Yπουργός Υγείας: To ολικό lockdown αποτελεί μονόδρομο

Yπουργός Υγείας: To ολικό lockdown αποτελεί μονόδρομο

Δηλώσεις του σήμερα το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο

«Είναι θέμα ημερών να ξεφύγει εντελώς η κατάσταση» δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, τονίζοντας ότι το ολικό lockdown αποτελεί μονόδρομο, εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση με τα μέτρα κατά της πανδημίας.


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Απ’ την γρίπη την απλή φτάσαμε εις το πικνίκ κι απ’ τα Cyprus Papers της διαφθοράς στα νοσοκομεία αναφοράς


Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι τα «δύσκολα είναι μπροστά μας» και συνέστησε όπως τηρούνται πιστά τα μέτρα έως ότου υπάρξει σημαντική εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού. Αυτό, όπως είπε, δεν αναμένεται να γίνει τους επόμενους τέσσερις μήνες. Απέδωσε, μάλιστα, την αύξηση του ποσοστού θετικότητας στις κοινωνικές συναθροίσεις.

Εξέφρασε, παράλληλα, την έντονη ανησυχία του για το γεγονός ότι αυξήθηκε ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα περισσότερους θανάτους. Χαρακτήρισε κρίσιμο τον αριθμό των νοσηλευομένων, εκτιμώντας ότι αυτός θα αυξηθεί περαιτέρω τις επόμενες ημέρες.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του μεταλλαγμένου ιού και εάν αυτός έχει εντοπιστεί στην Κύπρο, ο υπουργός Υγείας είπε ότι αυτό θα γίνει γνωστό σε διάστημα δυο με τριών ημερών.

Loader