Στη Νέα Ζηλανδία θα φορολογηθεί το... ρέψιμο των αγελάδων

Στη Νέα Ζηλανδία θα φορολογηθεί το... ρέψιμο των αγελάδων

Σε μία προσπάθεια να μειωθούν οι εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου

Ένα νέο νομοσχέδιο ανακοίνωσαν οι Αρχές της Νέας Ζηλανδίας, σύμφωνα με το οποίο θα φορολογούνται οι εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου που προέρχονται από την κτηνοτροφία. Στόχος του νομοσχεδίου είναι να αντιμετωπιστεί η κύρια πηγή των αερίων για τη χώρα που είναι… το ρέψιμο των προβάτων και των βοοειδών.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, σε περίπτωση που το νομοσχέδιο υιοθετηθεί, η Νέα Ζηλανδία, η μεγαλύτερη εξαγωγός κτηνοτροφικών προϊόντων, θα γίνει η πρώτη χώρα που θα αναγκάσει τους κτηνοτρόφους να πληρώνουν για τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου από τα ζώα που εκτρέφουν.

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Σημειώνεται ότι σχεδόν το ήμισυ των αερίων του θερμοκηπίου που παράγονται στη Νέα Ζηλανδία προέρχονται από την κτηνοτροφία και τη γεωργία, όμως μέχρι τώρα αυτές αποκλείονταν από το σύστημα εμπορίας των εκπομπών, προκαλώντας επικρίσεις.

Βάσει του νομοσχεδίου, το οποίο κατήρτισε η κυβέρνηση σε συνεργασία με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων, οι τελευταίοι θα πρέπει να πληρώνουν για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από το 2025.

Διάβασε Επίσης: 1899: Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται στη νέα σειρά των δημιουργών του DARK

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να μειώσουμε το ποσοστό του μεθανίου που εκλύουμε στην ατμόσφαιρα και ότι ένα αποτελεσματικό σύστημα κοστολόγησης των εκπομπών που προέρχονται από την κτηνοτροφία και τη γεωργία αποτελεί βασικό παράγοντα για να το πετύχουμε», δήλωσε ο James Shaw υπουργός Κλιματικής Αλλαγής.

Το νομοσχέδιο προβλέπει κίνητρα για τους κτηνοτρόφους που μειώνουν τις εκπομπές μέσω πρόσθετων τροφίμων. Τα έσοδα από τη φορολόγηση αυτή θα επενδυθούν στην έρευνα, την ανάπτυξη και τις υπηρεσίες συμβουλών για τους κτηνοτρόφους.

Διάβασε Επίσης: Αυτές οι χώρες δίνουν δωρεάν εισιτήρια για τα μέσα μεταφοράς

Η τελική απόφαση για το νομοσχέδιο αναμένεται τον Δεκέμβριο.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

 

Loader