Οι ταινίες που απαγορεύτηκαν για τους λάθους λόγους

Οι ταινίες που απαγορεύτηκαν για τους λάθους λόγους

Οι χώρες που λογοκρίνουν τον κινηματογράφο περισσότερο

Υπάρχουν συγκεκριμένες χώρες όπου λογοκρίνουν ορισμένες ταινίες.

Παρακάτω θα βρεις ταινίες απαγορευμένες σε διάφορες χώρες, για τους πιο περίεργους λόγους.

Το Zack and Miri Make a Porno στην Ταϊλάνδη

Η κωμωδία του Kevin Smith για τον πλατωνικό έρωτα του Seth Rogen και της Elizabeth Banks, που αποφάσισαν να γυρίσουν ένα πορνό βίντεο για να βγάλουν λεφτά, απαγορεύτηκε στην Ταϊλάνδη υπό το φόβο ότι θα μπορούσε να πείσει νέα άτομα να κάνουν το ίδιο.

Το Μπρούνο στην Ουκρανία

Η Ουκρανία μάλλον δεν ήταν το κατάλληλο κοινό για την ταινία του Sacha Baron-Cohen, όπου υποδύεται έναν Αυστριακό ομοφυλόφιλο ρεπόρτερ μόδας. Το κοινό δεν το είδε καθόλου ως αστείο και η ταινία απαγορεύτηκε για διάφορους λόγους όπως «αδικαιολόγητη προβολή γεννητικών οργάνων», «ομοφυλοφιλικές διαστροφές με εντελώς ρεαλιστικό τρόπο» καθώς και «ομοφυλοφιλικές πράξεις με κατάφωρα γραφικό τρόπο, άσεμνη γλώσσα, σαδισμό και αντικοινωνική συμπεριφορά».

Το 2012 στη Βόρεια Κορέα

Και μόνο στο άκουσμα της χώρας μπορείς να φανταστείς διάφορους λόγους, με πρώτο και καλύτερο τον ηγέτη της, Kim Jong Un. Η ταινία "2012" απαγορεύτηκε γιατί το συγκεκριμένο έτος θεωρούνταν πολύ τυχερό για τη χώρα, καθώς συμπληρώνονταν 100 χρόνια από την γέννηση του πρώην ηγέτη Kim Il-sung. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον τότε ηγέτη Kim Jong-il θα ήταν η χρονιά που «θα άνοιγε τις πύλες για να γίνει μια υπερδύναμη» και έτσι δεν ήθελαν στα πόδια τους μια ταινία με μηνύματα για την καταστροφή του κόσμου. Όχι μόνο απαγόρευσαν την ταινία του Roland Emmerich αλλά ανακοίνωσαν συλλήψεις για όποιον την κατέβαζε παράνομα.

Ο E.T: Ο Εξωγήινος στη Σουηδία

Εδώ δεν ήταν καθολική απαγόρευση αλλά μόνο για παιδιά κάτω των 11 ετών. Ο λόγος ήταν ότι οι σουηδικές Αρχές θεώρησαν πως η ταινία του Steven Spielberg προέβαλε όλους τους ενήλικες χαρακτήρες ως εχθρούς των παιδιών.

 

Ο Κing Kong στη Φινλανδία

Αυτό έγινε το 1933 καθώς οι Φινλανδοί αρχικά σοκαρίστηκαν από την εικόνα του King Kong να κατασπαράζει έναν άνθρωπο. Έξι χρόνια μετά άλλαξαν γνώμη.

Ο Zoolander στο Ιράν

Το Ιράν έχει αυστηρή νομοθεσία γύρω απ' ό,τι υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ή προβάλλει τέτοια μηνύματα και έτσι η κωμωδία του Ben Stiller θεωρήθηκε υπερβολική για τα ήθη τους. Δεν τους άρεσε ο χαρακτήρας του Mugatu (Will Ferrell).

Όλες οι ταινίες της Claire Danes στις Φιλιππίνες

Το 1999 η αμερικανίδα ηθοποιός Claire Danes πρωταγωνίστησε στην ταινία Brokedown Palace, όπου δύο γυναίκες στην Ταϊλάνδη οδηγούνται στη φυλακή για κλοπή. Αν και η υπόθεση εκτυλίσσεται στην Ταϊλάνδη, η σκηνή γυρίστηκε στις Φιλιππίνες, που δεν ήταν και ό,τι καλύτερο για την Danes. Σε συνέντευξη της στο περιοδικό Vogue είχε δηλώσει ότι η Μανίλα είναι φρικτή και περίεργη πόλη, ενώ σε μια άλλη συνέντευξη στο Premiere είχε πει ότι βρωμάει από τις κατσαρίδες, έχει παντού αρουραίους και ότι δεν διαθέτει δίκτυο αποχέτευσης. Κοινώς ότι είναι μια βρώμικη πόλη. Οι δηλώσεις της αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου της χώρας, ο οποίος ανακοίνωσε την απαγόρευση της ταινίας μέχρι η ηθοποιός να ζητήσει συγγνώμη. Εκείνη ζήτησε ουσιαστικά μισή συγγνώμη, λέγοντας ότι τα σχόλια της αναφέρονταν αποκλειστικά στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές όπου έκαναν γυρίσματα και σίγουρα όχι στον λαό, που τον χαρακτήρισε ζεστό και φιλόξενο. Η συγγνώμη της δεν έγινε δεκτή και παραμένει persona non grata στις Φιλιππίνες.

 

 

Πηγή

 

Πηγή φωτό

Loader