Στο βιβλίο Guinness η κρεμαστή γυάλινη γέφυρα του Βιετνάμ

Στο βιβλίο Guinness η κρεμαστή γυάλινη γέφυρα του Βιετνάμ

Η γέφυρα κρέμεται ανάμεσα σε δύο βουνοπλαγιές

Μια θέση στις σελίδες του βιβλίου των ρεκόρ Guinness κατέχει πλέον η γυάλινη γέφυρα του Βιετνάμ. Η γέφυρα που κόβει την ανάσα χαρακτηρίστηκε ως η μακρύτερη πεζογέφυρα με γυάλινο πάτωμα.

Με μήκος 632 μέτρων και σε ύψος 150 μέτρων, η γέφυρα, ενώνει δύο βουνοπλαγιές και χαρίζει ένα εξαιρετικό θέαμα ενώ οι εικόνες της κόβουν την ανάσα.

Η γέφυρα  κρέμεται ανάμεσα σε δύο βουνοπλαγιές στη Σον Λα του Βιετνάμ. Ο “Λευκός Δράκος”, όπως λέγεται η πεζογέφυρα, έχει μπει στις σελίδες του βιβλίου Guinness ως η μακρύτερη με γυάλινο πάτωμα και περιλαμβάνει επίσης άλλα 342 μέτρα που είναι το μονοπάτι για να φτάσεις στο ύψος των 150 μέτρων στην είσοδο της γέφυρας.

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Για την προστασία του γυάλινου πατώματος, οι επισκέπτες απαγορεύεται να φοράνε τακούνια και σκληρά παπούτσια, ενώ πρέπει να φορέσουν τις ειδικές καλτσοπαντόφλες για να περπατήσουν πάνω στη νεότευκτη γέφυρα.

Το ενισχυμένο γυαλί έχει τρία στρώματα, το καθένα πάχους 40 χιλιοστών, και σηκώνουν το βάρος 450 ατόμων τη φορά.

Διάβασε Επίσης: Αυτές οι χώρες δίνουν δωρεάν εισιτήρια για τα μέσα μεταφοράς

Πάντως οι πρώτοι επισκέπτες δεν έδειξαν απόλυτα εξοικειωμένοι με το γυάλινο πάτωμα της γέφυρας, αφού κάποιοι περπατούσαν με δυσκολία, άλλοι είχαν γαντζωθεί στο κάγκελο και δεν το άφηναν με τίποτα, ενώ πολλοί δεν τολμούσαν καν να κοιτάξουν κάτω.

Ο Λευκός Δράκος έχει ειδικές αναρτήσεις που απορροφούν τις ταλαντώσεις και πήρε το ρεκόρ Guinness από την κινεζική γέφυρα με γυάλινο πάτωμα στην Γκουανγκντόνγκ, μήκους 526 μέτρων.

Διάβασε Επίσης: Ζευγάρι λεσβιών κατέφυγε στο δικαστήριο για να μπορεί να μείνει μαζί

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

 

Loader