Προειδοποίηση προς αρνητές γονείς από τη Δρ. Έλενα Χαπέσιη

Προειδοποίηση προς αρνητές γονείς από τη Δρ. Έλενα Χαπέσιη

«Εάν προσπαθήσει οποιοσδήποτε να αποτρέψει την κόρη μου από το να μπει στο σχολείο με την μάσκα της ή κάνει οτιδήποτε που να την τρομάξει, θα καλέσω την αστυνομία και θα τον καταγγείλω για παρενόχληση του μωρού μου»

Μία ακόμα viral ανάρτηση από τη γιατρό Δρ. Έλενα Χαπέσιη

Τη γιατρό Δρ. Έλενα Χαπέσιη από τη Λάρνακα ίσως να τη θυμάστε από τον περασμένο Αύγουστο που είχε γίνει ξανά viral, όταν μέσω μιας μακροσκελούς και αποστομωτικής ανάρτησης είχε προχωρήσει σε διάψευση  της τρομακτικής και επαίσχυντης, ψευδούς πληροφορίας, που είχε κυκλοφορήσει στα ΜΚΔ για δήθεν θάνατο παιδιού από εμβολιασμό.

Σήμερα η γιατρός έγινε ξανά viral αφού σε νέα της ανάρτηση υπογραμμίζει πως εάν οποιοσδήποτε προσπαθήσει σήμερα να αποτρέψει την κόρη της από το να μπει στο σχολείο με την μάσκα της ή κάνει οτιδήποτε που να την τρομάξει, θα καλέσει την αστυνομία».

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ >> Ο κορωνοϊός και το «Ζήτω το Ελληνικό Έθνος» wtf κάνουν στην ίδια πρόταση;

Αναλυτικότερα, η γιατρός έγραψε:

ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ 

Προς Αρνητές Γονείς - Δημοτικού Σχολείου

Εάν αύριο το πρωί, προσπαθήσει ο όποιοσδήποτε να αποτρέψει την κόρη μου από το να μπει στο σχολείο με την μάσκα της, ή αποτρέψει την διεύθυνση του Δημοτικού σχολείου από το να ανοίξει, ή της φωνάξει να βγάλει την μάσκα, ή κάνει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ που να τρομάξει το μωρό, θα καλέσω την αστυνομία και θα τον καταγγείλω για παρενόχληση του μωρού μου!

Θα τον κάτσω φυλακή για άσκηση βίας προς το παιδί μου. Απλά πράγματα.

Τολμήστε να τρομάξετε τα μωρά που φοράνε μάσκα και θέλουν να πάνε κανονικά σχολείο με μάσκα και να κάνουν και τα rapid test.

Ως εδώ με την ανοχή μαζί σας. Δεν είστε μόνο εσείς που μπορείτε να φωνάζετε και να διαμαρτύρεστε! 

Επειδή εμείς, όλοι οι άλλοι, είμαστε ήπιων τόνων, νοήμονες, και δεν θέλουμε να βάλουμε τον νου μας μαζί σας και να κάνουμε ακραιότητες και γελοιότητες, δεν σημαίνει ότι θα καθήσουμε άπρακτοι να ακούμε τις απειλές σας. Γιατί ξέρουμε και τις απειλές σας και τα σχέδια σας.

Ειδικά προς τους Αρνητές Γονείς στο Δημοτικό της κόρης μου :

 

Εάν όντως θέλατε να μάθετε πραγματικά το οτιδήποτε αφορά τα εμβόλια και τον Covid-19, θα μπορούσατε, να με καλέσετε εμένα, τη μόνη γονιό ιατρό του σχολείου, και τη μόνη γονιό που δουλεύει σε Εμβολιαστικό κέντρο, να σας ενημερώσω με αληθή στοιχεία και με ειλικρίνεια για το οτιδήποτε σας ανησυχούσε. Δεν θέλετε όμως. 

•Είναι εγωισμός να είστε σίγουροι ότι ξέρετε εσείς καλύτερα τα ιατρικά θέματα από έναν ιατρό.

•Είναι εγωισμός να απαιτείτε αυτό που δεν δέχεστε εσείς, να μην το δέχονται και όλοι οι άλλοι.

•Είναι εγωισμός να είστε μειονότητα και να θεωρείτε ότι μπορείτε να επιβάλετε με τραμπουκισμούς και φοβέρες την γνώμη σας στην πλειοψηφία .

Είστε μία αδαής μειονότητα εγωιστών.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ >> Νέα μέτρα από σήμερα Δευτέρα - Τι ισχύει με safepass

Και με τον εγωισμό σας αυτόν μας βάζετε όλους σε κίνδυνο. Η κόρη μου, τώρα 9 χρονών φοράει την μάσκα που φιλτράρει τον αέρα που αναπνέει από τον κορωνοϊό από την αρχή της πανδημίας. Δεν δυσκολεύτηκε ποτέ με την μάσκα, το έξυπνο μυαλουδάκι της οξυγονώνεται στο έπακρον, (όπως το μυαλό της μαμάς της που φορούσε μάσκα στην σχολή ενώ περνούσε τις δύσκολες εξετάσεις της ιατρικής), η κόρη μου τόσους μήνες τώρα την φοράει ανελλιπώς όλες τις ώρες του σχολείου και την κατεβάζει μόνο όταν τρώει. Την φοράει επίσης σε όλους τους κλειστούς χώρους που επισκεπτόμαστε όλους αυτούς τους μήνες. ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙ.

