Ταϊλάνδη: Ποινή φυλάκισης σε εκατομμυριούχο για παράνομο κυνήγι

Ταϊλάνδη: Ποινή φυλάκισης σε εκατομμυριούχο για παράνομο κυνήγι

Μέχρι και τρείς μήνες φυλάκισης

Η υπόθεση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από το 2018.

Ο μεγιστάνας Πρεμτσάι Καρνασούτα, θα μπει φυλακή μαζί με ένα άλλο κυνηγό. Πάνω τους εντοπίστηκαν όπλα, κουφάρια προστατευόμενων ζώων και το τομάρι μιας μαύρης λεοπάρδαλης. 

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ταϊλάνδης επικύρωσε την καταδίκη του μεγιστάνα Πρεμτσάι Καρνασούτα, ο οποίος θα εκτίσει ποινή φυλάκισης 3 ετών και 2 μηνών για κυνήγι προστατευόμενων ζώων.  

Η υπόθεση είχε προκαλέσει οργή στη χώρα το 2018. Ο επιχειρηματίας- πρόεδρος της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας της Ταϊλάνδης- εντοπίστηκε μαζί με τον οδηγό του και έναν κυνηγό σε χώρο κατασκήνωσης στο καταφύγιο άγριων ζώων  Thungyai Naresuan.  

Κοντά τους βρέθηκαν όπλα, κουφάρια προστατευόμενων ζώων- ανάμεσά τους λευκομέλανου φασιανού και ενός είδους ασιατικού ελαφιού- όπως και το τομάρι μαύρης λεοπάρδαλης.  

Διάβασε Επίσης: Αποκαλύψεις γυναικών για τα όσα φρικτά σύμβαιναν στην βίλα του Playboy 

Ο μεγιστάνας απαλλάχθηκε για την κατοχή του τομαριού της μαύρης λεοπάρδαλης, αλλά καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 16 μήνες φυλάκιση για κυνήγι σε καταφύγιο άγριων ζώων και κυνήγι προστατευόμενων ειδών. Στο εφετείο η ποινή του αυξήθηκε σε φυλάκιση 3 ετών και 2 μηνών, την οποία επικύρωσε τώρα το Ανώτατο Δικαστήριο.  

«Αυτή η υπόθεση δείχνει ότι αν διαπράξεις έγκλημα, ανεξάρτητα από το αν είσαι πλούσιος ή φτωχός, θα σου ασκηθεί δίωξη», τόνισε ο Πράγιουτ Μπεϊραγκούνα, εκπρόσωπος της εισαγγελίας.  

Στον οδηγό του μεγιστάνα επιβλήθηκε ποινή 3 ετών και 5 μηνών και ο κυνηγός που ήταν μαζί του καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών και 9 μηνών.  

Επίσης, ο Πρεμτσάι Καρνασούτα έχει χάσει την έφεση για καταδικαστικές αποφάσεις σχετικά με δωροδοκία των αρχών και παράνομη οπλοκατοχή. Για αυτές τις κατηγορίες, έχει καταδικαστεί σε 1 χρόνο και 6 μήνες φυλάκισης, αντίστοιχα. Έχει προσφύγει και για τις δύο υποθέσεις στο Ανώτατο Δικαστήριο. 

Πηγή

 

Loader