Σρι Λάνκα: Εργάσιμη εβδομάδα τεσσάρων ημερών για τους δημόσιους υπαλλήλους

Σρι Λάνκα: Εργάσιμη εβδομάδα τεσσάρων ημερών για τους δημόσιους υπαλλήλους

Με σκοπό να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις καυσίμων

Η Σρι Λάνκα ενέκρινε την εργάσιμη εβδομάδα των τεσσάρων ημερών για τους δημόσιους υπαλλήλους προκειμένου να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις καυσίμων και όχι μόνο.

Η χώρα εδώ και δεκαετίες βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χειρότερη οικονομική της κρίση. Η κυβέρνηση ενέκρινε πρόταση η οποία προβλέπει οι δημόσιοι υπάλληλοι να έχουν άδεια της Παρασκευές τους επόμενους τρεις μήνες, εν μέρει επειδή οι μετακινήσεις είναι δύσκολες λόγω των ελλείψεων καυσίμων και παράλληλα προκειμένου να τους ενθαρρύνει να στραφούν στις καλλιέργειες.

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

«Φαίνεται σωστό να δοθεί στους κυβερνητικούς υπαλλήλους άδεια μία εργάσιμη ημέρα και να τους δοθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός προκειμένου να ασχοληθούν με γεωργικές δραστηριότητες στους κήπους τους ή αλλού ως λύση στις ελλείψεις τροφίμων που αναμένονται», επεσήμανε σε ανακοίνωση της η κυβέρνηση.

Το μέτρο αυτό δεν θα αφορά τους εργαζόμενους σε κάποιους σημαντικούς τομείς της κυβέρνησης.

Διάβασε Επίσης: Έρχεται μια νέα λειτουργία για τα μηνύματα στο WhatsApp

Όσοι δημόσιοι υπάλληλοι επιθυμούν να πανε στο εξωτερικό για να εργαστούν θα μπορούν να λάβουν άδεια άνευ αποδοχών για διάστημα έως και πέντε χρόνια χωρίς να χάνουν τη θέση τους ή να έχουν επιπτώσεις στη σύνταξή τους, διευκρίνισε η κυβέρνηση.

 

Πηγή

 

Πηγή φωτογραφίας

Loader