Την... πλάτη στο ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι γυρνούν οι περισσότεροι Βρετανοί

Την... πλάτη στο ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι γυρνούν οι περισσότεροι Βρετανοί

Περισσότεροι από τους μισούς δηλώνουν ότι δε θα χρησιμοποιήσουν το αντισυλληπτικό χάπι

Την πλάτη γυρνά στο αντισυλληπτικό χάπι η πλειοψηφία των ανδρών στη Βρετανία.

Όπως προκύπτει από στοιχεία νέας δημοσκόπησης που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» οι άνδρες στη Βρετανία δεν πρόκειται να κάνουν ουρές στα φαρμακεία για να το προμηθευτούν όταν θα κυκλοφορήσει. Συγκεκριμένα, περισσότεροι από τους μισούς άνδρες υποστηρίζουν ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν το αντισυλληπτικό χάπι, εφόσον είναι διαθέσιμο, όπως αναφέρει δημοσκόπηση που διενήργησε ο βρετανικός φαρμακευτικός κολοσσός « Lloyds Pharmacy».

Στη νέα μελέτη του βρετανικού φαρμακευτικού κολοσσού, μόνο το 42% των ανδρών δήλωσαν ότι θα σπεύσουν να το προμηθευτούν.

Το 2019, Βρετανοί επιστήμονες ξεκίνησαν τις δοκιμές ενός αντισυλληπτικού gel κι έκτοτε προσπαθούν να αναπτύξουν ένα ανδρικό «χάπι» που θα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό και ασφαλές.

Διάβασε Επίσης: Νέες αλλαγές από σήμερα με Safe Pass - Κοντά σε κατάργηση μέτρων

Από την πλευρά τους, πάντως, οι γυναίκες έσπευσαν να υποστηρίξουν τη χρησιμότητα ενός ανδρικού αντισυλληπτικού, αν και παραδέχθηκαν ότι δεν θα εμπιστεύονταν τους συντρόφους τους ότι θα το λάμβαναν πριν την σεξουαλική πράξη.

Στην περίπτωση των γυναικών, περίπου το 1/3 λαμβάνει αντισυλληπτικό χάπι, και θεωρείται η πιο δημοφιλής προφύλαξη για την αποφυγή ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Daily Mail», μέχρι τώρα, τα αντισυλληπτικά που είναι διαθέσιμα για τους άνδρες είναι τα προφυλακτικά ή η βαζεκτομή (αλλιώς αγγειεκτομή).

Η βαζεκτομή είναι μία επέμβαση που γίνεται στον άνδρα για την μόνιμη αποφυγή της εγκυμοσύνης και των γεννήσεων. Είναι μία διαδικασία που εμποδίζει το σπέρμα να απελευθερώνεται κατά την διάρκεια της εκσπερμάτισης.

Ωστόσο, το ανδρικό αντισυλληπτικό που τελειοποιείται τους τελευταίες μήνες από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Manchester χρησιμοποιεί μια ορμόνη που διακόπτει την παραγωγή σπέρματος στους όρχεις.

Διάβασε Επίσης: Ανατροπή στην κυκλοφορία της πολυαναμενόμενης ταινίας “Killers of the Flower Moon”

Τα πρώτα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών, που θα δημοσιευθούν το 2023, αναμένονται ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, όπως αναφέρουν οι Βρετανοί επιστήμονες.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

Loader