Τουρίστρια προκάλεσε ζημιά 25.000€ στη Σκαλινάτα της Ρώμης με το σκούτερ της

Τουρίστρια προκάλεσε ζημιά 25.000€ στη Σκαλινάτα της Ρώμης με το σκούτερ της

Απαγόρευσαν σε αυτή και τον σύντροφό της να επισκεφθούν ξανά το μνημείο

Ζημιά τεράστιας αξίας προκάλεσε μια Αμερικανίδα τουρίστρια στην ιστορική Σκαλινάτα της Ρώμης, όταν πέταξε το ηλεκτρικό της σκούτερ στα περίφημα Ισπανικά Σκαλοπάτια. Η ζημιά που προκάλεσε η γυναίκα ανέρχεται στις 25.000 ευρώ.

Το συμβάν με την τουρίστρια βιντεοσκοπήθηκε από κάποιο περαστικό τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής και στη συνέχεια η αστυνομία εντόπισε την 28χρονη τουρίστρια. Το πόσό που της επέβαλαν οι Αρχές ήταν πρόστιμο 400 ευρώ στην ίδια και στον 29χρονο σύντροφό της, ο οποίος είχε κατρακυλήσει με το δικό του ηλεκτρονικό σκούτερ, πάνω στα μαρμάρινα σκαλιά του 18ου αιώνα.

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Επίσης, στο ζευγάρι απαγορεύτηκε να επιστρέψει στη Σκαλινάτα, η οποία αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Σημειώνεται ότι το 2015 είχε γίνει αποκατάσταση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ μετά από αυτό το περιστατικό θα χρειαστεί πάλι την παρέμβαση των ειδικών.

Διάβασε Επίσης: Η Ισπανία καταπολεμά την σπατάλη τροφίμων με πρόστιμα σε σουπερ μαρκετ

Το περιστατικό συνέβη δύο εβδομάδες αφότου ένας επισκέπτης από τη Σαουδική Αραβία κατέβηκε με μια Maserati από τα σκαλιά. Παρόμοια περιστατικά με τουρίστες που δεν σέβονται τους βασικούς κανόνες συμβαίνουν αρκετά συχνά, ενώ λόγω των καταστάσεων αυτών το 2018 απαγορεύτηκε στους ανθρώπους να κάθονται στα περίφημα ισπανικά σκαλοπάτια. 

Διάβασε Επίσης: Αυτές είναι οι πιο ακριβές πόλεις του κόσμου για το 2022

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

 

Loader