Ο Amazon Astro είναι το νέο οικιακό ρομπότ

Ο Amazon Astro είναι το νέο οικιακό ρομπότ

H Amazon βάζει κι άλλα προϊόντα στην αγορά και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Amazon Astro, ένα νέο οικιακό ρομπότ που λειτουργεί με τη βοήθεια του φωνητικού βοηθού Alexa

Στο πλαίσιο της φθινοπωρινής παρουσίασης των νέων της προϊόντων (Fall Hardware Event), η Amazon παρουσίασε το Amazon Astro, ένα νέο οικιακό ρομπότ που θα προσφέρει μια σειρά από ευκολίες, με τη βοήθεια του φωνητικού βοηθού Alexa.

Όπως όλες οι ρομποτικές συσκευές, θα κινείται ελεύθερα σε όλο το χώρο του σπιτιού (εκτός από τις ζώνες αποκλεισμού που θα του ορίσει ο χρήστης) και θα είναι εφοδιασμένο με μια σειρά από αισθητήρες για να μπορεί να αποφεύγει αντικείμενα και εμπόδια, αλλά και να έχει την καλύτερη δυνατή εικόνα για το τι βρίσκεται μπροστά του. Η κίνηση γίνεται με δύο αρκετά μεγάλες ρόδες, έτσι ώστε να μην κολλάει σε μικρο-εμπόδια ή χαλιά. 

Το πιο σημαντικό τμήμα του είναι μια οθόνη που λειτουργεί σαν κεφάλι για να μεταφέρει όλες τις εκφράσεις που κάνει. Πέραν αυτού, η οθόνη θα χρησιμοποιηθεί και ως επιφάνεια προβολής ψυχαγωγικού περιεχομένουpodcasts, μουσικής ή θα βοηθάει κατάλληλα για την ολοκλήρωση μιας βιντεοκλήσης (κάνοντας χρήση μιας κάμερας 5MP που μπορεί να σηκωθεί σε συγκεκριμένο ύψος, αλλά και δύο ηχείων).

Στο πίσω μέρος του έχει και ένα ειδικό χώρο για μεταφορά αντικειμένων μικρού όγκου και βάρους έως 2 κιλών. Η φόρτισή του γίνεται μέσω USB-C port και διαρκεί 45 λεπτά, προσφέροντάς του λειτουργία για 2 ώρες συνεχόμενης κίνησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΑΜΑΖΟΝ >> Η βρώμικη Κύπρος σε σειρά του Amazon

Η Amazon το σχεδίασε για να είναι συμβατό και με την υπηρεσία Protect Pro και να ανιχνεύει καπνό, μονοξείδιο του άνθρακα ή κάποια θραύση. Σε αυτές τις περιπτώσεις κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ενημερώνει τον κάτοχό του ή κάποιον αριθμό έκτακτης ανάγκης. Για όσους χρησιμοποιούν και το Alexa Together, θα υποστηρίζει κλήσεις μεταξύ των μελών της οικογένειας.

Οτιδήποτε περνάει από το οπτικό του πεδίο μπορεί και να καταγραφεί και να αποθηκευτεί σε χώρο στο cloud, αρκεί ο ιδιοκτήτης να έχει πρόσβαση σε κάποια σχετική υπηρεσία. Για όσους, τέλος ανησυχούν για τα θέματα ιδιωτικότητας, όλοι οι αισθητήρες μπορούν να απενεργοποιηθούν από τον χρήστη με το πάτημα ενός πλήκτρου.

Στόχος της Amazon είναι να βγάλει στην αγορά το ρομποτάκι μέσα τη χρονιά στην τιμή των 1449,99 δολαρίων, ενώ κάποιοι τυχεροί θα μπορέσουν να το κάνουν δικό τους μέσω του προγράμματος Day 1 Editions έναντι 999,99 δολαρίων.

Πηγή 

Loader