Υποχωρεί η κακοκαιρία «EVA» - Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας

Υποχωρεί η κακοκαιρία «EVA» - Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας από την Παρασκευή

Σήμερα περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με τοπική συννεφιά, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, το πρωί κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού, αλλά αργότερα και στα ορεινά ή και σε νότιες περιοχές του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι ανατολικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά στο ανατολικό μισό του νησιού μέτριοι και το πρωί τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή καταιγίδα, κυρίως κοντά στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι ανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ αλλά παροδικά στα ανατολικά μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα ανατολικα, αλλά μέχρι λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Την Πέμπτη, περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά και μεμονωμένες βροχές, ενώ στα βορειοανατολικά δεν αποκλείεται και καταιγίδα.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Πέμπτη, για να παραμείνει κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Παρασκευή αναμένεται μικρή άνοδος.

 

Πηγή: offsite.cy

Loader