Στον Φέγγαρο με retro funk/soul διαθέσεις ο Alexis Sunder  

Στον Φέγγαρο με retro funk/soul διαθέσεις ο Alexis Sunder  

Κατά το σούρουπο στις 30 Ιουλίου ο Alexis Sunder και η μπάντα του θα "γεμίσουν" τον Κάτω Δρυ με groovy ηχοχρώματα που υπόσχονται να κάνουν και τους πιο διστακτικούς να χορέψουν σε ρυθμούς pop, soul και funk

Στη σκηνή του Φέγγαρου, ο Sunder θα παρουσιάσει τον ολοκαίνουργιο προσωπικό του δίσκο, που κυκλοφόρησε στις 14 Ιουλίου, που συνδυάζει ρετρό στοιχεία και μοντέρνα ακούσματα με γερή δόση groove. Ο ομότιτλος δίσκος απαρτίζεται από έξι πρωτότυπες δημιουργίες και σηματοδοτεί την πρώτη ολοκληρωμένη σόλο δουλειά του τραγουδοποιού, μετά από μια σειρά από singles που κυκλοφόρησαν φέτος.

Το album προσφέρει χαρμόσυνες pop μελωδίες, soul/funk αισθητική και μια μουσική εξερεύνηση συναισθημάτων, αντιλήψεων και σκέψεων με την παιχνιδιάρικη και συνάμα μελαγχολική μουσική σφραγίδα του Sunder. 

«Ο δίσκος είναι ένα πάντρεμα νοσταλγίας και ελπίδας, κάτι που διαφαίνεται και από τον μουσικό του χαρακτήρα, που συνδυάζει στοιχεία από τις μουσικές μου επιρροές από διάφορες δεκαετίες από το 60 μέχρι σήμερα. Η συνεχής εναλλαγή μεταξύ των δυο πόλων – του ρετρό και του μοντέρνου - είναι κάτι που παρατηρώ πολύ τελευταίως γύρω μου και ήθελα να το εξερευνήσω περεταίρω μουσικά.»

alex

Διάβασε ακόμη: 15 πολύ καλά πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα 

Τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν στις Βρυξέλλες, με τους Sunder (σύνθεση, κιθάρες, μπάσο, φωνητικά), Tim Coggins (πλήκτρα, τρομπόνι, παραγωγή) και Mathieu Grillo (τύμπανα). Το artwork βασίζεται στις φωτογραφίες του Silvio Rusmigo και στα γραφικά του Όμηρου Παναγίδη.

Παράλληλα, ο Alexis Sunder θα λάβει μέρος στο Φέγγαρο και ως μέλος της μπάντας του Eurotoire, της οποίας ο δίσκος «On A Red Thursday» είναι διαθέσιμος τώρα και σε βινύλιο. Με τους Island Seeds, ο Sunder θα παρουσιάσει άλλες πρωτότυπες δημιουργίες στο Μουσικό Χωριό του Φέγγαρου στις 24 Ιουλίου.

Αναλυτικά ο Sunder στον Φέγγαρο

24 Ιουλίου: Island Seeds – Fengaros Music Village

30 Ιουλίου (19:30) – Eurotoire – Field Stage

30 Ιουλίου (20:30) – Alexis Sunder – Field Stage

Alexis Sunder EP on Spotify

IG: @alexis_sunder

Fb: Alexis Sunder 

Loader