15 πολύ καλά πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα

15 πολύ καλά πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα

Οι καλύτερες εκδηλώσεις της Κύπρου με μία ματιά

Ο Ιούλιος και αυτή η εβδομάδα μας φέρνουν πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο με θέατρο, μουσική και προβολές στα υπαίθρια και θερινά σινεμά της Κύπρου

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ

1

«Ο Άνθρωπος με τις Απαντήσεις» στο Riatlo Open Air

Οι προβολές του θερινού σινεμά του Θεάτρου Ριάτλο συνεχίζονται με την ταινία «Ο Άνθρωπος με τις Απαντήσεις» του Κύπριου σκηνοθέτη Στέλιου Καμμίτση. Πρόκειται για μια συμπαραγωγή Κύπρου, Ελλάδας και Ιταλίας η οποία προβλήθηκε και στο τελευταίο Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος 2022. Υπόθεση: Μετά τον θάνατο της γιαγιάς του, ο Βίκτωρας, ένας εικοσάχρονος πρώην πρωταθλητής καταδύσεων, αναχωρεί με ένα παλιό αυτοκίνητο από την Πάτρα μέχρι τη Βαυαρία. Στη διαδρομή, συναντά τον Ματίας, έναν νεαρό, παράτολμο Γερμανό. Και οι δύο κατευθύνονται προς τη Βαυαρία, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Και οι δύο αναζητούν απαντήσεις, ο καθένας στις δικές του ερωτήσεις. Η ταινία χαρακτηρίστηκε ως «ένα υπαρξιακό, ερωτικό, αποκαλυπτικό, ποπ road movie προς την αλήθεια».

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Στέλιος Καμμίτσης

Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Μαγουλιώτης, Anton Weil, Στέλα Φυρογένη

85’, Κύπρος, Ελλάδα, Ιταλία, 2021

Χώρος στάθμευσης της ΣΕΚ (πίσω από Ριάλτο), 21.00, Ανδρέα Δρουσιώτη 19 Λεμεσός

Εισιτήρια: € 8

E-ticket: www.rialto.com.cy 

Πληροφορίες: 77777745

6

«Δεσμοί Αίματος» στο θερινό του Έρμα

Το θερινό Σινέ Έρμα και η κινηματογραφική λέσχη «Ερμαγεδδών» συνεχίζουν τις προβολές τους κάτω απ’ τα αστέρια και τον Ιούλιο με την ταινία του Ισλανδού σκηνοθέτη Γκρίμουρ Χακόναρσον «Δεσμοί Αίματος». Σε μια απομακρυσμένη ισλανδική κοιλάδα, δυο αδέλφια, που έχουν να μιλήσουν μεταξύ τους σαράντα χρόνια, καλούνται να αντιμετωπίσουν από κοινού μια αρρώστια που εξοντώνει τα κοπάδια τους. Ερμα, 19.45, Έκτορως 43 Λευκωσία. Κρατήσεις: 22346770.

7

«Ηλέκτρα.25» στη Σχολή Τυφλών 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος συνεχίζει τις παραστάσεις του με την ισπανική παραγωγή από το Atalaya Teatro της Ισπανίας που ανασυνθέτει τον κύκλο της βίας (θάνατος-εκδίκηση-θάνατος) που διαιωνίζεται στον Οίκο των Ατρειδών και δραματοποιεί ένα από τα πιο ζοφερά επεισόδια του μύθου: την εκδίκηση για τη δολοφονία του Αγαμέμνονα που διέπραξαν η Κλυταιμνήστρα και ο Αίγισθος. Η Ηλέκτρα.25 αναδημιουργεί μια «γέφυρα» ανάμεσα στην Ηλέκτρα των τραγικών ποιητών της αρχαιότητας και των σύγχρονων δραματουργών που την προσάρμοσαν στον 20ό αιώνα: τον Χόφμανσταλ και τον Σαρτρ. Εισάγοντας επί μέρους καινοτομίες, τόσο στην προσέγγιση του ίδιου του μύθου, όσο και στην επί σκηνής παρουσίασή του, ο Ρικάρντο Ινιέστα ενισχύει τον ρόλο του Χορού στις διάφορες μορφές του και χρησιμοποιεί ήχους παραδοσιακής μουσικής για να αναδείξει την ανθρώπινη και οικουμενική διάσταση των ηρώων. Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’ (Σχολή Τυφλών), 21.00, Λευκωσία. Εισιτήρια: €8/€12. Πληροφορίες: 70002414, www.greekdramafest.com

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους. Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 13 ετών. Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά. 

