Σχεδόν ισοπέδωσαν τα διατηρητέα της Αρχιεπισκοπής...

Σχεδόν ισοπέδωσαν τα διατηρητέα της Αρχιεπισκοπής...

Στόχος είναι να τα... αναδομήσουν

Μετά από όλη την συζήτηση και τις αντιδράσεις για τα διατηρητέα της Αρχιεπισκοπής, εξ όσον φαίνεται, αντί να αρχίσει η αναδόμηση η εργοληπτική εξακολουθεί να... μειώνει το ύψος των τοίχων.

Όπως αναφέρουν πηγές, στο σημείο εκτελούνται εργασίες περιορισμού του ύψους των τοίχων - αφαίρεση αποσαθρωμένων υλικών (πλινθαριού), τα οποία δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν. Οι τοίχοι μειώθηκαν σε σημείο όπου τείνει να δημιουργηθεί ενιαίος χώρος αντί χωριστά δωμάτια, όπως ήταν πριν κατεδαφιστούν.

123

Επιπλέον ανησυχία φαίνεται να προκαλεί και η επιθυμία του Αρχιεπισκόπου να αλλάξει τη χρήση των κτηρίων ώστε αντί να διαμορφωθεί πινακοθήκη, όπως προβλεπόταν αρχικά, να δημιουργηθούν μεγαλύτερα ανοίγματα, ώστε ο χώρος να μπορεί αν χρησιμοποιηθεί ως καθιστικό για καφέ μετά τις λειτουργίες στον καθεδρικό ναό.

Όπως είναι γνωστό, τα διατηρητέα κατεδαφίστηκαν την 1η Φεβρουαρίου 2021 και ενώ στην αρχή η Αρχιεπισκοπή διαβεβαίωνε πως θα κινηθούν το συντομότερο δυνατόν οι διαδικασίες αναδόμησης τους, πέρασαν ήδη τέσσερις μήνες χωρίς να γίνουν ουσιαστικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ας θυμηθούμε την ανακοίνωση από τον Δήμο Λευκωσίας για την κατεδάφιση

ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Όταν η Εκκλησία της χώρας σου δεν έχει το Θεό της

Loader