Στην Κίνα πεθαίνουν -κυριολεκτικά- άνθρωποι από την κούραση

Στην Κίνα πεθαίνουν -κυριολεκτικά- άνθρωποι από την κούραση

Η εταιρεία αρνήθηκε ότι καταπονούσε υπερβολικά τον εργαζόμενο

Με αφορμή τον θάνατο ενός εργαζομένου σε εταιρεία της Κίνας, άρχισαν εκ νέου οι συζητήσεις για τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας και την κουλτούρα των υπερωριών στη χώρα.

Ο άντρας ο οποίος ήταν 25 χρόνων, έφυγε από τη ζωή λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας. Η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος, αναφέροντας: «Ο θάνατος αυτού του εξαιρετικού εργαζόμενου αποτελεί μεγάλη απώλεια για την εταιρεία, αλλά και προειδοποίηση για όλους μας».

Μετά τον θάνατο του εργαζομένου, αρκετοί ήταν και αυτοί που βγήκαν να καταγγείλουν πως ο 25χρονος δούλευε αρκετές ώρες και έκανε υπερωρίες. Η αδελφή του νεαρού έκανε μια ανάρτηση στην οποία έγραψε: «Είναι τόσο δύσκολο να ζητήσουν ειλικρινά συγνώμη; Η ζωή του αδελφού μου δεν μετρά;».

Διάβασε Επίσης: “Θεούλα” ανακάλυψε κόλπο με το καθρεφτάκι του αυτοκινήτου για να δει αν την απατάει 

Πολλές τεχνολογικές εταιρείες στην Κίνα έχουν δεσμευθεί να μειώσουν τον χρόνο εργασίας μετά τις καταγγελίες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων τους.

Οι αρχές του Πεκίνου έχουν αρχίσει από πέρυσι να πιέζουν για βελτίωση των συνθηκών εργασίας των επισφαλώς εργαζομένων στους κολοσσούς του διαδικτύου σε μια προσπάθεια να ρυθμιστεί ο τομέας. Xρήστες του Github έχουν δημιουργήσει μια μαύρη λίστα με περισσότερες από 150 εταιρείες που κατηγορούνται ότι καταπονούν υπερβολικά τους υπαλλήλους τους.

 

Πηγή

 

Πηγή φωτογραφίας

 

Διάβασε Επίσης: Άνδρας πήρε αντιβιοτικά και νόμιζε ότι “άκουσε” τον Θεό

Loader