Πού θα ταξιδέψουν οι Κύπριοι το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Πού θα ταξιδέψουν οι Κύπριοι το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί και πόσο κοστίζουν

Σε σημερινό της ρεπορτάζ η δημοσιογράφος Κυπριάνα Σταύρου στην Brief καταγράφει του προορισμούς που επέλεξαν οι Κύπριοι για να ταξιδέψουν το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, πόσο κοστίζουν και πότε ξεκίνησαν οι κρατήσεις.

Μικρές «αποδράσεις» ενόψει του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου ξεκίνησαν ήδη να σχεδιάζουν αρκετοί Κύπριοι πολίτες.

Μιλώντας στην  Brief, ο εκπρόσωπος τύπου του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών πρακτόρων, Χάρης Παπαχαραλάμπους, ανέφερε ότι, οπως όλα δείχνουν, υπάρχει ενδιαφέρον για ταξίδια κατά το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, αφού ο κόσμος γενικότερα επέστρεψε στην τάση να ταξιδεύει.

«Πλέον ο κόσμος ταξιδεύει όπως ταξίδευε το 2019. Ο κόσμος έχει επιστρέψει στο ταξίδι όπως κα πριν γενικότερα, όπως έχουμε δει εδώ και καιρό», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς με τους προορισμούς που επιλέγουν οι Κύπριοι για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, ο κ. Παπαχαραλάμπους ανέφερε ότι κυρίως κλείνουν ταξίδια σε Ελλάδα (πχ. Αθήνα, Θεσσαλονίκη κτλ.) και Βρετανία.

Επιπλέον επιδεικνύεται και ενδιαφέρον για άλλους κοντινούς προορισμούς, όπως Ιταλία, Γαλλία, Βιέννη και γενικότερα άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Αναφορικά με τις τιμές των εισιτηρίων, ο κ. Παπαχαραλάμπους ανέφερε ότι είναι σε κανονικά επίπεδα αυτή την στιγμή.

«Σίγουρα έχουν καταγράψει κάποια αύξηση λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων και γενικότερα των πληθωριστικών τάσεων αλλά αυτό είναι κάτι που παρατηρείται παντού», σημείωσε, προσθέτοντας ότι και από πλευράς τους οι αεροπορικές εταιρείες προσπαθούν να απορροφήσουν όσα μπορούν από τις αυξήσεις.

«Μετά από δύο χρόνια απραξίας προσπαθεί να επανέλθει η αεροπορική βιομηχανία, η οποία επηρεάστηκε, ίσως περισσότερο από όποιο άλλο κλάδο, από την πανδημία», σχολίασε καταληκτικά.

Loader