικό τους ρολόι πίσω και με αυτό τον τρόπο θα είναι νεότεροι κατά ένα έτος.

Διάβασε Επίσης: Αναποφάσιστο ζευγάρι έπαιξε “κορώνα ή γράμματα” για το επώνυμο που θα έπαιρναν

Σύμφωνα με τη μέθοδο υπολογισμού της ηλικίας που χρησιμοποιείται ευρέως στη χώρα – και ονομάζεται «κορεάτικη ηλικία» – ένα άτομο θεωρείται ότι είναι ενός έτους όταν γεννιέται και προσθέτει έναν χρόνο στην ηλικία κάθε 1η Ιανουαρίου. Αυτό ισχύει και για ένα μωρό που γεννιέται στις 31 Δεκεμβρίου, το οποίο την επόμενη μέρα θεωρείται ότι είναι 2 ετών. Αυτή η μέθοδος είναι η πιο ευρέως αναγνωρισμένη στην κοινωνία.

Η μέθοδος που χρησιμοποιεί ο υπόλοιπος κόσμος είναι ότι ξεκινά να μέτρα από το μηδέν κατά τη γέννηση και προστίθεται ένας χρόνος στα γενέθλια. 

Διάβασε Επίσης: Ταϊλάνδη: Θα μοιράζει δωρεάν ένα εκατομμύριο φυτά κάνναβης στα νοικοκυριά

Η τρίτη μέθοδος είναι γνωστή ως «ετήσια ηλικία». Κάποιος είναι 0 όταν γεννιέται, αλλά ένας χρόνος προστίθεται κάθε 1η Ιανουαρίου. Αυτό το σύστημα ισχύει για την στράτευση των νέων και για την εγγραφή στο σχολείο.

 

Πηγή

 

Πηγή φωτογραφίας

Loader