Πόλη στην Καλιφόρνια δίνει καθολικό βασικό εισόδημα σε transgender και nonbinary κατοίκους

Πόλη στην Καλιφόρνια δίνει καθολικό βασικό εισόδημα σε transgender και nonbinary κατοίκους

Ανεξάρτητα από το επίπεδο αποδοχών τους

Κάτοικοι στην Καλιφόρνια, στο Παλμ Σπρινγκς, δικαιούνται να λάβουν βασικό άνευ όρων εισόδημα έως και 900 δολαρίων το μήνα μόνο για την ταυτοποίηση ως τρανς ή nonbinary.

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος του Σαν Ντιέγκο, Carl DeMaio, που υπηρέτησε ως το πρώτο ανοιχτά γκέι μέλος του δημοτικού συμβουλίου, χαρακτήρισε το πρόγραμμα «εξωφρενικό και μεροληπτικό».

Διάβασε Επίσης: Netflix: Τα ντοκιμαντέρ που θα δούμε αυτό τον μήνα

«Είμαστε εντελώς αντίθετοι στα προγράμματα εγγυημένου ή καθολικού βασικού εισοδήματος, επειδή καταλήγουν να αυξάνουν το κόστος ζωής για όλους – δεν λειτουργούν. Το συγκεκριμένο στοχοποιεί την LGBT+ κοινότητα με τρόπο όχι μόνο προσβλητικό, αλλά και μεροληπτικό», είπε.

Διάβασε Επίσης: Η λίστα του Forbes με τους 236 δισεκατομμυριούχους και τα new entries 

Είκοσι transgender και nonbinary κάτοικοι του Παλμ Σπρινγκς θα λάβουν τα δωρεάν χρήματα, που χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους για 18 μήνες, με το κέντρο υγείας DAP Health και την ομάδα υπεράσπισης της LGBT+ κοινότητας "Queer Works" να διαχειρίζονται το πρόγραμμα.

Bρείτε μας στο Instagram

Η δήμαρχος του Παλμ Σπρινγκς Lisa Middleton, η οποία είναι transgender, ήταν αρκετά επιφυλακτική λέγοντας: Δεν πιστεύω ότι τέτοια προγράμματα θα μπορούσαν να ανταποκριθούν επαρκώς στους πάνω από 37 εκατομμύρια Αμερικανούς που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, στους πάνω από 6 εκατομμύρια κατοίκους της Καλιφόρνια ή στους πάνω από 400.000 στην κομητεία του Ρίβερσαϊντ που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας».

 

Πηγή

 

Πηγή φωτογραφίας

Loader