Τα 5 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αλλάξεις δουλειά

Τα 5 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αλλάξεις δουλειά

Φρόντισε να τα εντοπίσεις έγκαιρα!

Είναι γεγονός ότι για να κτίσεις την καριέρα σου από κάπου χρειάζεται να ξεκινήσεις. Συχνά όμως η πρώτη μας δουλειά δεν είναι ακριβώς ό,τι φανταζόμασταν όταν αρχίσαμε να επεξεργαζόμαστε στο μυαλό μας το μελλοντικό μας επάγγελμα. Άλλες φορές πάλι - ένεκα των συνθηκών - ο δρόμος μάς φέρνει αντιμέτωπους με τη διαπίστωση ότι αυτό που κάνουμε, δεν μας πολυταιριάζει τελικά. Έτσι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, βρισκόμαστε στη δύσκολη θέση να παραδεχτούμε ότι - μάλλον - πρέπει να αλλάξουμε δουλειά και να αποχαιρετήσουμε τη θέση μας.

Ποια είναι όμως τα πέντε σημάδια που μας υποδεικνύουν ότι όντως βρισκόμαστε σε λάθος ρόλο και πρέπει να κάνουμε το βήμα για κάτι καλύτερο; 

Είναι το no1 θέμα συζήτησης

Μπορεί μέχρι πριν από μερικές μέρες να πίστευες ότι είσαι εντάξει με τη δουλειά σου, ότι μπορείς να παραμείνεις στη θέση σου για ακόμα λίγο διάστημα, αλλά με το που σου μπήκε στο μυαλό η ιδέα για αλλαγή εργασίας είναι το μόνο που σκέφτεσαι… και το μόνο που συζητάς! Παρά το ότι έχεις τόσα πολλά να μοιραστείς με το κοντινό σου περιβάλλον, τον τελευταίο καιρό, η συζήτηση πάντα καταλήγει σε σένα και τη δουλειά σου, με το θέμα αυτό να αποτελεί το νούμερο ένα θέμα συζήτησης όπου σταθείς κι όπου βρεθείς, με γνωστούς και φίλους να σου λένε τις απόψεις τους. Αν, λοιπόν, η κατάσταση αυτή μοιάζει γνώριμη με τη δική σου, τότε καιρός είναι να επισκεφτείς την πλατφόρμα Ergodotisi.com και το ετήσιο Cyprus Career Expo!

Διάβασε Επίσης: Τα 8 πιο συχνά λάθη σε βιογραφικά

Δεν κοιμάσαι τώρα πια τα βράδια 

Και τα σημάδια δεν τελειώνουν στις πολύωρες συζητήσεις με τους φίλους σου, αλλά πάνε και ένα βήμα παραπέρα. Παρά το ότι είσαι εξαντλημένος από τις κουβέντες που γυρίζουν στο κεφάλι σου όλη μέρα, αυτές συνεχίζονται και τη νύχτα… στον ύπνο σου. Όταν πας να χαλαρώσεις το μόνο που γυρνάει στο μυαλό σου είναι αυτό. Με τα πολλά καταφέρνεις να κοιμηθείς, αλλά ξυπνάς κατά τη διάρκεια της νύχτα και το άγχος για το τι θα κάνεις δε σε αφήνει να ηρεμήσεις. Αν λοιπόν, ο ύπνος σου άρχισε να γίνεται βασανιστικός, τότε αυτό πάει να πει ότι πρέπει άμεσα να διορθώσεις τα πράγματα και να αλλάξεις δουλειά. 

Οι συχνοί πονοκέφαλοι και οι ιώσεις έγιναν συνήθεια

Πολλές φορές η ψυχική μας υγεία αντικατοπτρίζεται και στη σωματική μας. Έτσι, όταν κάτι δεν πάει καλά, λόγω άγχους ή πίεσης, το βλέπουμε να εκδηλώνεται και στο σώμα μας. Αρκετές φορές μπορεί να εκδηλώνεται με πονοκεφάλους ή ιώσεις που σε βασανίζουν πολύ πιο συχνά απ’ ό,τι στο παρελθόν. Αυτό είναι ένα καμπανάκι που δεν πρέπει να αγνοήσεις.  

