Παρίσι 2024: Αργυρό μετάλλιο για την Κύπρο με τον Παύλο Κοντίδη στην ιστιοπλοΐα

Παρίσι 2024: Αργυρό μετάλλιο για την Κύπρο με τον Παύλο Κοντίδη στην ιστιοπλοΐα

Ο σπουδαίος Κύπριος ιστιοπλόος κατέκτησε το δεύτερο Ολυμπιακό του μετάλλιο στα Laser (ILCA 7) μετά από αυτό στους Αγώνες του 2012

Ο Παύλος Κοντίδης χάρισε το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο στην Κύπρο στους Αγώνες του Παρισιού, κατακτώντας το αργυρό στην ιστιοπλοΐα και συγκεκριμένα στα Laser (ILCA 7), μετά από μία άκρως περιπετειώδη ημέρα που περιελάμβανε ακόμη και ακύρωση της κούρσας στη Μασσαλία την ώρα που οι ιστιοπλόοι ήταν έτοιμοι να περάσουν και την τρίτη σημαδούρα από τις πέντε. Ο τελικός ξεκίνησε τελικά στις 17.10 ώρα Κύπρου/Ελλάδας, τρεις ώρες μετά την προγραμματισμένη ώρα καθώς ο άνεμος όχι μόνο ήταν ασθενέστατος αλλά και τελείως αλλοπρόσαλλος.

O Κύπριος ιστιοπλόος δεν έχασε την συγκέντρωσή του παρά την ταλαιπωρία και κατάφερε να διατηρήσει την δεύτερη θέση στην τελική κατάταξη.

Έτσι ντούμπλαρε τα Ολυμπιακά του μετάλλια, καθώς είχε κατακτήσει το αργυρό και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Ο Κοντίδης τερμάτισε στην 2η θέση της κούρσας μεταλλίων, με τον Αυστραλό Γουέρν να τον έχει από κοντά για να μην απειληθεί για το χρυσό, όπως και συνέβη καθώς πήρε την 1η θέση. Ο Ματ Γουέρν κατέκτησε για δεύτερους σερί Ολυμπιακούς Αγώνες το χρυσό παίρνοντας μια θέση στο πάνθεον της ιστορίας.

Μεγάλη μάχη έγινε για την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο, με τους Πεσκέιρα, Μπέκετ, Βαντνάι και Τόμασγκαρντ να τα δίνουν όλα. Ο Περουβιανός Πεσκέιρα ήταν αυτός που κατάφερε να πάρει τελικά την τρίτη θέση και το χάλκινο στα λέιζερ.

Πηγή κειμένου

Πηγή φωτογραφίας

Loader