Ραδιοφωνικός παραγωγός ευχήθηκε ένοπλη επίθεση σε σχολείο

Ραδιοφωνικός παραγωγός ευχήθηκε ένοπλη επίθεση σε σχολείο

Το συμβάν έγινε σε αμερικανική εκπομπή

Αναυδοι έμειναν όσοι άκουσαν την Πέμπτη την ραδιοφωνική εκπομπή «Chuck and Julie» στις ΗΠΑ. Κι αυτό γιατί ο παρουσιαστής ευχήθηκε στον αέρα να διαπραχθεί μια «καλή ένοπλη επίθεση σε σχολείο» προκειμένου να διακοπεί η κάλυψη από τα ΜΜΕ της διαδικασίας για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ.

Στην Αμερική, την χώρα όπου οι αριθμοί για τις ένοπλες επιθέσεις που καταγράφονται σοκάρουν και τα περιστατικά αποτελούν πλέον μείζον εθνικό ζήτημα, ένας δημοσιογράφος την ώρα που τον ακούν εκατοντάδες ακροατές, λέει στο μικρόφωνο: «Μας μιλούν όλη την ώρα για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου, ναι θα ευχόσουν να γίνει μια καλή ένοπλη επίθεση σε σχολείο για να σπάσει η μονοτονία».

Το ασύλληπτο συμβάν έγινε στον σταθμό 710 KNUS. 

Ο Τσακ Μπόνιγουελ, που προχώρησε στο εν λόγω σχόλιο, διακόπηκε αμέσως από την συμπαρουσιάστριά του, η οποία εμβρόντητη του απάντησε: «Όχι, όχι, μην το λες αυτό, μην το λες αυτό. Μην τηλεφωνείτε, ο Τσακ δεν το είπε αυτό».

«Εννοώ μια ένοπλη επίθεση στην οποία κανείς δεν θα τραυματιζόταν», έσπευσε να σημειώσει εκείνος που βέβαια δεν έδειξε να μετανιώνει για το σχόλιο του.

 

Αμέσως μετά το περιστατικό, ο σταθμός καταδίκασε την πράξη του παρουσιαστή, ενώ αποφάσισε να κόψει την εκπομπή για πάντα.

Οι υπεύθυνοι του σταθμού μάλιστα σημείωσαν μέσα από σχόλιο τους στο twitter: ««Δεδομένης της ιστορίας βίας στα σχολεία, που έχει βυθίσει στο πένθος τον πληθυσμό μας, ο 710 KNUS επιβεβαιώνει ότι ο συμπαρουσιαστής της εκπομπής Chuck & Julie Τσακ Μπόνιγουελ προέβη σε ανάρμοστο σχόλιο. Ελήφθη η απόφαση να σταματήσει η εκπομπή αμέσως».

Σύμφωνα με την βρετανική έκδοση της HuffPost, ο Μπόνιγουελ αργότερα ανέφερε σε tweet του: «Έκανα ένα ατυχές αστείο. Λυπάμαι που κανείς δεν το εξέλαβε έτσι».

Το σχόλιο του πυροδότησε πλήθος αντιδράσεων από τους εκατοντάδες ακροατές του σταθμού αλλά και άλλους πολίτες.

Η Σάντι Φίλιπς, η οποία έχασε την κόρη της το 2012 κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης σε σχολείο, σχολίασε στο twitter: «Απόλυτη άγνοια».

«Οι πυροβολισμοί μας πλήττουν όλους. Απλά ρωτήστε τους μάρτυρες και όσους έχασαν δικούς τους ανθρώπους. Η πληγή δεν μπορεί να ξεπεραστεί», έγραψε επίσης.

Ο Τζον Καστίγιο, που έχασε τον μόλις 18 ετών γιο του σε αντίστοιχο περιστατικό, χαρακτήρισε το σχόλιο του παρουσιαστή «απίστευτο» και καταδίκασε την εγχώρια τρομοκρατία.

Πηγή

Loader