Διονύση, ξέρω τι έκανες στην καραντίνα

Διονύση, ξέρω τι έκανες στην καραντίνα

Μια φορά είχαμε ζωή την οποία αποφασίζαμε πώς θα τη ζούσαμε. Τώρα έχουμε πανδημία και την υποχρέωση να σώσουμε τον κόσμο, μένοντας σπίτι, και προσαρμόζοντας τη ζωή μας σε μία τελείως διαφορετική καθημερινότητα

Ο Διονύσης Κωνσταντίνου, το δημιουργικό μυαλό του Kitchen Island, μοιράζεται από το σπίτι του και την ασφάλεια του διαμερίσματός του, τη νέα του ρουτίνα. 

Διονύση, πώς περνάς τις ημέρες της καραντίνας σου; 

Καταρχάς ας κάνουμε μια πολύ βασική διευκρίνιση: δεν άλλαξε τόσο πολύ η καθημερινότητά μου ένεκα του κορωνοϊού. Αυτός ήταν ο τρόπος ζωής μου τα τελευταία 2 με 3 χρόνια. Δίνοντας έμφαση στη δουλειά, τους λογαριασμούς και την προσωπική μου ανάπτυξη. Η αλήθεια είναι πως υπήρξε αυτή η πολύ ιδιόρρυθμη στιγμή που συνειδητοποιείς πως βρισκόσουν σε αυτοπεριορισμό πριν καν η καραντίνα ξεκινήσει. 

Πώς ξεκινά η ημέρα σου; 

Η ημέρα μου ξεκινά την προηγούμενη νύχτα. Για να είμαι ακριβής, η νύχτα μού υποδεικνύει πως θα είναι η επόμενη ημέρα. 

ηξηκξηκ

Συνεχίζεις να χρησιμοποιείς ξυπνητήρι; 

Πάντοτε πέφτω για ύπνο, έχοντας βάλει ξυπνητήρι, παρόλο που συνήθως ξυπνάω λίγα λεπτά πριν αρχίσει να χτυπάει. Μη με ρωτήσεις γιατί… Εικάζω πως επιμένω να έχω έναν υποτυπωδώς υγιή κύκλο ύπνο που θα με βοηθήσει να έχω μια παραγωγική ημέρα. 

Πώς αρχίζει η ημέρα σου; 

Κάθε πρωί, φτιάχνω ένα ζεστό ρόφημα με ζεστό νερό, τουμέρικ, πιπέρι, λεμόνι, μέλι και τζίντζερ. Ένα ισορροπημένο από διατροφική άποψη πρωινό είναι πολύ σημαντικό για να αρχίσει η ημέρα μου σωστά.

Και πώς εξελίσσεται;

Ντύνομαι με κανονικά ρούχα και εγκαθίσταμαι στο χώρο εργασίας που δημιούργησα για να μπορώ να δουλεύω από το σπίτι. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να μπορώ να διαχωρίζω τη δουλειά απο το χαλαρό περιβάλλον του σπιτιού. Η ώρα εργασίας είναι ώρα εργασίας και οι ώρες χαλάρωσης, αφιερωμένες στη χαλάρωση. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Διονύση, ξέρω τι έκανες στην καραντίνα... #avantgardecy #agpeople #nowonline #linkinbio

A post shared by AVANT GARDE (@avantgarde_cyprus) on

Μαγειρεύεις; 

Συνήθως μετά από κάποιες ώρες μπροστά στον υπολογιστή, θα μαγειρέψω κάτι. Αν δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι συγκεκριμένο θα μπω στο Kitchen Island προκειμένου να βρω κάποια ιδέα. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, προσπαθώ να κάνω πράγματα “off screen”, τα οποία κάποιες φορές τυγχάνει να είναι λιγάκι περίεργα, όπως για παράδειγμα skating μέσα στο σπίτι. Βέβαια υπάρχουν και μέρες που μπορεί να επιλέξω κάτι πιο normal, όπως το να μιλήσω με φίλους και συγγενείς.  

