Super γιαγιάδες στην Πάφο γυμνάζονται με μπαστούνια

Super γιαγιάδες στην Πάφο γυμνάζονται με μπαστούνια

Μα, είμαστε τώρα στην ηλικία μας για ασκήσεις και γυμναστικές, ήταν η πρώτη αντίδραση

Σούπερ γιαγιάδες και παππούδες στην Αμαργέτη της Πάφου μετέτρεψαν το καφενείο του χωριού τους σε γυμναστήριο και μας δείχνουν τον δρόμο!

Μιλώντας στο PafosNet η πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου, Ανδρούλα Δημητρίου, η οποία είναι και υπεύθυνη του ΣΚΕ Αμαργέτης, τονίζει ότι το Κέντρο Ενηλίκων άρχισε να λειτουργεί από το 2002 με μεγάλο αριθμό μελών.

hfjfjf

"Δυστυχώς όμως, η μοίρα όλων σχεδόν των χωριών της υπαίθρου, να απομένουν με ηλικιωμένους κατοίκους, είχε ως αποτέλεσμα να φθίνει συνεχώς ο αριθμός και σήμερα να παραμένουν στο Κέντρο 12 ηλικιωμένα άτομα", επισημαίνει. " Για την καλή υγεία και την αναψυχή τους, εφαρμόζουμε εδώ και δύο χρόνια δύο προγράμματα: Ένα πρόγραμμα για άσκηση ηλικιωμένων ατόμων στα πλαίσια του προγράμματος Α.Γ.Ο., καθώς και ένα πρόγραμμα των Κρατικών Ινστιτούτων για την μουσική. Έχουμε δηλαδή δημιουργήσει και χορωδία στην οποία μετέχουν οι ηλικιωμένοι συγχωριανοί μας, που το απολαμβάνουν πραγματικά".

 Η πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Αμαργέτης αναφέρει ότι με την γνωστοποίηση στους 12 ηλικιωμένους θαμώνες του Κέντρου Ενηλίκων της εφαρμογής προγράμματος γυμναστικής, όλοι τους αντέδρασαν στην αρχική επιφυλακτικά.

lhlhlhlh

"Μα, είμαστε τώρα στην ηλικία μας για ασκήσεις και γυμναστικές;", ήταν η πρώτη αντίδραση τονίζει η κ. Δημητρίου. " Όταν όμως ήρθε ο Γιάννης, ο γυμναστής υπεύθυνος του προγράμματος και έδειξε τί είδους άσκηση θα είναι αυτή, όλοι το αγκάλιασαν και πλέον τον απολαμβάνουν. Κάθονται στις καρέκλες και κάνουν τις ειδικές τους ασκήσεις, χωρίς πρόβλημα και δυσκολία, αντιθέτως με σημαντικά οφέλη στην καθημερινή κατάσταση τους".

Η κοινοτάρχης Αμαργέτης τονίζει ότι πέραν της γυμναστικής και της μουσικής αγωγής, φροντίζει όπως οι ηλικιωμένοι κάτοικοι νοιώθουν ενεργοί και στην καθημερινή λειτουργία του τοπικού ΣΚΕ. Βοηθούν στον καθαρισμό του χώρου και σε άλλες δραστηριότητες, επισημαίνει, αφού το γεγονός της μείωσης της κρατικής χορηγίας τα τελευταία χρόνια ανάγκασε την κοινοτική αρχή να αποδεσμεύσει το προσωπικό του Κέντρου και όλες τις εργασίες να της κάνει η ίδια ως υπεύθυνη του.

Loader