9

«Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου

Η θρυλική κωμωδία του 1963 ζωντανεύει επί σκηνής με πρωταγωνιστές τους Μάριο Δημητρίου, Κούλη Νικολάου, Αστερώ Κυπριανού, Ιωάννα Λαμπροπουλου, Δημήτρη Δημήτριου και Σάββα Μενοίκου Guest star η Σοφία Βογιατζάκη! Σε θεατρική διασκευή Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα. Οι Μάριος Δημητρίου, Κούλλης Νικολάου, Αστερώ Κυπριανού, Ιωάννα Λαμπροπουλου, Δημήτρης Δημήτριου και Σάββας Μενοίκου με GUEST STAR την Σοφία Βογιατζάκη ερμηνεύουν ρόλους που πέρασαν στην ιστορία! Με απόλυτο σεβασμό στο χιούμορ του αξεπέραστου Σακελλαρίου, οι δύο σεναριογράφοι πρόσθεσαν τη δική τους ματιά στο έργο και δημιούργησαν μία παράσταση για τον έρωτα και τη χαρά της ζωής. Ο «Θόδωρος» για να μπορεί να τσιλιμπουρδίζει με τις κατά καιρούς ερωμένες του έχει «επινοήσει» έναν ανύπαρκτο φίλο από την Πάτρα, τον «Λευτεράκη», που τον χρησιμοποιεί σαν άλλοθι, όταν θέλει να δικαιολογήσει τις απουσίες του στη γυναίκα του «Φωφώ». Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι όπως φαίνονται. Έτσι λοιπόν όταν μια μέρα εμφανίζεται ξαφνικά στο σπίτι ο κατά φαντασίαν φίλος του «Θόδωρου, ο «Λευτεράκης Τσαμπαρδής» με το όνομα, ο «Θόδωρος» δεν πιστεύει στα μάτια του αυτό που βλέπει, εν αντιθέσει βέβαια με τη γυναίκα του που υποδέχεται τον «Λευτεράκη» μετά βαΐων και κλάδων. Η συνέχεια; Ανατρεπτική! Ηθοποιοί: Μάριος Δημητρίου, Κούλλης Νικολάου, Αστερώ Κυπριανού, Ιωάννα Λαμπροπουλου, Δημήτρης Δημήτριου και Σάββας Μενοίκου με GUEST STAR την Σοφία Βογιατζάκη. Απόδοση κειμένου/Θεατρική Διασκευή: Θανάσης Παπαθανασίου & Μιχάλης Ρέππας Σκηνοθεσία: Δημοσθένης Παπαδόπουλος

Δευτέρα 18 -Τρίτη 19 Ιουλίου, Αρχαίο Ωδείο Πάφου, 21.00. Εισιτήρια: Tickethour. 

Πληροφορίες: 99430733. 

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 

2

1ο Crafty Rabbit Fest στη Λευκωσία 

Το rabbithop.cy, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας craft μπίρας στην Κύπρο, διοργανώνει ένα ξεχωριστό φεστιβάλ γνωριμίας με πολλά είδη μπίρας, το 1ο Crafty Rabbit Fest. Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι δωρεάν και θα χρειαστεί να αγοράσετε μάρκες για τις γευσιγνωσίες μπίρας. Πως δουλεύει: Οι μάρκες θα είναι διαθέσιμες για αγορά, με 1 ευρώ το καθένα. Όλες οι μπίρες θα είναι διαθέσιμες για δοκιμή για 2 ή 3 μάρκες και απαιτούνται 5 έως 7 μάρκες για ένα γεμάτο ποτήρι craft μπίρα από τη βρύση. Φαγητό: Μπέργκερ: 5 μάρκες, Μπέργκερ λαχανικών: 5 μάρκες, Χοτ ντογκ: 5 μάρκες. Θα υπάρξει χρέωση 4 ευρώ για το ποτήρι rabbithop και μπορείτε να λάβετε επιστροφή χρημάτων όταν το επιστρέψετε. Αν αποφασίσετε να το κρατήσετε μπορείτε να το κάνετε! 

20 και 21 Ιουλίου, Rabbit Hop, Μυκηνών 5, Λευκωσία, 17:00-00:00.

