Στην Ουγγαρία ζευγάρια έκαναν αγώνα δρόμου κουβαλώντας το ταίρι τους... στην πλάτη

Στην Ουγγαρία ζευγάρια έκαναν αγώνα δρόμου κουβαλώντας το ταίρι τους... στην πλάτη

Το άθλημα έχει τις ρίζες του στην εποχή των Vikings

Ένα ιδιαίτερο αγώνα δρόμου έκαναν γύρω στα 30 ζευγάρια στην Ουγγαρία, με τους άντρες να κουβαλούν τις συζύγους τους… στην πλάτη.

Ο τρίτος διαγωνισμός «κουβαλήματος συζύγων» έγινε σε ανώμαλο έδαφος, ενώ ανάμεσα στα εμπόδια που συνάντησαν τα ζευγάρια στη διαδρομή των 260 μέτρων ήταν μια βαθιά τάφρος γεμάτη νερό στην αρχή και στο τέλος, με μπάλες σανού και λάστιχα αυτοκινήτου κατά μήκος της.

Ο διοργανωτής του αγώνα δρόμου, Gergo Guraly, είπε ότι τα ζευγάρια έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να διαγωνιστούν, καθώς τους έδωσε την ευκαιρία να αφήσουν για λίγο την «comfort zone» τους και να πετύχουν μια νίκη ως μονάδα.

Διάβασε Επίσης: Η νέα κωμική σειρά του Netflix “Uncoupled” με τον Neil Patrick Harris

Το συγκεκριμένο άθλημα φέρεται ότι έχει τις ρίζες του στην εποχή των Vikings και στη σύγχρονη εποχή η παράδοση αυτή είναι διαδεδομένη στη ΦΙνλανδία. Οι εσθονικές φυλές έχουν δανείσει το όνομά τους στο «estonian style» όπου ο άντρας κουβαλάει τη γυναίκα ανάποδα με τα πόδια της πάνω από τους ώμους του συζύγου της, αντί για την κλασική στάση.

Διάβασε Επίσης: Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι η Γαλλίδα καλόγρια André

Ωστόσο τα περισσότερα ζευγάρια επέλεξαν τον παραδοσιακό τρόπο. Το ζευγάρι που κέρδισε είπε πως τελειοποίησε την τεχνική του στον δεύτερο γύρο, καταφέρνοντας να κατακτήσει την πρώτη θέση. Ο νικητής Norbert Vancsodi είπε ότι η νίκη τους ήταν περισσότερο λόγω τύχης, αφού δεν ήταν σίγουροι πως θα είχαν αρκετή ενέργεια να ολοκληρώσουν τον τελευταίο γύρο. «Ήμασταν πολύ αγχωμένοι», δήλωσε η σύζυγός του, Timea Szrnka.

 

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας 

Loader