Θέλουμε και εμείς μια μάσκα από το ΤΑΠ

Θέλουμε και εμείς μια μάσκα από το ΤΑΠ

Μάσκες με ειδώλια και ψηφιδωτά, μια νέα εναλλακτική πρόταση από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων  

Προστασία από τον Covid-19, με εικόνες από την Ελληνική πολιτιστική κληρονομιά. 

Τα νέα δεδομένα που έχει επιβάλει η πανδημία του Covid-19, έφεραν στην καθημερινότητά μας τις μάσκες προστασίας. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα για πόσο καιρό ακόμη θα χρειαστεί να κυκλοφορούμε φορώντας τις. Όμως, δεν είναι απαραίτητο η μάσκα να παραπέμπει σε κλινική εικόνα. 

Το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της προσαρμογής της λειτουργίας του στις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την εμφάνιση της πανδημίας και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η χρήση της προστατευτικής μάσκας αποτελεί πλέον αναγκαιότητα για τους πολίτες ως βασικό μέσο ατομικής και συλλογικής προστασίας, παρήγγειλε υφασμάτινες μάσκες με εκτύπωση σχεδίων και φωτογραφιών με θέματα εμπνευσμένα από την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά.

trtrt45544

Οι μάσκες, οι οποίες, σύμφωνα με τους εμπνευστές τους, είναι υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών και αισθητικής, διατίθενται από τα πωλητήρια του ΤΑΠ στο κοινό που επισκέπτεται τους Αρχαιολογικούς Χώρους και τα Αρχαιολογικά Μουσεία της Ελλάδας.  

Είναι βαμβακερές, με διπλό ύφασμα κι η τιμή πώλησης είναι 5 ευρώ, ενώ από τις πρώτες ημέρες που άρχισαν να διατίθενται από τα πωλητήρια του ΤΑΠ, οι μάσκες αυτές είναι από τα πλέον ευπώλητα αντικείμενα.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση της Αλεξάνδρας Χαριτάτου, μέλους του ΔΣ του ΤΑΠ:

 

dsfsd
Σχέδιο εμπνευσμένο από ζωόμορφα ειδώλια-αναθήματα 8ος-7ος αιώνας π.Χ. (Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας.
dsfsreee
Πρωτοβυζαντινό ψηφιδωτό δάπεδο με πάπιες Αρχές 6ου αιώνα μ.Χ. (Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών).
ffgrtr
Σχέδιο εμπνευσμένο από κυκλαδικά μαρμάρινα ειδώλια 2700-2300 π.Χ.
eewrwwe
«Περίαπτο των Μελισσών» Μινωικό χρυσό κόσμημα, 18ος αιώνας π.Χ. (Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου).

Πηγή

Loader