«Nιώθω τυχερός. Αυτό νιώθω»

«Nιώθω τυχερός. Αυτό νιώθω»

Ντόπιοι καλλιτέχνες και φίλοι μοιράζονται μαζί μας ανθρώπινες σκέψεις και συναισθήματα

Γράφει ο Μιχάλης Χριστοδούλου, δημοσιογράφος

Στη φωτογραφία ο Μέρλιν

Σκέφτομαι έντονα πως όλο αυτό θα μας ταρακουνήσει και σίγουρα θα μας κάνει πιο ανθρώπινους, διοτι τελευταία είχαμε χάσει την ανθρωπιά μας. Βέβαια, το τι θέλω να γίνει με το τι θα γίνει στην πραγματικότητα είναι αυτό που με τρομάζει περισσότερο. Θα ήθελα τουλάχιστον αυτό που θα γίνει να είναι προς το καλύτερο όλων μας. Σίγουρα η ζωή μας δεν θα είναι ίδια και όπως φαίνεται θα ζήσουμε κάπως πιο δύσκολα από το 2013.

Το θέμα είναι να καταφέρουμε να βγούμε τώρα αλώβητοι από αυτό και να είμαστε όλοι μαζί χωρίς να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Εγώ νιώθω τυχερός, αυτό νιώθω, που αν και ως φύση είμαι γκρινιάρης εντούτοις σε αυτή την περίπτωση απολαμβάνω το σπίτι μου, τον σκύλο μου, τα βιβλία μου και πολλά άλλα που κάνω εκτός από το να μαγειρεύω ξανά μετά από χρόνια!

Η φύση ξέρει τι κάνει και κουράστηκα να διαβάζω την κάθε ηλιθιότητα του διαδικτύου με μασόνους και σκοτεινές δυνάμεις με κεραίες 5G που προκάλεσαν τον ιό και λοιπές περίπλοκες αρλούμπες. Ο ιός είναι ένα προϊόν της φύσης και ήρθε και μας βρήκε. Ως όντα με νοημοσύνη θα τον αντιμετωπίσουμε. Εχω εμπιστοσύνη στην επιστήμη. Θα ξεβολευτούμε λιγάκι, θα περάσουμε δύσκολα αλλά θα νικήσουμε. Θέλω να είμαι αισιόδοξος.

Από την άλλη, μέσα από όλο αυτό λατρεύω το χιούμορ που έχει ξεπηδήσει, τη δημιουργικότητα των ανθρώπων, το γέλιο και την πλάκα. Αυτό εύχομαι να το κρατήσουμε, διότι ακόμα είμαστε στην αρχή της κρίσης και μετά από αυτή θα' ναι το δύσκολο. Εύχομαι μετά από την κρίση του ιού αυτός ο αυταρχισμός που εχει δημιουργηθεί λόγω των μέτρων και διαταγμάτων των κρατών να μην υιοθετηθεί ως καθεστώς και έχουμε νέες περιπέτειες και να διατηρηθεί ξανά η δημοκρατία. Αυτό μοιάζει η πιο τρομακτική εξέλιξη.

Loader