Στο Τροόδος χιονίζει και κάποιος ήταν από νωρίς εκεί...

Στο Τροόδος χιονίζει και κάποιος ήταν από νωρίς εκεί...

Ακολουθεί λαιβάκι

Στις επάλξεις ο WeatherMan

Λευκά θα είναι τα φετινά μας Χριστούγεννα φίλοι μας, αφού απόψε, Παραμονή Χριστουγέννων στο Τρόοδος άρχισε να χιονίζει.

Συνεπώς στο να διακτινίζεται στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή, ο Kύπριος WeatherMan βρέθηκε έγκαιρα στο σημείο και καλύπτει με λαιβάκι χριστουγεννιάτικη χιονόπτωση και χιονόστρωση. Έτσι για να γουστάρουμε.

Σύμφωνα με τα Kitas Weather προγνωστικά, χιονοπτώσεις θα αρχίσουν να παρατηρούνται σταδιακά από απόψε στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους και μέχρι αύριο απόγευμα, θα αρχίζουν να επεκτείνονται και σε άλλες ορεινές περιοχές, όπου μέχρι την Πέμπτη θα φτάνουν έως τα 1500 μέτρα περίπου. Λόγω των χιονοπτώσεων αλλά των τοπικών χαλαζοστρώσεων που αναμένονται, οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου θα εκδηλώνονται χιονοπτώσεις ή καταιγίδες. Επίσης, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων βροχής που σημειώθηκαν στον ορεινό/ημιορεινό όγκο του νησιού αλλά και με τις βροχές που προβλέπονται το επόμενο διήμερο, θα παρατηρούνται και τοπικές κατολισθήσεις, καθιστόντας το οδικό δίκτυο ακόμη πιο επικίνδυνο.

Aύριο Τετάρτη (ημέρα Χριστουγέννων), ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος με κατά διαστήματα βροχές/καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πιο γενικευμένες κατά το δεύτερο μισό της ημέρας. Τα φαινόμενα θα είναι πιο συχνά και πιο γενικευμένα στο δυτικό μισό του νησιού ενώ στο ανατολικό μισό και κυρίως σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού θα είναι πιο τοπικά, με μεγάλα διαστήματα χωρίς βροχές. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με πιθανότητα πρόσκαιρης χαλαζόστρωσης. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση κυρίως από τα 1750 μέτρα και άνω, με ελαφριά χιονόστρωση κυρίως από τα 1800 μέτρα και άνω ενώ το απόγευμα, χιονοπτώσεις και χιονοστρώσεις αναμένονται σε υψόμετρα έως 100 μέτρα πιο κάτω από αυτά που προαναφέραμε. Στα ορεινά θα παρατηρείται κατά διαστήματα πυκνή ομίχλη, μειώνοντας αισθητά την ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 16 έως 18 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα θα είναι πιο συχνά και πιο γενικευμένα στο δυτικό μισό του νησιού ενώ στο ανατολικό μισό και κυρίως σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού θα είναι πιο τοπικά, με μεγάλα διαστήματα χωρίς βροχές. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με πιθανότητα πρόσκαιρης χαλαζόστρωσης. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση κυρίως από τα 1650 μέτρα και άνω, με χιονόστρωση κυρίως από τα 1700 μέτρα και άνω. Στα ορεινά και ημιορεινά θα παρατηρείται κατά διαστήματα πυκνή ομίχλη, μειώνοντας αισθητά την ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια και προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, 10 έως 12 στα παράλια και στον -1 βαθμό στη Χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αστατός με βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα. Στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση, κυρίως από τα 1500 μέτρα και άνω, με χιονόστρωση από τα 1550 μέτρα και άνω. Από τα 1700 μέτρα και άνω, οι χιονοπτώσεις ενδέχεται να είναι κατά διαστήματα πυκνές, με πιο αξιόλογες χιονοστρώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση καιι θα κυμαίνεται λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο κάτω και θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 15 έως 17 στα παράλια και στον 1 βαθμό στη Χιονίστρα, όπου θα επικρατεί παγετός.

Την Πέμπτη το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με πιθανότητα πρόσκαιρης χαλαζόστρωσης. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση κυρίως από τα 1500 μέτρα και άνω, με χιονόστρωση κυρίως από τα 1550 μέτρα και άνω. Από τα 1700 μέτρα και άνω, οι χιονοπτώσεις ενδέχεται να είναι κατά διαστήματα πυκνές, με αξιόλογες χιονοστρώσεις. Στα ορεινά και ημιορεινά θα παρατηρείται κατά διαστήματα πυκνή ομίχλη, μειώνοντας αισθητά την ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ προσήνεμα παράλια και προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, 8 έως 10 στα παράλια και στους -3 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου θα επικρατεί παγετός.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, με το ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών ή πρόσκαιρων χιονοπτώσεων στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το σαββατοκύριακο, νέα διαταραχή φαίνεται πως θα επηρεάσει την περιοχή μας. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο ενώ την Κυριακή θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Loader