Ζευγάρι από τις ΗΠΑ αγόρασε ερειπωμένο κάστρο στη Γαλλία και το μεταμορφώνει σε ξενοδοχείο

Ζευγάρι από τις ΗΠΑ αγόρασε ερειπωμένο κάστρο στη Γαλλία και το μεταμορφώνει σε ξενοδοχείο

Παράτησαν τη ζωή τους στις ΗΠΑ για μια νέα αρχή στο κάστρο

Μπορεί για αρκετούς η προοπτική μετακόμισης στο εξωτερικό - σε άλλη ήπειρο - αλλά και η επένδυση σε ένα παραμελημένο ακίνητο να φαντάζει εφιάλτης, ωστόσο αυτό δεν ισχύει καθόλου για τον Mark Goff και τον σύζυγο του Phillip Engel.

Η ιστορία τους ξεκίνησε όταν ο Mark είδε ένα ερειπωμένο πύργο στη Γαλλία σε ένα μπλογκ, του κέντρισε το ενδιαφέρον και άρχισε να διαβάζει το άρθρο με προσοχή. Αμέσως μετά, άρχισε να ψάχνει πόσο κοστίζει και πόσο γρήγορα θα μπορούσε να μετακομίσει στην Ευρώπη. 

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

«Ήταν σε τηλεδιάσκεψη. Του έδειξα την οθόνη και του είπα: "Θα ήθελες να αγοράσεις έναν πύργο στη νότια Γαλλία, να το αποκαταστήσεις και να δημιουργήσεις ένα boutique ξενοδοχείο ή ένα χώρο διασκέδασης;"», είπε ο Mark στον Phillip και στο CNN Travel. Λίγα δευτερόλεπτα αφού έκανε κλικ στις φωτογραφίες στην οθόνη του, ο Phillip είπε το «ναι» και αμέσως ο Mark άρχισε να ψάχνει αεροπορικά εισιτήρια.

Το ζευγάρι αποφάσισε να μετακομίσει στη Γαλλία, αφού θα ολοκλήρωνε κάποιες δουλείες στο σπίτι του στην Καλιφόρνια που θα το πουλούσαν. Πριν την οριστική μετακόμιση τους, έκαναν δύο ταξίδια στην Γαλλία, όπου είδαν γαλλικά αρχοντικά. Ωστόσο, η πανδημία και ορισμένες υποθέσεις καθυστέρησαν τα σχέδια τους.

Διάβασε Επίσης: Αεροπορική εταιρεία επιτρέπει στους εργαζομένους της να δείχνουν τα τατουάζ τους

Οι δυό τους μετακόμισαν στη νότια Γαλλία τον Δεκέμβριο, ενώ η χώρα ήταν σε lockdown και όταν η κανονικότητα επέστρεψε, μπόρεσαν να δουν ακίνητα, εστιάζοντας την προσοχή τους γύρω από την Gers, μια αγροτική περιοχή στη νοτιοδυτική Γαλλία.

1

Δυστυχώς, η αρχική τους επιλογή δεν ευοδώθηκε, αλλά σύντομα βρήκαν ένα ιστορικό κάστρο στο μικροσκοπικό χωριό Avensac, το οποίο έχει πληθυσμό λιγότερο από 50 κατοίκους. «Το ερωτευτήκαμε. Το κάστρο είναι εκπληκτικό» είπε ο Mark.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, ο πύργος έγινε δικός τους. Σύμφωνα με τον Mark, οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες ήταν τρία αδέρφια που είχαν κληρονομήσει την περιουσία από τον πατέρα τους, έναν Γάλλο κόμη. «Είχαν μεγαλώσει σε εκείνο το σπίτι, οπότε ήταν πολύ δύσκολο για αυτούς να το αφήσουν», εξηγεί.

Αν και το κάστρο χτίστηκε προφανώς στις αρχές του 19ου αιώνα, στην πραγματικότητα κατασκευάστηκε στη θέση ενός παλαιότερου πύργου που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα. Διαθέτει περίπου 48 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένης μιας αίθουσας μπιλιάρδου και μιας βιβλιοθήκης.

