Του απαγόρευσαν να πει τη λέξη “gay” σε ομιλία, αλλά εκείνος κατάφερε να στείλει το μήνυμα του

Του απαγόρευσαν να πει τη λέξη “gay” σε ομιλία, αλλά εκείνος κατάφερε να στείλει το μήνυμα του

Είναι ακτιβιστής και το μοναδικό ομοφυλόφιλο αγόρι στο σχολείο του

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η ιστορία του Zander Moricz από τη Φλόριντα ο οποίος είναι ακτιβιστής και ανοικτά gay.

Το αγόρι πήρε προειδοποίηση από τον διευθυντή του σχολείου του, να μην αναφέρει τη λέξη “gay” στην ομιλία της αποφοίτησης αλλιώς θα του έκλειναν αυτόματα το μικρόφωνο και θα σταματούσαν την τελετή.

Ο Moricz ωστόσο, θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα: «Πρέπει να συζητήσω μαζί σας αυτό το πολύ δημόσιο κομμάτι της ταυτότητας μου. Αυτό το χαρακτηριστικό έχει γίνει το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε για εμένα ως άνθρωπο. Όπως ξέρετε, έχω σγουρά μαλλιά». Έβγαλε το καπέλο  και παρουσίασε τις ξανθές μπούκλες του.

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Στη συνέχεια ανέφερε: «Παλιότερα μισούσα τις μπούκλες μου. Περνούσα μέρες και νύχτες νιώθοντας ντροπή για αυτές, προσπαθώντας απεγνωσμένα να ισιώσω αυτό το κομμάτι μου. Αλλά η καθημερινή καταστροφή του να προσπαθώ να διορθώσω τον εαυτό μου έγινε ανυπόφορη.

Αν και το να έχεις σγουρά μαλλιά στη Φλόριντα είναι δύσκολο, εξαιτίας της υγρασίας, αποφάσισα ότι θα νιώσω περήφανος και θα έρχομαι στο σχολείο ως ο αυθεντικός εαυτός μου».

Διάβασε Επίσης: Τι είναι το Mystery Box που λανσάρει το Netflix;

Όλο αυτό είναι μία αντίδραση, όχι μόνο στο σχολείο, αλλά και στην πολιτεία της Φλόριντα, που ψήφισε τον νόμο Don't Say Gay, που έχει ως στόχο να πολιτικοποιήσει και να στιγματίσει τη σεξουαλική ταυτότητα όλων των ΛΟΑΤΚΙ παιδιών και να τα απομονώσει. Ο νεαρός καταχειροκροτήθηκε από όλους.

 

 

Πηγή 

 

Πηγή φωτογραφίας

Loader