Σκαρφαλώνει στους 39 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία

Σκαρφαλώνει στους 39 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία

Πώς διαμορφώνεται ο καιρός το σαββατοκύριακο

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά το απόγευμα στα νότια παράλια, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη για να καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 36 στα βόρεια παράλια, στους 30 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 30 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Τοπικά, κατά τις αυγινές κυρίως ώρες, αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα ψηλότερα ορεινά και γύρω στους 21 βαθμούς στα παράλια.

Το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παροδικά όμως θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις.

Το Σάββατο ενδέχεται να παρατηρείται κατά διαστήματα στην ατμόσφαιρα αραιή σκόνη ενώ την Κυριακή δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή στα ορεινά και το εσωτερικό.

Η θερμοκρασία το Σάββατο δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Κυριακή αναμένεται μικρή πτώση. Η θερμοκρασία τη Δευτέρα αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Πηγή φωτογραφίας

Loader