«Είναι ένα διαχειρίσιμο μέγεθος. Εννοώ, είναι τεράστιο, αλλά διαχειρίσιμο. Έχω δει πύργους που έχουν 90 έως 120 δωμάτια» εξηγεί ο Mark. Το ζευγάρι έχει μεγάλα σχέδια για το ακίνητο, το οποίο χρειάζεται πολλή δουλειά και παρόλο που κανένας από τους δύο δεν έχει εμπειρία στον τομέα της φιλοξενίας, έχουν πολλές ιδέες για την αξιοποίηση του. 

Διάβασε Επίσης: Όσα έρχονται στο Netflix αυτή την εβδομάδα

«Δεν θέλουμε να κάνουμε απλώς ένα boutique ξενοδοχείο όπου οι άνθρωποι έρχονται και διανυκτερεύουν. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε εκδηλώσεις όπου έρχεστε στο πύργο, μένετε για μια εβδομάδα και κάνετε πράγματα», προσθέτει.

2

Το ζευγάρι επισημαίνει ότι σκοπός τους δεν είναι η ανακαίνιση του κάστρου αλλά η αποκατάστασή του, καθώς η αίγλη του είναι αυτή που αγάπησαν. Βέβαια, προσθέτουν τις δικές τους πινελιές και φέρνουν τους χώρους στο σήμερα.

Ανάμεσα στα πολλά είναι και η εγκατάσταση air condition, κάτι που έκανε τους ντόπιους να απορήσουν. «Το ανέφερα στην προηγούμενη ιδιοκτήτρια και εκείνη με κοίταξε περίεργα. Αλλά περιμένουμε πολλούς Αμερικανούς και περιμένουν ορισμένα πράγματα».

Αν και έχουν ένα συγκεκριμένο όραμα, το ζευγάρι παραδέχεται ότι έχουν ξεπεράσει το μπάτζετ του, ενώ αντιμετωπίζουν μικρά ζητήματα και με τους εργολάβους. «Το έργο αποδείχθηκε πολύ πιο ακριβό από ό,τι πιστεύαμε ότι θα ήταν», λέει ο Mark, εξηγώντας ότι αυτός και ο Phillip χρησιμοποιούσαν τα χρήματα που είχαν απομείνει από την πώληση του σπιτιού τους στην Καλιφόρνια για να πληρώσουν για την ανακαίνιση.

3

1

«Αν ήμασταν λογικοί, θα μπορούσαμε να είχαμε αγοράσει ένα κάστρο ίσως λίγο φθηνότερο. Και τότε θα είχαμε αρκετά χρήματα για να κάνουμε πραγματικά σωστή ανακαίνιση. Αλλά δεν είμαστε λογικοί, οπότε έπρεπε να ακολουθήσουμε μια άλλη πορεία», λέει ο Phillip.

Αν και η διαδικασία ανακαίνισης δεν ήταν τόσο εύκολη όσο θα ήθελαν, το ζευγάρι είναι σίγουρο ότι θα μπορεί να ανοίξει μερικά δωμάτια μέχρι τον επόμενο χρόνο.

«Ελπίζουμε να ξεκινήσουμε κάτι το 2023 για να αρχίσουμε να έχουμε ένα μικρό εισόδημα για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την πρόοδο. Θέλουμε να κάνουμε κάποιες δοκιμαστικές εκδηλώσεις για να σταθούμε στα πόδια μας» αναφέρει ο Mark.

2

Για την ώρα, το ζευγάρι αξιοποιεί στο έπακρο τη ζωή στον πύργο και λέει ότι κάθε μέρα είναι μια περιπέτεια για αυτούς. «Είναι συναρπαστικό και διασκεδαστικό. Βρισκόμαστε σίγουρα στον μήνα του μέλιτος» λέει ο Mark. 

Πηγή

Πηγή φωτογραφιών: CNN

 

Loader