H Eleni Era δηλώνει ενθουσιασμένη για το νέο της άλμπουμ

H Eleni Era δηλώνει ενθουσιασμένη για το νέο της άλμπουμ

Η εναλλακτική ποπ καλλιτέχνης με έδρα το Βερολίνο κυκλοφορεί με τη Louvana Records το δεύτερο της άλμπουμ με τίτλο Younger Heart

Από τη Γερμανία όπου βρίσκεται, μοιράζεται μαζί μας σκέψεις και συναισθήματα

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Louvana Records, «συνεχίζοντας μια πορεία που ξεκίνησε από το ντεμπούτο άλμπουμ της που κυκλοφόρησε το 2019 με τίτλο Rise Love, η Eleni Era βυθίζεται βαθιά σε ένα ραντεβού με την ψυχή της και χτίζει μέσα από αυτό το νέο της άλμπουμ, Younger Heart. 

Η καλλιτέχνης δημιουργεί ένα αμάλγαμα  ονειρικής ποπ, συγχωνευμένης με μπαρόκ στοιχεία που απογειώνονται μέσα από μια ηχητική φωτεινότητα ηλεκτροακουστικών ενορχηστρώσεων».

hkjjjk
Photo: Filep Motwary

Από τη Γερμανία όπου βρίσκεται, η Εleni Era μοιράζεται μαζί μας σκέψεις και συναισθήματα με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της δίσκου.

«Η ονομασία του δίσκου Younger Heart προέκυψε αρχικά από το ομώνυμο τραγούδι που συμπεριλαμβάνεται στο άλμπουμ. Με τον παραγωγό Λευτέρη Μουμτζή αποφασίσαμε ότι αυτός ο τίτλος όχι μόνο ακούγεται όμορφα αλλά ταυτόχρονα συμβολίζει την προέλευση και την έμπνευση πολλών τραγουδιών από το δίσκο, τα οποία γράφτηκαν ακριβώς από μια νεότερη καρδιά γεμάτη πάθος. Προτρέπει τον ακροατή να έρθει σε επαφή με τη φωνή της καρδιάς του όπως είναι τώρα και να θυμηθεί ίσως πώς ήταν αυτή η φωνή παλιότερα»..

Ο δίσκος περιλαμβάνει 10 τραγούδια, εκ των οποίων 3 στα ελληνικά και τα υπόλοιπα στα αγγλικά. Κυκλοφόρησε από τη Louvana Records στις 31 Μαρτίου σε CD, βινύλιο και διαδικτυακά σε όλες τις πλατφόρμες.

«Το κάθε τραγούδι έχει τη δική του ιστορία, κι ενώ υπάρχει σίγουρα ο μελαγχολικός τόνος στο τέλος αφήνει στον ακροατή μια νότα ελπίδας και χαλάρωσης. Hχητικά θυμίζει λίγο τον πρώτο μου δίσκο αλλά στο Younger Heart υπάρχει άλλο βάθος, πιο έντονα σημεία και πιο πλούσιες ενορχηστρώσεις. Είμαι πολύ χαρούμενη που φιλοξενούμε τους υπέροχους μουσικούς Φώτη Σιώτα στο βιολί και βιόλα, Δημήτρη Γιασεμίδη στο τρομπόνι, Βασίλη Φιλίππου στα φωνητικά και Μιχάλη Μιχαήλ στην τρομπέτα. Στο κομμάτι “Mirror” που γράψαμε με τον αδερφό μου, τραγουδούν μαζί μου φίλοι μου και μέλη της οικογένειάς μου. Αυτή είναι η πιο συγκινητική στιγμή του δίσκου για μένα προσωπικά».

«Στη Γερμανία έχουμε lockdown από τον Νοέμβριο. Κάτι που βεβαίως δυσκόλεψε τη δουλειά μου, αφού δεν μπορώ να κάνω συναυλίες, να δουλέψω με χορωδίες ή να λάβω μέρος σε projects. Eπίσης δεν μπορώ ούτε να επισκεφτώ συναυλίες και παραστάσεις, που αυτό ειναι η τροφή του καλλιτέχνη. Είναι καλή εναλλακτική τα live streamings αλλά δεν αρκούν και δεν θα είναι ποτέ το ίδιο. Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον και οι τέχνες γεννιούνται για να τις μοιραζόμαστε και να εξελισσόμαστε. Το μόνο θετικό είναι ότι έχω άπειρο χρόνο να συνθέσω καινούρια μουσική. Αλλά χωρίς τα πιο πάνω είναι δύσκολο».

ghjhg
Photo: Filep Motwary

«Γενικά είχα πολλή αγωνία για την κυκλοφορία, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη εποχή. Τώρα είμαι ενθουσιασμένη που κάνουμε αυτό το βήμα και νιώθω πολύ τυχερή και εξαιρετικά περήφανη που καταφέραμε με τη Louvana Records να φέρουμε εις πέρας αυτή την αποστολή εν μέσω πανδημίας. Βγάζουμε καινούριο δίσκο και δηλώνουμε παρόντες. Ελπίζω σύντομα να μπορέσω να κάνω live παρουσιάσεις του δίσκου. Εύχομαι ο κόσμος να αγκαλιάσει αυτό το έργο και να ακούσει και να απολαύσει τη μουσική μου».

νιώθω πολύ τυχερή και εξαιρετικά περήφανη που τα καταφέραμε 

fafaf

About Eleni Era

Μεγαλωμένη στην μόνιμη αλλά αναζωογονητική ασφάλεια ενός μικρού κυπριακού χωριού, πριν την εγκατάστασή της στο Βερολίνο στην ηλικία των 18, η Eleni Era έχει μια αδιανόητη ικανότητα να μετατρέπει την προσωπική της υπόσταση σε ένα ακουστικό ελιξίριο μέσα στα κομμάτια της. Χρησιμοποιώντας τόσο την αγγλική όσο και τη μητρική της γλώσσα (ελληνικά), η τραγουδοποιός εκφράζει τον εαυτό της χωρίς συστολή, μέσα από τα πολυμορφικά δημιουργήματα του Younger Heart που αποτελείται από ονειρικές ποπ μπαλάντες ('Who You Are', 'Deceived'), ακούσματα από chamber ποπ ('Mirror', 'Bells', επιρροές από νεοϋορκέζικο Χιπ Χοπ ('Red') αλλά και επιρροές από ποπ της δεκαετίας του 80 ('Younger Heart', 'No Ending To The Wonder').

Track Listing:

1. Who You Are 

2. Younger Heart 

3. The Hurt 

4. Walk With Me 

5. No Ending To The Wonder

6. Bells

7. Psyche

8. Red

9. Deceived

10. Mirror

 

Social Media: @elenieramusic

Facebook: https://www.facebook.com/elenieramusic

Instagram: https://www.instagram.com/elenieramusic/

Buy / Streamhttps://found.ee/YoungerHeart

 

Apple Music: https://music.apple.com/cy/album/younger-heart/1551435272

Spotify: https://open.spotify.com/album/7nucuozQzLvs8QqyS0jILL

fafaf

Loader