Ταϊλάνδη: Νομιμοποίησε το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ταϊλάνδη: Νομιμοποίησε το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια

Έγινε η πρώτη χώρα στη Νοτιοανατολική Ασία που ενέκρινε το σχετικό νομοσχέδιο

Ιστορικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι της Ταϊλάνδης αφού πλέον νομιμοποιήθηκε το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Το υπουργικό συμβούλιο της χώρας ενέκρινε νομοσχέδιο που θα επιτρέπει στα ομόφυλα ζευγάρια να καταχωρούν επίσημα τη σχέση τους, ανέφερε το Bloomberg.

Το νομοσχέδιο αποφεύγει ωστόσο τον όρο «γάμος» αλλά θα επιτρέπει στα ομόφυλα ζευγάρια να κατέχουν από κοινού περιουσία, να υιοθετούν παιδιά και να ισχύουν κληρονομικά δικαιώματα μεταξύ των συντρόφων.

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Η Ταϊλάνδη θα είναι η πρώτη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας που θα εγκρίνει τέτοια νομοθεσία.

Θα είναι επίσης η δεύτερη επίσημη αρχή στην Ασία που θα επιτρέπει την αναγνώριση ομοφυλόφιλων μετά τη νομιμοποίηση του γάμου ομοφυλόφιλων από την Ταϊβάν το 2019, όπως σημειώνει το Bloomberg.

Διάβασε Επίσης: Η Ισπανία καταπολεμά την σπατάλη τροφίμων με πρόστιμα σε σουπερ μαρκετ

Οι υποστηρικτές σημειώνουν ότι το νομοσχέδιο είναι μεν ένα βήμα προς τα εμπρός για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην Ταϊλάνδη, δεν αποτελεί όμως ορόσημο για τα δικαιώματα της κοινότητας.

Η Pauline Ngarmpring, η πρώτη τρανς υποψήφια της Ταϊλάνδης που έθεσε υποψηφιότητα για πρωθυπουργός, είπε ότι «το νομοσχέδιο για την πολιτική αυτή ένωση των ομοφυλόφιλων δε βασίζεται στην ισότητα».

 

Πηγή

 

Πηγή φωτό

Loader