“Το έριξες” στο αλκοόλ και το κάπνισμα

Μετά τη δουλειά δε βρίσκεις τρόπο να αποβάλεις την ένταση και το άγχος σου. Έτσι, για να διώξεις την αρνητική ενέργεια και να χαλαρώσεις, η μόνη λύση που σου έρχεται στο μυαλό είναι το αλκοόλ ή το κάπνισμα. Ωστόσο, αυτό είναι λάθος. Έστω και ένα ποτήρι κρασί να έχεις την ανάγκη να καταναλώσεις, αυτό σιγά-σιγά μπορεί να αυξηθεί, όπως και το κάπνισμα. Το αλκοόλ, αλλά και το κάπνισμα, όχι μόνο δε θα σε βοηθήσουν, αλλά θα σε εθίσουν. Η λύση στο πρόβλημα σου, δεν βρίσκεται εκεί. 

Δεν αντέχεις τη Δευτέρα

Οκ, είναι αλήθεια ότι όλοι αγαπάμε το σαββατοκύριακο και η Δευτέρα δεν είναι η αγαπημένη μέρα κανενός. Παρόλα αυτά, αν μόνο η σκέψη της Δευτέρας στη δουλειά μοιάζει με κόλαση στο μυαλό σου, τότε σίγουρα υπάρχει πρόβλημα και μάλλον η αλλαγή εργασιακού περιβάλλοντος είναι η λύση του! 

Διάβασε ακόμη: 4+1 τρόποι για να κάνεις το βιογραφικό σου πιο ελκυστικό 

Αν τα περισσότερα από τα παραπάνω σημάδια ισχύουν στην περίπτωσή σου, τότε θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά την προοπτική αλλαγής εργασίας. Πριν όμως δηλώσεις την παραίτηση σου, πρέπει να οργανωθείς και να βρεις την επόμενη επαγγελματική σου στέγη. Για να ακολουθήσεις τα σωστά βήματα, να πάρεις τις σωστές πληροφορίες και τελικά να καταλήξεις στην επόμενη σου εργασία, δεν έχεις παρά να επισκεφθείς το 4ο Ετήσιο Cyprus Career Expo στις 4 Μαΐου από τις 10:00 μέχρι τις 16:00. Η συμμετοχή στην έκθεση είναι δωρεάν και εκεί θα βρίσκονται οι μεγαλύτεροι εργοδότες στην Κύπρο, με ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα και προσωπικό, με πληροφορίες για τις επιχειρήσεις τους και ευκαιρίες απασχόλησης. Επιπλέον, στο Cyprus Career Expo μπορείς να παρακολουθήσεις σεμινάρια με διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού και σημαντικά στελέχη εταιρειών, ενώ μέσω της πλατφόρμας εύρεσης εργασίας Ergodotisi.com, οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας των εταιρειών που συμμετέχουν στο Cyprus Career Expo και να παραστούν στη διαδικτυακή εκδήλωση για online συνεντεύξεις.

Όσον αφορά τις συνεντεύξεις, αυτές θα διεξάγονται online μέσω video chat στα περίπτερα των εργοδοτών. Το Networking Area θα είναι επίσης διαθέσιμο στους εργοδότες και συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της έκθεσης, για συναντήσεις, συζητήσεις και συνεντεύξεις.

Το CCE συνδιοργανώνεται και πάλι από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, τη διαδικτυακή πλατφόρμα ergodotisi.com και την Boussias Cyprus, και θα διεξαχθεί για δεύτερη χρονιά διαδικτυακά.   

Διαδικτυακός Χορηγός Επικοινωνίας: Digital Tree  

Πηγή φωτογραφίας

 

Loader