Ροζ έγινε το συντριβάνι στην Ομόνοια

Ροζ έγινε το συντριβάνι στην Ομόνοια

Ένα μήνυμα για την ανεκτίμητη ζωή κάθε γυναίκας, δηλώνει ο Δήμαρχος Αθηναίων

Φέτος, λόγω κορωνοϊού, ο συμβολικός, πανευρωπαϊκός αγώνας ενάντια στον καρκίνο του μαστού πραγματοποιείται διαδικτυακά το τριήμερο 25, 26 & 27 Σεπτεμβρίου 2020 σε 22 χώρες στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποίησε, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020, συμβολική φωταγώγηση του σιντριβανιού της Ομόνοιας με κεντρικό μήνυμα: «ΜΑΖΙ απομακρυσμένα, αλλά πάντα ΜΑΖΙ ενάντια στον καρκίνο του μαστού».

Στην καρδιά της Αθήνας, το ιστορικό και εμβληματικό σιντριβάνι-σύμβολο της πόλης, φωταγωγήθηκε ροζ, με στόχο τη διάδοση του μηνύματος πως ο καρκίνος του μαστού συνεχίζει να είναι εδώ, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία κορωνοϊού, και οι ασθενείς με καρκίνο μαστού χρειάζονται τη στήριξη μας τώρα, περισσότερο από ποτέ.

Η συμβολική φωταγώγηση του σιντριβανιού αποτελεί, επίσης, μια υπενθύμιση σε κάθε γυναίκα -και όχι μόνο- για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, αλλά και μια υπενθύμιση προς όλους ότι υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν στην αντιμετώπιση της ασθένειας, καθώς 1 στις 8 γυναίκες θα νοσήσει από καρκίνο του μαστού σε κάποια φάση της ζωής της.

Ταυτόχρονα, αποτελεί ένα μήνυμα ελπίδας και δύναμης που αντλείται από κάθε γυναίκα που αντιμετώπισε ή αντιμετωπίζει τον καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα και συνεχίζει, παρά τις δυσκολίες.

Το σιντριβάνι της Ομόνοιας γέμισε φως και χρώμα για τις γυναίκες που δίνουν τη δική τους μάχη με τον καρκίνο του μαστού, με δύναμη, αισιοδοξία και θέληση για ζωή. Με τακτικό έλεγχο και έγκαιρη διάγνωση ο καρκίνος του μαστού αντιμετωπίζεται με επιτυχία. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η Αθήνα. Ένα μήνυμα για την ανεκτίμητη ζωή της  κάθε γυναίκας» ανέφερε στη δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή το συντριβάνι της Ομόνοιας που έγινε ροζ το Σάββατο το βράδυ 26 Σεπτεμβρίου 2020.

Και πρόσθεσε: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε πράξη και φιλοσοφία ζωής την πρόληψη και ενώνουμε τη φωνή μας με όλους όσους αγωνίζονται για την ενημέρωση, για να νικήσουν τον φόβο και για να αποδείξουν ότι ο καρκίνος του μαστού είναι μία μάχη που κερδίζεται πολύ πριν δοθεί».

Loader