Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης καταδικάζει την επικείμενη εισβολή της Τουρκίας στη Συρία

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης καταδικάζει την επικείμενη εισβολή της Τουρκίας στη Συρία

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) καταδικάζει έντονα την επικείμενη εισβολή της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία, και τη σχεδιαζόμενη κατοχή συριακού εδάφους σε περιοχή που κατοικείται κυρίως από Κούρδους. Η εδώ και μερικές μέρες προετοιμασία του τουρκικού στρατού, με την μεταφορά μεγάλου αριθμού τεθωρακισμένων και πυροβολικού στα βόρεια σύνορα της Συρίας και οι ανακοινώσεις του Τούρκου Προέδρου για κατάληψη μιας περιοχής πέραν των 480 χιλιομέτρων σε μήκος και 30 χιλιομέτρων σε βάθος, ανάγκασε τον ΟΗΕ να τοποθετηθεί μέσω του κύριου Πάνου Παπουτσή, συντονιστή ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ για τη Συρία, στην οποία να αναφέρει «Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί...προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο».

Ως ΠΣΕ, όπως και όλος ο κόσμος φοβόμαστε ότι θα γίνει το χειρότερο. Και δυστυχώς δεν είναι οτιδήποτε άλλο από τον ΠΟΛΕΜΟ, με χιλιάδες νεκρούς, καταστροφές και τη συνέχεια μιας ληστρικής πολιτικής της Τουρκίας, εδώ και δεκαετίες, ενάντια σε λαούς και χώρες στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

Η απόφαση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για αποχώριση των κατοχικών στρατευμάτων του από την περιοχή που ετοιμάζεται να εισβάλει η Τουρκία καταδεικνύει μια αλλοπρόσαλλη πολιτική η οποία έχει ως στόχο τη διατήρηση της έντασης στην περιοχή. Η απόφαση να παραχωρήσει «φύλαξη» των χιλιάδων Τζιχαντιστών  που βρίσκονται στην Κουρδική περιοχή εγκυμονεί τεράστιους κίνδυνους, όχι μόνο για τους Κούρδους, αλλά και για ολόκληρο το Συριακό λαό, ο οποίος πασχίζει να αρχίσει τη ανοικοδόμηση της χώρας του για ένα νέο καλύτερο μέλλον.

Δεν μας διαφεύγει ότι η Τουρκία, όπως και άλλες ΝΑΤΟϊκές χώρες, για πολλά χρόνια συντηρούσε και χρηματοδοτούσε τους Τζιχατιστές στον πόλεμο ενάντια στην κυβέρνηση του εκλεγμένου προέδρου Άσατ, στοχεύοντας την προώθηση των ιμπεριαλιστικών τους σχεδίων.

Το ΠΣΕ παραμένει αταλάντευτα αλληλέγγυο με τον λαό της Συρίας, στον αγώνα του ενάντια στον Ιμπεριαλισμό και τα ανδρείκελα του στην περιοχή, για τη διασφάλιση της κυριαρχίας του, για μια ειρηνική και δημοκρατική Συρία, μακριά από πολέμους, εισβολές και κατοχές των εδαφών της Συρίας από ξένες δυνάμεις. Κάτω τα χέρια από τη Συρία!


ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ο ΟΗΕ λέει πως προετοιμάζεται για το χειρότερο στη Συρία


 

 

Loader