Στις 24 Σεπτεμβρίου διεξάγεται το European Researchers Night

Στις 24 Σεπτεμβρίου διεξάγεται το European Researchers Night

Όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας  

Η μεγαλύτερη γιορτή της έρευνας, της επιστήμης και της καινοτομίας στην Κύπρο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ).

Σε ανακοίνωση του το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), αναφέρει ότι διοργανώνει για δέκατη πέμπτη χρονιά τη μεγαλύτερη γιορτή της έρευνας, της επιστήμης και της καινοτομίας στην Κύπρο, με κεντρικό θέμα της φετινής εκδήλωσης την «Ψηφιακή και Πράσινη Εποχή».

 

«Μία συναρπαστική εμπειρία υπόσχεται να χαρίσει και φέτος σε μικρούς και μεγάλους, η μεγαλύτερη γιορτή της έρευνας, της καινοτομίας και της επιστήμης, που επιστρέφει στην Κύπρο για δέκατη πέμπτη χρονιά και ετοιμάζεται να ταξιδέψει το κοινό στην ψηφιακή και πράσινη εποχή», προσθέτει.

 

Το «European Researchers’ Night», τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκου Κόκκινου, και διοργανώνεται από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, σε συνεργασία με τους κυριότερους φορείς από τον χώρο της έρευνας, της καινοτομίας και των επιχειρήσεων.  

Η εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί, όπως και πέρσι, ψηφιακά λόγω της πανδημίας και η οποία  θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021, από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ, είναι εμπνευσμένη από την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και την Ψηφιακή Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και φέρει την ονομασία «ENGAGE – European Researchers’ Night in Cyprus: Τhe Digital and Green Age».

21323232324433434

 

Προσθέτει πως βασικό της θέμα η ανάδειξη του σπουδαίου ρόλου που διαδραματίζει η έρευνα και η καινοτομία στη μετάβαση προς την ψηφιακή και πράσινη εποχή.  

«Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί σε έναν εντυπωσιακό ψηφιακό εκθεσιακό χώρο, όπου θα βρίσκονται πέραν των 60 περιπτέρων, στελεχωμένων με περισσότερους από 300 ερευνητές και ερευνήτριες από την ερευνητική, ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα της Κύπρου. Οι διαδικτυακοί επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει ξεναγήσεις σε ερευνητικά εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια, βραβεύσεις, ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και πειράματα, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν εκπαιδευτικό υλικό και να ανταλλάξουν απόψεις με τις ερευνητικές ομάδες σε ζωντανό χρόνο», σημειώνει.  

Όπως αναφέρει, κατά την περσινή χρονιά οι επισκέψεις στα ψηφιακά περίπτερα σημείωσαν αριθμό – ρεκόρ, ξεπερνώντας τις 18.000.  

Προσθέτει ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης διεξάγεται επίσης σε υβριδική μορφή ο διαγωνισμός S-FACTOR, μέσα από τον οποίο μαθητές και μαθήτριες καλούνται να παρουσιάσουν ένα επιστημονικό φαινόμενο με πρωτότυπο τρόπο, σε τρία μόλις λεπτά, διεκδικώντας πλούσια δώρα.  

Συγκεκριμένα, το ΙδΕΚ αναφέρει ότι ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2021, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου και θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω της πλατφόρμας της εκδήλωσης, ενώ η καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής είναι η 16η Σεπτεμβρίου 2021.  

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση και την εγγραφή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΙδΕΚ και τη σελίδα του στο Facebook .

Loader