Τα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η πανδημία στον εργασιακό χώρο

Τα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η πανδημία στον εργασιακό χώρο

«Είμαστε πιο παραγωγικοί από το σπίτι», δηλώνουν εργαζόμενοι

Είναι γεγονός πως η πανδημία του κορωνοϊού έχει αλλάξει κατά πολύ ακόμη και τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμασταν. Η τηλεργασία μπήκε ξαφνικά στη ζωή μας και τώρα αρκετοί είναι αυτοί που δεν επιθυμούν να σταματήσουν να δουλεύουν με αυτόν τον τρόπο.

Ο νέος αυτός τρόπος εργασίας, έκανε αρκετούς εργοδότες να προβληματίζονται για το κατά πόσο οι εργαζόμενοι τους δουλεύουν τις ώρες που πρέπει. Αυτός είναι και ο λόγος που επιχειρήσεις  επιθυμούν την επιστροφή των ατόμων τους πίσω, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να έχουν τον έλεγχο.

Σύμφωνα με το Business Insider, για πολλές δεκαετίες υπήρχε η αντίληψη στους εργοδότες πως το να πληρώνουν τους εργαζομένους τους με βάση το μισθό που έχουν ορίσει, τους δίνει τη δυνατότητα να τους ελέγχουν πλήρως ως προς το χρόνο που πραγματικά εργάζονται. Κάτι που μπορούσαν να ελέγξουν με τη φυσική παρουσία των εργαζομένων στο χώρο εργασίας τους.

Διάβασε Επίσης: Η αγορά του Twitter από τον Elon Musk έστρεψε χρήστες στο Mastodon

Έρευνες έχουν δείξει πως οι εργαζόμενοι είναι παραγωγικοί μόνο τρεις ώρες την ημέρα και πως χρειάζονται κάποια διαλείμματα κατά τη διάρκεια του 8ώρου.

Αντίθετα, οι εργαζόμενοι μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια της πανδημίας, απέδειξαν ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν πλήρως τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις χωρίς τη φυσική τους παρουσία στην επιχείρηση που εργάζονται, διατηρώντας κάποια αυτονομία. Εκτιμάται μάλιστα πως είναι περισσότερο παραγωγικοί όταν βρίσκονται στο σπίτι τους.

 

Ακόμα και σήμερα, που σε πολλές χώρες οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στα γραφεία τους, στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων για την πανδημία, οι περισσότεροι επιθυμούν να συνεχίσουν να εργάζονται με τη μοντέλο της τηλεργασίας. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα υπαλλήλων της Google, οι οποίοι υποχρεούνται να εργάζονται τρεις ημέρες την εβδομάδα από το γραφείο, παρόλο που οι ίδιοι απέδειξαν όλο αυτό το διάστημα ότι ήταν περισσότεροι παραγωγικοί όσοι δούλευαν όλες τις ημέρες από το σπίτι.

Διάβασε Επίσης: 7 απορίες σε μια Senior Account Manager

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πίσω από την παραγωγικότητα που απέδειξαν βρίσκεται το γεγονός πως οι υπάλληλοι με την εργασία στο σπίτι είχαν το χώρο και το χρόνο που χρειάζονταν. Ωστόσο, το ίδιο παραγωγικοί θα μπορούσαν να είναι ακόμα και από το γραφείο, αν υπήρχε ένας χώρος στην εταιρεία που θα τους επέτρεπε να κάνουν διαλείμματα και να κουβεντιάζουν με άλλους συναδέλφους ή να τρώνε.

 

Πηγή 

 

Πηγή φωτογραφίας

Loader