Τα 4 tips για να αποφύγεις τις παγίδες του WhatsApp

Τα 4 tips για να αποφύγεις τις παγίδες του WhatsApp

Ενεργοποίησε αυτές τις λειτουργίες και χρησιμοποίησε την εφαρμογή με μεγαλύτερη ασφάλεια

Το WhatsApp είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές που χρησιμοποιούμε τα τελευταία χρόνια είτε για προσωπικούς σκοπούς, είτε για επαγγελματικούς. Παρά όμως την καθημερινή χρήση, υπάρχουν μερικές παγίδες που δεν γνωρίζουν ακόμη και οι πιο συχνοί χρήστες. Κάπως έτσι λοιπόν καταλήξαμε στα πιο συχνά λάθη που γίνονται από τους χρήστες.

Κλείδωμα WhatsApp

Σε περίπτωση που έχεις iPhone πρέπει να γνωρίζεις ότι το κλείδωμα του WhatsApp γίνεται ξεχωριστά από τη συσκευή σου και είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού χωρίς αυτό οποιοσδήποτε θα μπορεί να διαβάσει τα μηνύματα στο κινητό σου. Για να προχωρήσεις σε αυτή τη ρύθμιση πρέπει να μεταβείς στις ρυθμίσεις WhatsApp. Στη συνέχεια κάνε κλικ στο «Λογαριασμός» και μετά στο «Απόρρητο». Από εκεί, μπορείς να ενεργοποιήσεις το «Κλείδωμα οθόνης» είτε με Touch ID, είτε με Face ID.

Λειτουργία αυτοδιαγραφής στο WhatsApp

Η λειτουργία αυτοδιαγραφής είναι από τις πρόσφατες αφίξεις στην εφαρμογή και μπορεί να αυτοκαταστρέψει αυτόματα τα νέα μηνύματα μετά από μια μέρα. Η λειτουργία αυτή στοχεύει στην ενίσχυση του απορρήτου σου – καταστρέφοντας τα μηνύματά σου στο WhatsApp. Μπορείς να ρυθμίσεις τα «εξαφανιζόμενα μηνύματα» να ενεργοποιούνται αυτόματα για όλες τις νέες συνομιλίες – χωρίς να επηρεάζονται οι ήδη υπάρχουσες. Επίσης, υπάρχουν και οι νέες διάρκειες των 24 ωρών και 90 ημέρών. Έτσι, τώρα μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε: 24 ώρες, 7 ημέρες, 90 ημέρες ή Απενεργοποίηση.

Για να ενεργοποιήσεις την συγκεκριμένη λειτουργία πρέπει να μεταβείς στις Ρυθμίσεις > Λογαριασμός > Απόρρητο και μετά ενεργοποίησε το Προεπιλεγμένο χρονόμετρο μηνυμάτων.

Διάβασε Επίσης: Αλλαγή σχεδίων για την τρίτη σεζόν του Bridgerton - Το ζευγάρι που θα δούμε

Απενεργοποίησε την αυτόματη αποθήκευση πολυμέσων

Άλλο ένα σημαντικό σημείο είναι το να βεβαιωθείς ότι το WhatsApp σου δεν αποθηκεύει όλα τα αρχεία πολυμέσων στο τηλέφωνό σου. Άνοιξε το WhatsApp, κάνε κλικ στις «Ρυθμίσεις» και μετά στο «Αποθήκευση και δεδομένα». Στη συνέχεια, κάνε κλικ στο «Συνομιλίες» και απενεργοποίησε την επιλογή «Αποθήκευση στην κάμερα».

Διάβασε Επίσης: Αυτές είναι οι νέες αφίξεις του Netflix για αυτή την εβδομάδα

Πώς να μην σε προσθέτουν σε ανεπιθύμητες ομαδικές συνομιλίες

Εξίσου σημαντικό είναι να μην σε βάζουν σε ανεπιθύμητες ομαδικές συνομιλίες χωρίς να ξέρεις κανένα από τα μέλη τους. Γι΄αυτό υπάρχει και μια ρύθμιση που εμποδίζει τους εντελώς ξένους να σε προσθέτουν σε ομάδες. Πήγαινε στις Ρυθμίσεις WhatsApp, μετά Λογαριασμός, στη συνέχεια Απόρρητο και μετά Ομάδες. Τώρα μπορείς να επιλέξεις ποιος μπορεί να σου στέλνει προσκλήσεις ομάδας. Οι επιλογές σου είναι Όλοι, Οι Επαφές μου και Οι Επαφές μου Εκτός.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

Loader