Ποια είναι η καλύτερη ώρα να πιούμε αλκοόλ

Ποια είναι η καλύτερη ώρα να πιούμε αλκοόλ

Η ώρα που καταναλώνεις αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει την υγεία σου

Υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ, όπως το να μην πίνουμε με άδειο στομάχι ή το ότι το αλκοόλ επηρεάζει τον ύπνο μας.

Η κατανάλωση με άδειο στομάχι δεν είναι καλή ιδέα 

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, ο λόγος που δεν πρέπει να πίνουμε με άδειο στομάχι είναι γιατί όταν το αλκοόλ εισέρχεται στο στομάχι μας που είναι άδειο, τότε εισέρχεται γρήγορα στην κυκλοφορία του αίματός μας. Έτσι, το αλκοόλ μπορεί να γίνει επικίνδυνο και δυνητικά τοξικό για τον οργανισμό μας. 

Διάβασε Επίσης: Οι καλύτερες binge watching σειρές σύμφωνα με την Forbes

Για να αποφύγουμε, λοιπόν, προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει το αλκοόλ στον οργανισμό μας η καλύτερη ώρα να πίνουμε είναι μαζί με το μεγαλύτερο γεύμα της ημέρας. Για άλλους μπορεί να είναι το βραδινό και για άλλους το μεσημεριανό. Αυτό που προσφέρει το μεγαλύτερο γεύμα, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι το γεγονός ότι συνήθως είναι γεμάτο υδατάνθρακες, λίπη και πρωτεΐνες που βοηθούν στην επιβράδυνση απορρόφησης του αλκοόλ στην κυκλοφορία του αίματος. 

Ωστόσο, καλό είναι να γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει «τέλεια» ώρα της ημέρας για κατανάλωση αλκοόλ, καθώς η επίδραση του στον οργανισμό εξαρτάται από την ηλικία, το φύλο, την υγεία και άλλους παράγοντες, όπως φάρμακα ή ακόμα και άγχος.

Διάβασε Επίσης: Εσύ έπιασες το νόημα του "The Woman in the House Across the Street From the Girl in the Window"; 

Ένα άλλο αξιοσημείωτο σημείο, που αναφέρει έρευνα του Substance Abuse είναι ότι όσοι ξεκινούν να πίνουν από το απόγευμα παρουσιάζουν διαταραχές ύπνου. 

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

Loader