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 

9

Ιδαίον Project στο 17ο Cyprus Rialto World Music Festival

Μετά από μια δυναμική περιοδεία στην Ελλάδα, το Ιδαίον Project επιστρέφει στην Κύπρο όπου θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Cyprus Rialto World Music Festival. Συγκεκριμένα, το Ιδαίον Project με τον Βαγγέλη Γέττο συμμετέχουν στη δεύτερη μέρα της διοργάνωσης στις 21 Ιουλίου, αποτελώντας μια απο τις πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις του φετινού φεστιβάλ. Οι συντελεστές του Ιδαίον Project φιλοδοξούν να παρουσιάσουν για πρώτη φορά τα κομμάτια τους στις οριστικές τους ενορχηστρώσεις εισάγοντας, επίσης για πρώτη φορά, σε live εμφάνισή τους, video art το οποίο έχει δημιουργηθεί με αναφορά και άξονα τα κομμάτια του. Βαγγέλης Γέττος: κρητικό λαούτο, φωνη

Hugo Enrique Olivos: τύμπανα, κρουστά

Μίμης Σανδαλής: κοντραμπάσο

Πάρκινγκ ΣΕΚ (πίσω από Θέατρο Ριάλτο), 21.00. Εισιτήρια: €5 

Πληροφορίες: 77777745, www.rialto.com.cy , Rialto App

2

«Οιδίπους Τύραννος» από τον ΘΟΚ στη Σχολή Τυφλών 

Συνεχίζοντας την παράδοση παρουσίασης έργων από το αρχαίο ελληνικό δραματολόγιο, ο ΘΟΚ ανεβάζει την κορυφαία τραγωδία του Σοφοκλή Οιδίπους Τύραννος, ένα από τα πιο πολυπαιγμένα και αγαπητά στο θεατρόφιλο κοινό δείγματα του αρχαιοελληνικού πνεύματος. Το κατά πολλούς σημαντικότερο έργο της αρχαιότητας, κληρονομιά πολύτιμη και θησαυρός του παγκόσμιου πολιτισμού, ασκεί μέχρι και σήμερα ακατανίκητη γοητεία με την άφταστη ποιητικότητά του, την υψηλή τεχνική και το βαθύ περιεχόμενό του. Σκηνοθεσία: Μαρία Κυριάκου. Παίζουν: Πόπη Αβραάμ, Δημήτρης Αντωνίου, Αιμιλία Βάλβη, Θανάσης Γεωργίου, Ανδρέας Δανιήλ, Έλενα Καλλινίκου, Στέλιος Καλλιστράτης, Ζωή Κυπριανού, Φοίβος Μαρκιανός, Γιάννης Μίνως, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Πολυξένη Σάββα, Δρόσος Σκώτης, Λένια Σορόκου, İzel Seylani. 

Πέμπτη 21- Παρασκευή 22 Ιουλίου, Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄, 21.00, Λευκωσία. Εισιτήρια €17 / €8. Προπώληση: www.thoc.org.cy. 

Πληροφορίες: 77772717.

7

Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γιώργος Περρής στο Σκαλί Αγλαντζιάς

Η διαχρονική, σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια συναντά επί σκηνής έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς ερμηνευτές της νεότερης γενιάς σε μια συναυλία γεμάτη από δυνατά τραγούδια που αγαπάμε να ακούμε στις συναντήσεις μας! Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Γιώργος Περρής στηρίζουν τις προσπάθειες του «Σοφία για τα Παιδιά», Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Γιώργος Περρής πρωτοσυναντήθηκαν μουσικά στην εκπομπή «Μουσικό Κουτί» του Νίκου Πορτοκάλογλου τον Φεβρουάριο του 2021. Το ταίριασμά τους στην εκπομπή ήταν υπέροχο και αποφάσισαν να στήσουν μία συναυλία γεμάτη μεγάλα τραγούδια, κέφι αλλά και συγκίνηση. Με τις φωνές τους να παντρεύονται σε όμορφα ντουέτα αλλά και προσωπικές στιγμές γεμάτες φως, υπόσχονται να μας παρασύρουν σε μία σειρά από μαγικές βραδιές. Πέμπτη 21 Ιουλίου, Σκαλί Αγλαντζιάς, 21.00. Εισιτήρια: €25. Προπώληση: Tickethour.com.

3 

Θερινές προβολές στο Faneromeni22 

To Φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni22 στην αυλή του Πολιτιστικού ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα με προβολές ενός ντοκιμαντέr και μίας κινηματογραφικής ταινίας. Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ «Eleonora’s Falcon -Life in Balance» που θα προβληθεί με τη στήριξη του BirdLife Cyprus στις 20:00 και την περιπέτεια «Jungle cruise» (2021) στις 21:00. 

Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, Λευκωσία. Είσοδος ελεύθερη. 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 

7

Ελένη Φουρέιρα στο Nava Seaside

H Ελένη Φουρέιρα έρχεται στο Nava Seaside στο Παραλίμνι για ένα εκρηκτικό Live Show την Παρασκευή 22 Ιουλίου. Η εκρηκτική ποπ star έρχεται να βάλει «Fuego» στην βραδιά και να ξεσηκώσει το κοινό ερμηνεύοντας αγαπημένες επιτυχίες. «Θηλυκό», «Fuego» και «Εl telephone», είναι μερικά από τα τραγούδια που θα έχει την ευκαιρία να ακούσει το κοινό. Παρασκευή 22 Ιουλίου, Nava Seaside, Παραλίμνι, 21.00. Kρατήσεις: 22777744-99737414. 

9

Ο Νίκος Οικονομόπουλος Lush Beach Bar

Ο Νίκος Οικονομόπουλος, ένας από τους πιο σπουδαίους λαϊκούς τραγουδιστές, έρχεται στο νησί μας για μια ξεχωριστή βραδιά. Ο αγαπημένος Έλληνας ερμηνευτής θα μας ξεσηκώσει με τα τραγούδια και τις επιτυχίες του την Παρασκευή 22 Ιουλίου στο Lush Beach Bar, στη Λάρνακα. Ο Νίκος Οικονομόπουλος αναμένεται να βάλει φωτιά στην πίστα, χαρίζοντας μια ξέγνοιαστη βραδιά στο κυπριακό κοινό που τόσο πολύ τον αγαπάει. Μαζί του η εκρηκτική Χριστίνα Σάλτη! 

Lush Beach Bar, Λάρνακα, 22:00. Πληροφορίες/Κρατήσεις: 99996006.

3

Ο Σάκης Ρουβάς στην Πάφο 

Ο κορυφαίος Έλληνας σταρ, Σάκης Ρουβάς έρχεται Κύπρο για μια και μοναδική εμφάνιση στην Πάφο, την Παρασκευή 22 Ιουλίου. Συγκεκριμένα, ο Σάκης Ρουβάς θα βρεθεί στο πολυτελές τουριστικό θέρετρο Cap St Georges Hotel & Resort, στην Πέγεια για ένα αξέχαστο βράδυ. Νωρίτερα οι θαμώνες θα έχουν την ευκαιρια να απολαύσουν και τη δημοφιλή τραγουδίστρια από τη Ρωσία, Anna Pletnyova! 

Cap St Georges Hotel & Resort, Πέγεια, Πάφος, 22:00. Πληροφορίες/κρατήσεις: 26623243.

9

Μουσικό Σχήμα Μπλουνεφέ στο Cyprus Rialto World Music Festival

Το 17ο Φεστιβάλ του Θεάτρου Ριάλτο για τις Μουσικές του Κόσμου, παρουσιάζει την Παρασκευή 22 Ιουλίου το μουσικό σχήμα Μπλουνεφέ. Το όνομα του σχήματος που ιδρύθηκε στην Κύπρο το 2020 από τους μουσικούς Ανδρέα Ανδρέου και Χρίστο Γερολατσίτη, προέκυψε από τη σύμπτυξη καταστάσεων που η καθεμιά ξεχωριστά έχει την ικανότητα να σμίγει και να ισορροπεί μέσα της στοιχεία ετερόκλητα. Το ρεπερτόριο της συναυλίας περιέχει κυρίως αυθεντική μουσική, γραμμένη από τα βασικά μέλη του σχήματος, Ανδρέα Ανδρέου και Χρίστο Γερολατσίτη. Ανδρέας Ανδρέου: ούτι

Χρίστος Γερολατσίτης: πιάνο

Νικόλας Τρύφωνος: κοντραμπάσο

Όμηρος Μιλτιάδους: ντραμς

Παρασκευή 22 Ιουλίου, Πάρκινγκ ΣΕΚ (πίσω από Θέατρο Ριάλτο), 21.00. Εισιτήρια: €5.

Πληροφορίες: 77777745, www.rialto.com.cy , Rialto App.

