Παγκόσμιο wtf από τη ξαφνική απώλεια του Bryant

Παγκόσμιο wtf από τη ξαφνική απώλεια του Bryant

Το ελικόπτερο του μπασκετμπολίστα superstar συνετρίβη στο Λος Άντζελες

Όπως μετέδωσε αρχικά το TMZ, ο κορυφαίος παίκτης των LA Lakers ταξίδευε με τρία ακόμα άτομα με ιδιωτικό ελικόπτερο που κατέπεσε στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια, κοντά στο Λος Άντζελες. Αξιωματούχοι, επιβεβαιώσαν λίγο αργότερα και στο Variety πως στο συγκεκριμένο ελικόπτερο επέβαινε και ο 41χρονος σούπερ-σταρ του NBA.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί και ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το μοιραίο δυστύχημα. Σύμφωνα με αναφορές, το ελικόπτερο τυλίχθηκε στις φλόγες πριν καταπέσει στο έδαφος.

Ο Μπράιαντ είχε αναδειχθεί 18 φορές NBA All Star και θεωρείτο ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών. Ήταν ο πρώτος γκαρντ του NBA που έπαιξε σε είκοσι σεζόν. Με τους Lakers κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα και αρκετοί τον συνέκριναν μόνο με το άλλο «ιερό τέρας» του αμερικανικού μπάσκετ, τον Μάικλ Τζόρνταν.  

Το 2018 είχε κερδίσει Όσκαρ για ένα φιλμ κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, με τίτλο Dear Basketball, βασισμένο σε ένα ποίημα που είχε γράψει για την αποχώρησή του από τα γήπεδα. Το 2014 είχε επισκεφτεί και την Ελλάδα για διακοπές, κάνοντας στάση στην Αθήνα πριν τον τελικό προορισμό του που ήταν η Μύκονος.                 

  Με τη σύζυγό του Βανέσα είχαν αποκτήσει τέσσερις κόρες: Την Τζιάνα, την Νατάλια, την Μπιάνκα και την Κάπρι. Το Twitter έχει ήδη πλημμυρίσει από μηνύματα θλίψης, με την είδηση να έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκ.    Το 1996 έγινε ο νεότερος παίκτης που έπαιξε ποτέ στο NBA. Κέρδισε δύο Ολυμπιακά μετάλλια με τις ΗΠΑ και το όνομά του είναι στο Νο4 με τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών, με 33.643 πόντους. Με τους Lakers φόρεσε τα νούμερα 8 και 14 που πλέον έχουν αποσυρθεί και δεν δίνονται σε άλλους παίκτες.   

Στις 29 Νοεμβρίου του 2015, ο Μπράιαντ ανακοίνωσε πως σκόπευε να αποσυρθεί στο τέλος της σεζόν. Το τελευταίο παιχνίδι, το έδωσε στις 13 Απριλίου του 2016, όπου σκόραρε 60 πόντους απέναντι στους Utah Jazz.  

Πηγή

Loader