Παραιτείται ο διευθυντής του Twitter

Παραιτείται ο διευθυντής του Twitter

Ποιος αναλαμβάνει

Ο Τζακ Ντόρσει, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Twitter, παραιτείται και τη θέση του αναλαμβάνει ο CTO της εταιρείας Παράγκ Αγκραβάλ.

Η απόφαση έχει άμεση ισχύ, αν και ο Ντόρσεϊ θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας μέχρι τη λήξη της θητείας του το 2022, ανέφερε το Twitter σε σημερινή του ανακοίνωση.

«Αποφάσισα να φύγω από το Twitter γιατί πιστεύω ότι η εταιρεία πρέπει να περάσει στο επόμενο στάδιο από αυτό των ιδρυτών της», αναφέρει ο Ντόρσεϊ στη δήλωσή του. «Η εμπιστοσύνη μου στον Παράγκ για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Twitter είναι απεριόριστη. Η δουλειά του τα τελευταία 10 χρόνια ήταν μεταμορφωτική. Είμαι βαθιά ευγνώμων για την ικανότητα, την καρδιά και την ψυχή του. Είναι η ώρα του να ηγηθεί».

Ο 45 χρονος Ντόρσει είναι επίσης επικεφαλής της εταιρείας πληρωμών Square, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει βρεθεί αρκετές φορές στο προσκήνιο της επικαιρότητας λόγω του ενδιαφέροντός του στα κρυπτονομίσματα.

Μετά την ανακοίνωση της είδησης οι μετοχές του Twitter σημείωσαν άνοδο κατά 3,4% στις 10:50 π.μ. (τοπική ώρα) στη Νέα Υόρκη. Όπως μεταδίδει το Bloomberg το Twitter σε επίπεδο χρονιάς υποαποδίδει έναντι των άλλων τεχνολογικών κολοσσών καθώς οι μετοχές του υποχωρούν σχεδόν κατά 10% φέτος, ενώ αυτές της Meta Platforms, πρώην Facebook έχουν καταγράψει άνοδο 23%.

Πηγή 

Loader