7

Προμηθέας Δεσμώτης στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

Το Θέατρο Πορεία συμμετέχει στη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ με την αριστουργηματική τραγωδία του Αισχύλου, Προμηθέας Δεσμώτης, σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, με ένα εκλεκτό επιτελείο πρωταγωνιστών και τον Γιάννη Στάνκογλου στον ρόλο του Προμηθέα. Στην τραγωδία, ο Αισχύλος πραγματεύεται την αντίσταση του αλυσοδεμένου στον Καύκασο Προμηθέα, να υποκύψει στο θέλημα του «ανελέητου» Διός, υφαίνοντας ένα πεδίο πολλαπλών συγκρούσεων. Ο Προμηθέας ορθώνεται, υπερασπιζόμενος τον άνθρωπο, απέναντι στον απολυταρχικό μηχανισμό μιας θεϊκής τυραννίας και αφυπνίζει το γένος των ανθρώπων προς την κριτική σκέψη, το πάθος για την ελευθερία και την προσωπική τους αυτονομία. Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου (Προμηθέας), Άρης Μπινιάρης (Κράτος), Κωνσταντίνος Γεωργαλής (Βία/Ακόλουθος Ωκεανού/Ακόλουθος Ερμή), Δαυίδ Μαλτέζε (Ήφαιστος/Ακόλουθος Ωκεανού/Ακόλουθος Ερμή), Αλέκος Συσσοβίτης (Ωκεανός), Νάνσυ Μπούκλη (Ιώ), Ιωάννης Παπαζήσης (Ερμής), Κατερίνα Δημάτη, Γρηγορία Μεθενίτη (Ακόλουθοι Κράτους και Βίας) Χορός (με αλφαβητική σειρά): Δήμητρα Βήττα, Ελένη Βλάχου, Φιόνα Γεωργιάδη, Κατερίνα Δημάτη, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Γρηγορία Μεθενίτη, Δάφνη Νικητάκη, Αλεξία Σαπρανίδου, Θάλεια Σταματέλου. 

Παρασκευή 22- Σάββατο 23 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, 21.00. 

Πληροφορίες: 7000 2414, www.greekdramafest.com 

Προπώληση: Soldouttickets

Καλοκαιρινό πάρτι στο Ακάκι 

Η ομάδα Νέων Εταιρείας Ανάπτυξης Ακακίου ο ''Σερράχης'', διοργανώνει πάρτι για όλους. Το Ακάκι βρίσκεται λίγο έξω από την Λευκωσία και πρόκειται να διοργανώσει ένα καλοκαιρινό πάρτι την Παρασκευή 22 Ιουλίου στην Πλατεία του χωριού. Πάρε τους φίλους σου και πήγαινε να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία διασκέδασης. Θα υπάρχει χορός, φαγητό και μουσική από τον Dj Azucar που είναι έτοιμος να απογειώση τη βραδιά και να ανεβάσει την αδρεναλίνη στα ύψη με ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα. Παρασκευή, 22 Ιουλίου, Πλατεία χωριού Ακακίου, 21:30. Είσοδος ελεύθερη. 

2

Μαραθώνιος Θερινών Προβολών στο Κωνστάντια 

Ξεκίνησαν και συνεχίζονται στον θερινό κινηματογράφο Κωνστάντια στη Λευκωσία οι κινηματογραφικές προβολές από την Τετάρτη μέχρι και την Κυριακή. Αυτή την εβδομάδα θα προβληθούν οι ταινίες: 

A Plein Temps / Full Time (+18) - Προβολές / Screenings: 21.7 

Umberto D./ Ουμπέρτο (+18) - Προβολές / Screenings: 22.7

Σμύρνη μου αγαπημένη/ Smyrna (+15) - Προβολές / Screenings: 23.7

Il Μateriale Εmotivo /Το Μικρό Βιβλιοπωλείο στο Παρίσι (+18) - Προβολές / Screenings : 24.7

Οι προβολές θα πραγματοποιούνται από τις 13 Ιουλίου 2022 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου 2022 κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 21.00. Είσοδος 5 ευρώ. Για άτομα με αναπηρίες, η είσοδος είναι δωρεάν.

Διαδικτυακά εισιτήρια (6 ευρώ) μέσω της ιστοσελίδας tickethour (πληροφορίες για tickethour 77777040)

Για περισσότερες πληροφορίες να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 22348203, 99469027 στην ιστοσελίδα του Θεάτρου ένα theatroena.com.cy, στην ιστοσελίδα filminginCyprus.gov.cy καθώς  και στο Facebook του Φεστιβάλ: Μαραθώνιος Θερινών Προβολών

Διεύθυνση: Κινηματοθέατρο Κωνστάντια: Σόλωνος Μιχαηλίδη 15, Παλλουριώτισσα. Περισσότερα ΕΔΩ

 

Πηγή φωτογραφίας

 

Loader