Τα σωστά χαρακτηριστικά ενός καλού manager σύμφωνα με την Google

Τα σωστά χαρακτηριστικά ενός καλού manager σύμφωνα με την Google

Τα συμπεράσματα της έρευνας

Αρκετά σημαντικό είναι στη δουλειά που βρίσκεσαι, ο manager να είναι σωστός και καλός.

Η Google, ένας τεχνολογικός κολοσσός και μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως, αφιέρωσε πολλά χρόνια ερευνών επί του θέματος σε μία προσπάθεια που ονόμασε χαρακτηριστικά Project Oxygen.

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Παρακάτω θα βρεις τα συμπεράσματα που έβγαλε:

Να είναι δάσκαλος

Το θέμα δεν είναι να το λύνει μόνος του αλλά να γνωρίζει πώς να εκπαιδεύσει τους άλλους να το λύσουν για εκείνον.

Να δημιουργεί καλή ατμόσφαιρα

Ηρεμία και δημιουργικότητα, ασφάλεια και ευγενής άμιλλα. Κάπως έτσι περιγράφονται οι ιδανικές συνθήκες εργασίας κι είναι στο χέρι του ικανού manager να τις δημιουργήσει.

Να δίνει την απαραίτητη ελευθερία

Οι φωνές, οι κόντρες και το ασφυκτικό πλαίσιο σπάνια λειτουργούν ή κι αν λειτουργήσουν δύσκολα φέρνουν τα απαραίτητα αποτελέσματα. Οι εργαζόμενοι χρειάζονται τον χώρο τους. Λιγότερος κεντρικός έλεγχος σημαίνει ότι όλη η υπόλοιπη ομάδα -αναγκαστικά- αναλαμβάνει τις ευθύνες της.

Διάβασε Επίσης: Του απαγόρευσαν να πει τη λέξη “gay” σε ομιλία, αλλά εκείνος κατάφερε να στείλει το μήνυμα του

Να ξέρει να διαβάζει τα αποτελέσματα

Δεν μετρά μόνο η προσπάθεια και οι συμπάθειες. Στο τέλος της μέρας πολλές φορές οι αριθμοί λένε την αλήθεια ενώ παράλληλα είναι ένας σίγουρος δρόμος για να μην υπάρξουν αδικίες και φαβοριτισμός.

Να ακούει τους συνεργάτες

Ο ιδανικός manager οφείλει να έχει ανοιχτά τα αυτιά του, να ακούει προσεκτικά σε ό,τι του λένε οι συνεργάτες του, να μοιράζει σωστά την πληροφορία και να προσπαθεί ώστε όλες οι συνεννοήσεις να είναι σαφείς και χωρίς σκιές.

Να ενθαρρύνει και να δίνει κουράγιο

Σύμφωνα με την έρευνα της Google, ο manager χρειάζεται να δίνει κουράγιο και να ενθαρρύνει την υπόλοιπη ομάδα ακόμα και όταν τα αποτελέσματα είναι αρνητικά. Άλλωστε μόνο έτσι θα μπορέσουν να διορθωθούν τα λάθη και να αυξηθεί η παραγωγικότητα στο μέλλον.

 

 

Πηγή

 

Πηγή φωτό

Loader