Η Ρένα Γιαβάση πιστεύει στη μεταθανάτια ζωή (της Συμμαχίας Πολιτών)

Η Ρένα Γιαβάση πιστεύει στη μεταθανάτια ζωή (της Συμμαχίας Πολιτών)

Η πρόεδρος της Συμμαχίας Γυναικών και υποψήφια βουλευτής μιλάει για το crossover από τη δημοσιογραφία στην πολιτική, τις γυναικείες οργανώσεις, την ανισότητα, τη συγκατοίκηση στο ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ και τι καινούργιο μπορεί να φέρει στην ταλαιπωρημένη εγχώρια πολιτική

Η Ρένα Γιαβάση δεν είναι φυσικά η πρώτη δημοσιογράφος που επιχειρεί το άλμα στην αντίπερα όχθη, την πολιτική, ούτε θα είναι η τελευταία, το επάγγελμά μας μετράει πολλές ανάλογες προσπάθειες (πετυχημένες και μη). Άλλωστε όταν ασχολείσαι με όσα επηρεάζουν τη ζωή μας, έστω και γράφοντας ή μεταδίδοντας γι’ αυτά, αναπόφευκτα κάποια στιγμή μπαίνεις στον πειρασμό να προσπαθήσεις να τα αλλάξεις εκ των έσω. Εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις. Και η Βουλή είναι το σύνηθες μεγάλο βήμα.

Με τη Ρένα υπήρξαμε συνάδελφοι στον “Πολίτη” προ αμνημονεύτων ετών. Πάντα τη θυμάμαι ως άτομο δραστήριο, διαρκώς ανήσυχο και με έντονη άποψη για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Άποψη την οποία εξακολουθεί να καταθέτει συχνά μέσω αρθρογραφίας, άσχετα εάν τα τελευταία χρόνια αποτελεί στέλεχος της Συμμαχίας Πολιτών, έχοντας διατελέσει διευθύντρια επικοινωνίας, αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος και τώρα πρόεδρος της Συμμαχίας Γυναικών και κοινοβουλευτική συνεργάτης. Ίσως το τελευταίο να της μετέδωσε το μικρόβιο της Βουλής και δοκιμάζει για πρώτη φορά την τύχη της ως υποψήφια, φιλοξενούμενη -όπως και άλλοι υποψήφιοι της Συμμαχίας- στο ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ.

Στο Lunch Break Challenge που ακολουθεί η Ρένα μιλάει για τη συμμαχία... Συμμαχίας - ΕΔΕΚ, αν πιστεύει στη ζωή μετά τον Λιλλήκα (ο οποίος αποχωρεί από την πολιτική αμέσως μετά τις εκλογές), υπερασπίζεται τις κομματικές γυναικείες οργανώσεις (αν και πιστεύει ότι χρειάζονται εκσυγχρονισμό), παίρνει θέση για θέματα ισότητας, ενδοοικογενειακής βίας και σεξουαλικής κακοποίησης και ιεραρχεί τα πιο σημαντικά ζητήματα που θα δώσει έμφαση σε περίπτωση εκλογής.

Loader