Το Tocayo βραβεύεται ως νέα άφιξη στον χώρο εστίασης!

Το Tocayo βραβεύεται ως νέα άφιξη στον χώρο εστίασης!

Νικητής στην κατηγορία Νέα Άφιξη στα Cyprus Eating Awards 2020 είναι το εστιατόριο "Tocayo" στην Λευκωσία. 

"Tocayo" στα ισπανικά θα πει "συνονόματος", ωστόσο, ως λέξη για τους μη ισπανόφωνους, δεν μπορεί παρά να παραπέμπει στο σοφιστικέ ρεστόραν της πρωτεύουσας που βρίσκεται επί της οδού Πρεβέζης στον αριθμό 10 και που άνοιξε τις πύλες του το 2019! 

Ιδιοκτησίας Orottova Holdings, το Tocayo φιλοξενεί ως executive chefs του τους καταξιωμένους Διογένη Παπαδόπουλο και Ανδρέα Ανδρέου ενώ διευθύνεται από τον Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου. 


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Tocayo, το νέο sophisticated μέρος στη Λευκωσία & Η επόμενη συνάντηση, θα γίνει στο Tocayo


Το εν λόγω εστιατόριο αξίζει να σημειωθεί ότι βραβεύτηκε χθες από τα Cyprus Eating Awards 2020 στην κατηγορία Νέα Άφιξη! 

11
Πηγή φωτογραφίας: www.checkincyprus.com

Απόσπασμα από το σκεπτικό βράβευσης: Πρόκειται για ένα υψηλών προδιαγραφών εστιατόριο, με μίνιμαλ chic διακόσμηση που ξεχωρίζει και sharing πιάτα που ακολουθούν τις παγκόσμιες γαστρονομικές τάσεις και τα οποία προέρχονται από τη νοτιοανατολική Ασία και τη Λατινική Αμερική, με ιδιαίτερη έμφαση στις πρώτες ύλες. Πρόκειται για έναν άκρως ατμοσφαιρικό χώρο, με καθαρή δομή και κύριο χαρακτηριστικό τις καμάρες που διαχωρίζουν τις αίθουσες, χρωματικό μινιμαλισμό και λιτότητα στην επίπλωση, που αποπνέει χαλαρή διάθεση και casual χαρακτήρα. Ξεχωριστή θέση στο χώρο κατέχει φυσικά και το μπαρ, όπου επιτελείται όλη η δράση!  

1

Όσον αφορά στο μενού του, αυτό σου υπόσχεται ένα νόστιμο και απόλυτα γευστικό γαστρονομικό ταξίδι. Η κάρτα φαγητών, λοιπόν, που φέρει την υπογραφή του consulting chef Ανδρέα Ανδρέου, διακρίνεται με μια πρώτη ανάγνωση για την ταξιδιάρικη γαστρονομικά, φιλοσοφία της, κυρίως προς Ασία και Λατινική Αμερική μεριά, προσφέροντας αρκετές προτάσεις σε δημιουργικά πιάτα, γευστικές δημιουργίες με ισορροπημένες εντάσεις και αρεστές στους πλείστους ουρανίσκους, οξύτητες. 

2

Οι εξαιρετικοί συνδυασμοί υλικών και τεχνικών, λοιπόν, στρώνουν ένα τραπέζι με γεύσεις που μένουν στη μνήμη, όπως είναι τα dumplings με γαρίδες, με μελάνι από καλαμάρι, πουρέ καρότου και ginger, σάλτσα ponzu και κόλιανδρο, καθώς επίσης και το ξεχωριστό Tuna tartar του, το Beef carpaccio, που θα απογειώσει τον ουρανίσκο σου, καθώς επίσης και το Flap steak, αλλά και το Soft shell crab pao, που φτάνουν υπέροχα τόσο σε γεύση όσο και σε παρουσίαση. 

Ωστόσο, το Tocayo δεν είναι μόνο talk of the town, για την πολύ ενδιαφέρουσα κουζίνα του, αλλά και για τον ευφάνταστο συνδυασμό των cocktail που έγιναν απ’ το Lost + Found ειδικά για να «σιγοντάρουν» τα άκρως δημιουργικά πιάτα του μενού του! Εξ ου λοιπόν και το Tocayo είναι δικαιωματικά είναι το νέο talk of the town της Λευκωσίας. 

Κρατήσεις: 70 088089. 

Loader