Η Δέσπω Μιχαηλίδου δεν παίζει με τα παιδιά (για την ακρίβεια με τα δικαιώματά τους)

Η Δέσπω Μιχαηλίδου δεν παίζει με τα παιδιά (για την ακρίβεια με τα δικαιώματά τους)

Δείτε το LBC με την Επ. Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού και θα καταλάβετε γιατί η Δέσπω είναι μια απλή επίτροπος και η Γιολίτη Υπουργός

Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Δέσπω Μιχαηλίδου είναι αυτό που λέμε “αγκάθι στο πλευρό” της εξουσίας, αφού δεν το έχει σε τίποτα να συγκρουστεί άγρια με οτιδήποτε θεωρεί ότι παραβιάζει ή έστω δεν προστατεύει αρκετά τους μικρούς πολίτες της Δημοκρατίας. Βετεράνος νομικός (πέρασε κι από το Ανώτατο) και διάσημη για τους όχι και τόσο λεπτούς τρόπους της, η Επίτροπος δίνει καθημερινά αγώνες για ένα πιο kids-friendly κράτος και κοινωνία που δυστυχώς δείχνουν να ξεχνούν ότι και τα παιδιά είναι πολίτες με τα δικά τους δικαιώματα που δεν ταυτίζονται πάντα με εκείνα των γονιών τους.

Ευτυχώς η Δέσπω είναι εδώ για να τους το θυμίζει.

Στο Lunch Break Challenge που ακολουθεί η Επίτροπος εκφράζει έντονη άποψη για τις τρύπες του συστήματος δικαιοσύνης που αφήνει πολλές φορές τα παιδιά εκτεθειμένα σε κινδύνους, την αύξηση των καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος παιδιών, την είσοδο της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία (της οποίας είναι υπέρμαχος) αλλά και για τα προσφυγόπουλα του Πουρνάρα. 

Γιατί, μπορεί η Δέσπω Μιχαηλίδου να έχει να κάνει με παιδιά αλλά το σίγουρο είναι πως δεν παίζει μ’ αυτά:

 

Loader