Τι έχει στη συνέχεια; 

Μετά το μεσημεριανό, μπορεί να ακολουθήσει ένα 10-15λεπτο power nap, πριν επιστρέψω στη δουλειά. Το να δουλεύεις από το σπίτι, σημαίνει πως μπορεί να καταλήξεις να εργάζεσαι περίεργες ώρες. Αν αυτό συμβαίνει κάποιες φορές ή είναι κομμάτι της δημιουργικής διαδικασίας, τότε μάλλον είναι ok, όταν όμως γίνεται συνήθεια, τότε το εσωτειρκό ρολόι μπερδεύεται και το όλο πρόγραμμα εξελίσσεται σε μια χαοτική κατάσταση. 

Γυμνάζεσαι καθόλου; 

Όταν τελειώσω από τη δουλειά, προσπαθώ να εφευρίσκω τρόπους να γυμνάζομαι. Αν δεν έχω αξιοποιήσει το sms εξόδου, τότε θα βγω έξω για γυμναστική. Αν όμως έχω ήδη στείλει το μήνυμα που δικαιούμαι, θα κάνω στην ταράτσα κάποιες ασκήσεις, χρησιμοποιώντας μία backpack γεμάτη με μπουκάλια νερού για επιπλεόν βάρος. 

Είσαι πιστός στο πρόγραμμα που σου βάζεις; 

Εξαρτάται. Αν όλα πάνε σύμφωνα με το πλάνο, θα προλάβω να κάνω μπάνιο και να επιστρέψω στην ταράτσα για το ηλιοβασίλεμα, ακούγωντας μουσική και χαλαρώνοντας. 

ηξκξηκξηκ

Πόσο δύσκολο είναι να δουλεύεις από το σπίτι; 

Όσα κι αν είναι τα πλεονελτήματα της εργασίας απο το σπίτι, υπάρχουν και αρκετά μειονεκτήματα. Αν δεν είσαι συνεπής, πειθαρχημένος, οργανωμένος και με κίνητρα ή αν δεν έχεις δημιουργήσει τις συνθήκες εργασίας στο περιβάλλον σου για να το απολαμβάνεις, μπορεί να παγιδευτείς σε μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση. Είναι πολύ εύκολο να δυσανασχετίσεις ή να γίνεις moody, να χαθείς σε σκέψεις και να μειώσεις την παραγωγικότητά σου. 

Βέβαια, το να επιλέγεις συνειδητά να δουλεύεις από το σπίτι, είναι τελείως διαφορετικό από το να βρίσκεσαι σε καραντίνα ένεκα μιας πρωτόγνωρης πανδημίας. Η απουσία επαφής με φίλους και συγγενείς είναι πολύ δύσκολη. Αρκετές φορές με πήρε από κάτω, αλλά φαντόζομαι είναι κομμάτι της διαδικασίας. Προσπαθώ να βλέπω την αισιόδοξη πλευρά. Να συνειδητοποιώ πόσο πολύ αγαπώ τους ανθρώπους που έχω επιλέξει στη ζωή μου και πως δεν μπορώ να φανταστώ να τη ζω μακρυά τους. 

Στην τελική ποιος είπε πως πρέπει να είμαστε και τελείως καλά; Η αβεβαιότητα μπορεί και να βγάλει στην επιφάνεια την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Πρέπει να είμαστε ικανοί να παραμείνουμε δημιουργικοί και να τα βγάζουμε πέρα, ακόμη κι αν όλα είναι τόσο ασαφή και αβέβαια. Νομίζω είναι το σημείο που δημιουργείται η μαγεία. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@dionysisc ξέρουμε τι έκανες στην καραντίνα... #avantgardecy #kitchenisland #nowonline #linkinbio

A post shared by AVANT GARDE (@avantgarde_cyprus) on

Loader