Zelensky: “Η Ουκρανία θα φτιάξει ξανά το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου”

Zelensky: “Η Ουκρανία θα φτιάξει ξανά το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου”

Η καταστροφή του μεγαλύτερου αεροπλάνου στους βομβαρδισμούς αποτέλεσε αφορμή για τη δημιουργία του

Το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου αποφάσισε να φτιάξει ξανά η Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, ανακοίνωσε την πρόθεση του να κατασκευάσει ένα άλλο αεροσκάφος, Antonov An-225, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στο έργο και στη μνήμη των πιλότων που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο κατά υπεράσπιση της Μαριούπολης.

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Η καταστροφή από βομβαρδισμό του μεγαλύτερου φορτηγού αεροπλάνου στον κόσμο, ήταν η αφορμή για να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνάντησης που είχε με Ουκρανούς φοιτητές θυμήθηκε ότι υπήρχε η ιδέα να κατασκευαστεί ένα αντίγραφο του μοναδικού αεροσκάφους. «Θέλαμε να το κατασκευάσουμε, χρειαζόμασταν 800 εκατομμύρια δολάρια. Έκανα έκκληση στον Πρόεδρο της Τουρκίας με πρόταση να κατασκευαστεί το 2ο MRIYA (σημαίνει όνειρο στη γλώσσα τους) , αλλά δεν βρήκαμε τα χρήματα», είπε.

Διάβασε Επίσης: To θερινό σινεμά επιστρέφει στο Nicosia Mall

«Αλλά σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι θέμα χρημάτων, είναι θέμα φιλοδοξίας. Μας προσέγγισε η Ukroboronprom, η ομάδα Antonov. Αυτό είναι ένα ζήτημα της εικόνας της χώρας μας και όλων των εξαιρετικών επαγγελματιών πιλότων που πέθαναν σε αυτόν τον πόλεμο » δήλωσε ο Zelensky.

Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο μεταφορικό αεροσκάφος στον κόσμο, το MRIYA καταστράφηκε κατά τη διάρκεια των μαχών για το αεροδρόμιο Γκοστομέλ στα τέλη Φεβρουαρίου 2022.Το Antonov An-225 Mriya ήταν μεταφορικό αεροσκάφος κατασκευασμένο από την Antonov το 1988 στη Σοβιετική Ένωση. Ήταν το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο. Σχεδιάστηκε για τη μεταφορά του διαστημικού λεωφορείου Μπουράν και είναι μεγέθυνση του An-124 Ruslan.

Διάβασε Επίσης: Τι είναι το Mystery Box που λανσάρει το Netflix;

 

Πηγή 

Πηγή φωτογραφίας: ASSOCIATED PRESS

Loader