Έμαθε πώς να την αφαιρεί, πώς να την τοποθετεί πάνω από την μύτη και να κρατιέται στην θέση της. Έμαθε με την χειρουργική μάσκα και όχι την ρούχενη.

Επίσης όσες φορές χρειάστηκε να κάνει rapid test ή PCR test το βρήκε πολύ εύκολο και καθόλου ενοχλητικό.

Μαντέψτε γιατί :

Επειδή εγώ η μαμά της δεν την γέμισα με φοβίες και συμπλέγματα. Επειδή της εξήγησα την κατάσταση με ωριμότητα και ηρεμία, και όπως σε ένα μωρό του εξηγείς από μικρό γιατί πρέπει να φοράει ρούχα ως μια εξωτερική φτιαχτή προφύλαξη του σώματος του, και το δέχεται και το συνηθίζει, έτσι και με την μάσκα. Και γίνεται αβίαστα και άφοβα και ανενόχλητα. Όπως και το βούρτσισμα των δοντιών έτσι και τα ράπιτ τεστ. 

Πνάστε επιτέλους.

Εμπιστευτείτε τους επιστήμονες, - έχουμε και εμείς παιδιά και ασφαλώς θέλουμε το καλό τους. Και σταματήστε να εμποτίζετε τα μωρά σας με τις δικές σας φοβίες και υστερίες. Τους δημιουργείτε ψυχολογικές πιέσεις με πολύ άσχημες επιπτώσεις στον χαρακτήρα τους και στην ενήλικη τους ζωή. Τους κάνετε κακό και όχι καλό.  

 

Στην προηγούμενη ανάρτησή της τον Αύγουστο που είχε διαβαστεί πολύ, η γιατρός, ανάμεσα σε άλλα, έγραφε:

Ποτέ μου δεν έχω χρησιμοποιήσει την λέξη ψεκασμένοι.

Ποτέ μου έως τώρα δεν έχω αναλύσει το ψυχολογικό τους προφίλ για να τους χαρακτηρίσω. Ποτέ μου δεν τους έκρινα.

Ποτέ μου δεν τους έκανα επίθεση, παρά μόνο πρόσφερα σωστή ιατρική ενημέρωση και ανθρώπινες φιλικές συμβουλές, χωρίς ειρωνείες και εμπαιγμούς, αλλά με αληθινά ιατρικά δεδομένα.

Ποτέ μου δεν είχα καταγγείλει κανέναν για διασπορά και δημιουργία ψευδών ειδήσεων. Λυπόμουν για τον φόβο και την πίεση που νιώθουν, για την άρνηση της πραγματικότητας, για την επιλογή τους να πλανώνται.

Αυτό όμως που έγινε στις 19 Αυγούστου, -να δημιουργηθεί από το αρρωστημένο μυαλό κάποιου ατόμου, μια αρρωστημένη ψεύτικη ιστορία για ένα 12χρονο μωρό που πέθανε στις 17 Αυγούστου, μετά τον εμβολιασμό του, στη Λεμεσό, ξεπέρασε κάθε όριο υπομονής μου. Ως η ιατρός που έβλεπε τη βδομάδα εκείνη τα μωρά (που ομολογουμένως ήρθαν αρκετά για να εμβολιαστούν, και μπράβο τους), έγινα έξω φρενών με το ψέμα αυτό, αφού κανένα μωρό δεν παρουσίασε ιατρικό πρόβλημα μετά τον εμβολιασμό, παρά μόνο τις αντιδράσεις του άγχους που εξήγησα πιο πάνω. Κανένα μωρό δεν κινδύνεψε καν στην Λεμεσό, για να δοθεί εντολή να σταλεί στο Νοσοκομείο. Όλοι οι ανήλικοι πήγαν στο σπίτι τους υγιείς.

Σαν μάνα ένιωσα αηδία και οργή όταν διάβαζα παντού να αναμεταδίδεται αυτό το ψέμα.

Σαν ιατρός ένιωσα αγανάκτηση και απελπισία που άτομο έφτασε μέχρι σε αυτό το σημείο για να επηρεάσει κόσμο, επειδή το ίδιο άτομο δεν μπορεί να αναλάβει μόνη της την ευθύνη της απόφασής της. Είναι και γυναίκα αυτή που έπλασε αυτό το αρρωστημένο ψέμα. Επειδή δεν θέλει να εμβολιαστεί αυτή και τα μωρά της, θέλει να τρομάξει και τους άλλους γονείς και τα μωρά τους, ώστε να νιώθει ότι δεν είναι μόνη στην απόφασή της.

Loader